Hepimiz tüm yemekleri o anda bitirmek zorunda mıyız 🙄
Ben belki gecenin ilerleyen saatlerinde evde yemeye devam edicem😋

Hepimiz tüm yemekleri o anda bitirmek zorunda mıyız 🙄
Ben belki gecenin ilerleyen saatlerinde evde yemeye devam edicem😋

Bitirememe gibi bir durum yaşamadığım için hiç böyle bir talepte bulunmadım. 😂 Bence mantıklı, parasını verdiğin yiyeceği israf etmemek ve sonuna kadar kullanmak en doğal hakkın. Utanç verici gibi duruyor evet ama bunu böyle böyle yaygınlaştırın çok güzel olur.
Paket yaptırmıyorum.
Zaten yemeğimi bitiriyorum.
Bitiremeseydim, çöpe gideceğine mideme gitsin diyerek paket yaptırırım. Bunu genellikle garsonlar alaycı bir bakışla karşılıyor, çevremden gördüğüm izlenim bu. Eğer böyle bir alaycı bakış sergileyen bir garson olsa, restoranta şikayet ederim.
İsraf en büyük haramdır, nokta.
Ben porsyonlarımı yeterli olacak gramajda ısmarlıyorum ve çoğu zaman bitiriyorum... Paket yaptırmadım, çantamda yemek taşıyacak kapasite yok, ayrıca restorandan kalkıp direk eve geçmiyorum.. Çantamda yemek kokusuya dolaşamam.. Paket yaptıranlara saygı duyarım.. Israfa yer yok...
Cevap
70Cevap
Utanılacak bir durum değil ama iki parça eti paket yaptırmak saçma geliyor. Yemeğin büyük kısmı kalmıştır paket istersin o ayrı.
Yoo eğer yiyememişsem bende öyle yapıyorum
Hayır neden utanılacak bir durum olsun ki? yani bir insan yiyemediği ya da fazla gelen yemeği tabi ki de paket yaptırmak isteyebilir bundan daha doğal bir durum yoktur. bende mesela dışarıda yemek yediysem ve o gün için fazla geldiyse mutlaka paket yaptırabilirdim
Bu şarkı paralarımıza mı özel 😂
Evet sana özel elleirmle seçtim :D
Tertemiz varoş hareketi , bir restaurantta yiyemediğin bişeyi alma yiyebileçeğin kadar sipariş ver yiyemediğin bişeyi paket yaptıramazsın cok ayıp insanlarıda yoruyorsun ben restaurantcıyım bu konudan çok çekiyoruz , bizde kaldırma kararı aldık paket olayını kaldırdık , insanlar sipariş verirken bile yemezsek paket alırız gideriz diyor bu kadar kültürsüzlük olmaz, alır çantana atarsın amenna oda ayıptır ama insanlardan böyle bişey rica etmeyin çok sinir bozucu.
Para veriyorsan karşındaki insanı satın almıyorsun , bu sektöre gerçekten girmiş olsaydın bunları söylemezsin , cok ayıp ve sektördeki çalışanları böyle bişeyle karşı karşıya kalınca küfür ederler genelde içinden
Porsiyonları bazı kişiler için inanılmaz büyük yapıyorsunuz. Herkesin midesi aynı kapasiteye sahip olacak değil. Kültüsüzlük, ayıp ve varoşça gördüğünüz hareket dünyanın her yerinde yemek israfının önüne geçmek amacıyla destekleniyor.
Çok merak ettim müşterilerinizin artan yemeklerini paket yapmayıp ne yapıyorsunuz? Sokak hayvanlarıyla paylaşacağınıza da zerre inancım yok çünkü şu anda.
