Arkadaşlar merhaba, akşama iftara davetliyiz. Ailemde giderken pasta almamı istedi. Açıkçası maaşım yatmadı bende bunu söyleyemedim bizimkilere, ablam meyve almış bugün bende onları kullandım evdeki malzemeleri kullanarak pasta yaptım. Üzerindeki kremadan tutunda karamel dahil her şeyi evde yaptım. Sorun şu ki çok mu basit görünüyor? Çıkmadan kek fanusuna koysam kurtarır mıyım akşamı?
El emeği var sonuçta, zamanını harcamışsın, öze göstermişsin, o yüzden hazır pastadan daha değerli şu an, ve tabi ki güzel görünüyor, ellerine sağlık..
Afiyet olsun bence çok güzel olmuş bende pasta yemeyi çok seviyorum. :) elinize sağlık özellikle meyveli pastaları daha çok seviyorum. en çok da yanında kahve veya kola ile birlikte güzel oluyor en son ne zaman yedim bilmiyorum
Şöyle pastacı kremasına kıvam alsın diye krem şanti koyun yazıyordu tarifte bende bir paket yerine birden fazla paket krem şanti kullanmışım... Lütfen devamını açıklatmayın 😔
Gayet güzel bence kendin yapman daha güzel bir incelik ama döktüğün krema biraz fazla olmuş o biraz basit durmuş
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Pastacı kreması yapmayı denedim. Soğuduktan sonra kıvam alsın diye krem şanti ekleyin diyordu ben oruç kafası birden fazla paket krem şanti koydum. Krema çok fazla olunca artmasın diye her yanına sürdüm. Spatula ile düzeltsem çıkarken belki kurtarır...
Pastacı kremasını ilk defa denedim daha sarı ve kıvamlı olması gerekiyor biliyorum ama tarifi okurken bir yanlışlık yaptım. Yarım çay bardağı süt ve bir paket krem şanti yerine birkaç paket kremsanti döktüm. Teorik olarak pastacı kreması ama pratikte kremsanti gölü oldu diyebiliriz.