Bizde öncelik iftardan kalan yemek varsa onların bitirilmesi gerekiyor. Sizde durum nedir?

Bizde öncelik iftardan kalan yemek varsa onların bitirilmesi gerekiyor. Sizde durum nedir?

Sahur, Ramazan ayında oruç tutanlar için günün ilk öğünüdür ve iftardan sonra güneş doğmadan önce yenilir. Sahurda yapılacak tercih, kişinin kendine ve bedenine en uygun beslenme şekline göre belirlenmelidir.
Sahurda kahvaltı yapmak, özellikle protein, lif ve kompleks karbonhidrat içeren besinler tüketmek, tokluk hissini artırır ve gün boyunca açlık hissini daha az hissetmenize yardımcı olabilir. Bu nedenle, sahurda kahvaltı yapmak önerilen bir beslenme şeklidir.
Diğer yandan, iftardan kalan yiyeceklerin sahurda tüketilmesi, sindirim sorunlarına ve gün boyunca yetersiz beslenmeye yol açabilir. Bu nedenle, iftardan kalan yemekleri sahurda tüketmek yerine, taze ve sağlıklı gıdalar tercih etmek daha sağlıklı bir seçenek olabilir.
Sahurda tüketilebilecek sağlıklı besinler arasında; tam buğday ekmeği, yumurta, süt, yoğurt, peynir, avokado, zeytin, ceviz, badem, fındık, meyve ve sebzeler gibi besinler yer alır.
Ancak yine de kişinin beslenme alışkanlıkları, metabolizması ve sağlık durumu gibi faktörler de dikkate alınarak, sahurda hangi besinlerin tüketileceği ve ne kadar tüketileceği konusunda bir uzmanla görüşmek faydalı olacaktır.
İftardan kalan yemek sahurda yenirse o midenin halini düşünemiyorum ki yaptığım zamanlarda kendimden biliyorum. Daha hafif şeyler kahvaltılık türü takılırım genelde.
Her ikisi de olabilir ama kahvaltı yapmak daha iyi oluyor hafif şeyler yemek açısından.
Cevap
8Cevap
Kahvaltı tercih ediyorum neden illa bitirilmesi gerekiyor dediniz
Ben kahvaltı isterim hadi sahura sendeyim Baküye geliyorum 😉
Kahvaltılık tüketiyorum
Kahvaltı hafif şeyler
sahur yerim ya ben kuculmek istemem daha fazla
iftardan kalan yemekler demissinde. agir olmuyor mu ya 🙏 yani ne bilim mideyi kotu yapar. ben 4 yumurta hasliyorum 100 grm kadar beyaz peynir. birde 2 kasik kadar fistik ezmesi icine incir pekmezi koyup yerim her sahurda.
Yemek yeme taraftarıyım
Kahvaltı Bi adım önde
Kahvalti
Kahvaltı
Müslüman değilim
Kahvaltı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?