Desteklenmesi gereken şey porsiyona göre alırsın az porsiyon tercih edersiniz zaten gramajı yazar kenarında restaurantta
Çok şükür kırık ekmekleri bile toplayıp akşam güvercinlere kuşlara martılara veriyoruz
Her restaurant sizin işletmeniz gibi gramaj yazmıyor ya da bazı yiyecekler vardır küçültülmesi mümkün olmayan (hamburger gibi)
Ekmek kırıntılarını dahi İsraf olmasın diye hayvanlarla paylaşırken müşterilerinizin parasını verdikleri yiyecekleri paket olarak teslim etmeyip bir hakaret olarak görmeniz komik
Bir insan bir hamburgeri bitiremşyorsa aç değildir zevki yiyordur geç onları , Bişey biliyormuş gibi konuşman gerçekten çok boş güya işte bişeyler konuştum demek için yazıyorsun parasını verdi diye insan herşeyi yaptıramaz satın mı alıyorsun bişeye para verdin diye , parasını veriyorsan yersin içersin ödersin gidersin ekstra şeyler isteyemezsin , hakkı budur.
Yediğini paketletme diye bişey yok öyle bişey yok
Bir süre lokanta da çalıştım yemekler artarsa müşterinin utanma ihtimalini düşünerek paket yapma konusunda ısrar ettim ama paket istemezlerse çöpe atmak yerine sokak köpekleri için ayırırdım size tavsiyem paket yaptırmaya utansanız da sorun çöpe mi gidiyor sokak hayvanlarına mı diye
Valla utanılacak bir durumsa da yapabileceğim bir şey yok, çünkü evde zevkle yiyorum tekrardan
Hayır, yemeği bitiremeyince paket yaptırmak ayıp değildir. Restoranlarda, yemeklerin artıklarının paketlenmesi oldukça yaygındır ve birçok insan yemeklerini eve götürmek için paket yaptırır. Özellikle de restoranlarda porsiyonlar genellikle büyük olduğundan, yemeklerin artıklarını paketleyerek evde yemek olarak tüketmek hem ekonomik hem de pratik bir çözümdür.
Almazsan zaten israf olucak en güzeli paket yaptırmak. Merakımdan soruyorumda sen fenomen değildin dimi şimdi gördüm fenomen işareti var.
Yeni oldum evet
Hayırlı olsun o zaman 🎉🎉🎉
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Yooo hiç de böyle bir zorunluluğumuz yok. Ben genelde bitiremeyen ve daima paket yaptıran kişiyim mesela. 😄
Sen eşittir beennn demektiirr❤️
😎🧨💘
Ben bir yemeğin hepsini birden yiyebilen bir insan değilim saatlere yayarak yiyorum bazen çunku tıkanıyorum. Hem o kadar para verip hem de neden israf olsun. Paket yaptırmak ayıp sayılmamalı!!!
Ne zaman dışarda yemek yemeğe kalkışsam ilk olarak o tabağın bitmeyeceğini düşünürüm biliyorum ki o yemek tabakta kalacak ve bu yüzden ya az isterim ya da kalanı paket yapıp eve götürürüm..
Bence ayıp bir şey değil. Çalmıyorsun ki para verdiğin şeyi alıyorsun. Sen almasan çöpe gidecek zaten.
Yurt dışında çok yaygın, ilk gördüğümde noluyor demiştim, ama gayet israfı önleyici çok akıllıca bir davranış
Tabii ki de değildir parasını veriyorsun sonuçta, hem yazık olur arta kalanlara yapılmalı bile bence
Hayır degil sonuçta parasını ödüyoruz eger paket yaptırmazsak onlar belkide çöpe atılacak
Yoooo her seferinde yaparım yiyemediysem, parayı sokaktan toplanıyorum
Dışarı çıkıldığında hep en sona kalan o kişi olarak bence bir ayıbı yok.
görgüsüz seni :) şaka şaka olabilir ya herşeyi o an orada yeme gibi bir kural yok bence
Hayır asla değil ama hiçbir zaman yaptırmadım çünkü hiçbir zaman kalmadı fjfj
hayır, gayet normal durum. diğer ülkelerde de böyle. israf etmemeliyiz.
