Toplumda öyle bir algı var ki kapalı olan kadın dini büsbütün yaşıyor gibi.
Çoğu kapalı kadın uyabildiği kadar uyuyor. Ramazan ayında sokakta su içen yemek yiyen bir kadın görseniz içinizden ne geçirirsiniz?
Toplumda öyle bir algı var ki kapalı olan kadın dini büsbütün yaşıyor gibi.
Çoğu kapalı kadın uyabildiği kadar uyuyor. Ramazan ayında sokakta su içen yemek yiyen bir kadın görseniz içinizden ne geçirirsiniz?
Olabilir yaa kötü düşünmem. Hem belki de tutmak istiyordu ama regl oldu ya da hasta. Hani illa rızasıyla tutmadı diye bir şey yok. Olsa da zaten onun seçimi. Ama genelde insanlar şaşırır ki ben de bir tık şaşırırım kapalı insanın, nedeni yokken tutmamasına. Çünkü orucu sık sık alkol tüketen, zina yapan vs insanların bile yarısı tutuyordur ama kapanmayı çoğu kişi yapmıyor. Yani bana biraz şey gibi gelir; Mantı yapmayı becerebilen ama makarnayı yapamayan biri gibi. Zoru yapmış, diğerini yapamamış gibi gelir ama yargılamam. Sadece şaşırdım o kadar.
Oruç tutmadığını geçiririm. Başörtü dini bir kimliktir. Ona göre hareket edilmesi gerekir. Temsil ediyorsanız, düzgün bir şekilde etmelisiniz. Tezat hareketleriniz hoş karşılanmaz. Tutan tutar tutmayan tutmaz bana ne. Ama birkaç kişi tarafından tepki alınacağı aşikar.
Hic oyle ön yargılarım yoktur. Kimin neyle uğraştığını bilemeyiz. Belki doktor yasakladi sagligi el vermiyordur. Velev ki dayanamiyor tutmuyor tutmak istemiyor kime ne ki? Ayrica Hesabini Allaha vereceği seyler için yargi da infaz da bize düşmez. Kapali acik ya da ciplak. Bence herkes haddini bilerek hareket etmeli
🙏
Hiçbir şey geçirmem erkek kadın kapalı açık herkes insan herkes her ibadetini düzgün yapacak diye bir şey yok gunahkarız günah işlememiz gerekiyor çünkü insanız günah işlemeseydik hiç melek olurduk
Cevap
9Cevap
hiçbir durumda beni ilgilendirmiyor, belirli sebepleri olabilir ya da hiçbir sebebi olmayadabilir. kişinin kendi tercihi
Bir rahatsızlığı var herhalde diye düşünüyorum. Aynı şey kapalı erkekler için de geçerli
Hiçbir şekilde anormal karşılamam. Mecbur değiller. İstedikleri gibi de yaşayabilirler.
Eskiden başörtüsü yüzünden sıkıntı çeken kızlarımız vardı şimdide kızlarımız yüzünden sıkıntı çeken başörtümüz var o yüzden şaşırmıyorum artık kapaliların yaptıklarına Allah'tan tesettürlü kızlarımız varda onlar umudumu kaybettirmiyor
Niye saçmaladın ki böyle?
Oruçla alakalı sordum.
ÌnsAllah tutarlar tutamayan fidyesini versin ön yargili olmayin belki hasta
Ne dusunurlerse dusunsunler kime ne
İnsanlara ne kime ne Allahla kulun arasında o
Hicbisey. Belki aile zoruyla kapali
Allah tutmayı nasip etsin banane ya
Kendi seçimi derim
Kendileri bilir
Bana ne
Kime ne bundan herkes baksın işine bence
Regl'imde su içemedim tuhaf tuhaf baktılar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?