Nealakanealakaa ben adana durumumu o an canım cekmediyse belki evde yicem
Hayır tabi ki. Bence olması gereken bir durum
Hayır tabiki parasını verdiğin bir yemek sonuçta asıl israf edip çöpe atmak utanılacak bir durum olmalı ama öyle yapınca modernlik algısı oluşmuş çok saçma...
hayır. neden utanacaksınız
parasını ödemişsiniz. o size ait bir ürün. istediğiniz yerde tüketebilirsiniz. o an orada tüketemiyorsanız ürününüzü almak taşımek hakkınızdır ayıp değil
Değil ama bizim millet utangaç pek yapmaz öyle şeyler ama yapsa da kimse bir şey diyemez yani utanılacak şey değil.
Hayır tabii ki aksine tasarruf tutumlu olmak lazım israf mı edelim ben de yaparım eve getiririm yani 🙂
Hayır değil bazen bende yapıyorum ne yalan diyim sonuçta ben ona parasını vermişim ister bitiririm ister götürürüm
Para verip alıyoruz o yemeği kimse kimsenin kara gözünü kara kaşına bakmıyor ben yaptırım ne olursa olsun
Parasını ödediğim şeyi o an doydum diye niye masada bırakıp gideyim yahu
Hayır parasını ödediğin bir şeyi paket yaptırabilirsin veya yaptırmazsın senin tercihin
İsraf etmemek neden utanılacak bir şey olsun? Mantıksız geldi bana bu soru
bence utanılmamalı. utanılacaksa bitmeyen yemeğin çöp olmasından utanılmalı...
İsraf olmasın diye paket yaptırmak utanılacak bir şeyse vay halimize..
Bi lokma kalan tatlıyı paket yaptırdım para veriyom ne utancam
Asla değil çok yaptım daha sonra daha lezzetli oluyor nedense. Ve keyfim her şeyden daha önemli
Utanılacak bir durum mu bilemem ama uğraşılacak bir durum değil orası kesin
Aliiiiihiiiiisss kalimeraaaa gelen yemeği bitirmeme şansım yok. O yüzden kalanı paket yapamıyoruz.
TC deki insanlarin 90%ı millet ne der diye yaṣıyo yeminle
Niye ayıp olsun evde yerken daha rahat oluyorsun belki
Yokya alakası yok o öyle düşünenlerin görgüsüzlügu olabilir ama
Parasını ödemişim hem israf olucak günah çöpe gidecek
sanmiyorum, utanilcak degildir , yiyecegin kadar siparis edersin olmadi ☺
Hayır neden utanılacak bir şey olsun gayet foğal bir şey
Genelde hepsini yerim. paketli durum olmadı ama paket yaptırmak normal
Hayır gayet normal, parasını ödediğin bir şey neden çöpe gitsin ki?
Yani biraz işte ama yine de olabilecek bir şey düşündürücü bir soru
Merhaba , sonuçta parasını verip alıyoruz hakkın olanı almak niye ayıp veya yanlış olsun…
hayır, utanılacak bir durum değil. bazen benimde aklımdan geçiyor paket yaptırmak. ;)
yoo , bende yaptırıyorum. parasını veriyosun sonuçta.. onlar çöpe atıyo üstelik.
Hiç denemedim. Genelde yiyeceğim ölçüde siparis veririm
Hayır neden utanılacak bir durum olsun ki. İsraf etmemiş oluyorsun. Ekmek bulamayan insanlar var.
Utanılacak bir durum değil fakat yokluk bilinci
Utanılacak o kadar çok şey var ki hiç umrumda olmaz paketletirim
Hayatım boyunca hiç gerek kalmadı 😝
Hiç şaşırmadım😂
Yarım döner bile olsa paket istiyorum. Parasını ödemişjm ayrıca çöpe gideceğini biliyorum. Asla bırakmam orada
Ne alaka ya hem israf olmamış oluyo hem sonrada yiyebiliyosun
Yoo utanılacak bir durum değil.. artan yemeğini utanıpta paket yaptırmazsan çöpe gidecek
Yiyeceğin kadarı ı söyle. Ben doğru bulmuyorum paket yaptırmayı kalanları
Yani biraz çekinilir ama israf olmasındansa paket yapılması daha mantıklı
Neden olsun. Toplumumuzun yansıttığı bir düşünce ama bence yanlış. İsraf etmiyorsun ayrıca hem maddi hem de yiyecekleri. Paketletmeye devam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?