Bir tarifte muzlu kakaolu yulaf tarifi gördüm deneyeyim dedim sevemedim ya nasıl yapsam güzel olur

Bir tarifte muzlu kakaolu yulaf tarifi gördüm deneyeyim dedim sevemedim ya nasıl yapsam güzel olur
Ben zorunluluktan dolayı yiyorum başkası gibi güzel olsun tadı gibi çabalarım yok normal sütle karıştırıyorum en fazla yaptığım şey içine bal, muz falan atmak olur. Mecbur işte yoksa kim yer zaten onu 😂
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı kakao
Karıştırarak pişir. Piştikten sonra içine tatlandırmak için pekmez ya da bal koy. Soğuyunca puding kıvamında olacak.. üzerini istediğin meyve ve kuruyemişlerle süsleyebilirsin.
Afiyet olsun
Teşekkür ederimm ☺️
Rica ederim umarım hoşuna gider
Yulaf ezmesi sade güzel değil ama bir sürü tarifle mükemmel sonuçlar çıkıyor. Tatlı veya tuzlu birçok seçenek var. Bende yiyorum çok güzel tadı.
Bayılıyorum
Gerçekten mi peki nasıl yapıyorsun
Soğuk sütle yapıyorum ben bazen ısıtırim
4 kaşık yulaf Bir bardak süt
Üstüne dökün beklesin 15 20 dakika süt kendini çeker dinlenmiş olur
Daha sonra üstüne bir adet muz tarçın 2 adet ceviz koydum mu bomba gibi
Tabii içine yaban mersini koyabilirsin kuru üzüm kuru kayısı bunlar da olabilir
Meyveli daha güzel sanırım markette içinde kurutulmuş meyveli olanlar da vardı sade aldım kakaolu yapacağım diye ama hiç sevmedim en iyisi meyveleri kendim ekleyeyim
Çeşitlendirmek senin elinde tabii ki hazır alma ama dediğin gibi olmuyor öyle
Aynen en iyisi bende meyveli deneyeyim mevsimi de geliyor çilek muz karıştırınca güzel olur
Neden yulaf yemek istiyorsun
Düzenli yemede cildi güzelleştiriyirmus karaciğeri yormayan bir besin olduğu için
Sen dediğim gibi yap
Sormak istediğin zaman yardımcı olurum
Peki teşekkür ederim denediğimde tekrar yazarım
Lütfen bekliyorum 🙏
Selam teşekkür ederim 🙏
Nasıl geçti
Selam iyi geçiyor henüz yapmadım ama tarifi
Cevap
17Cevap
Evet bazen yiyorum afiyet olsun
Mutlaka içine bal koy puding kıvamında olucak zaten ben sürekli yapıyorum çokta seviyorum
Balı ne kadar koymalıyım bal koymadan süt ve muz koyup yapmışım biraz şekersiz gibi gelmişti
Yemiyorum, yemeyi de düşünmüyorum. At mıyız biz? :D
At gibi güzelleştiriyormus😅
9 yaşımdan beri spor yaparım, daha bir kere bile yemedim. Güzel olduğumu düşünüyorum. :D
Isıtarak güzel oluyo, yulafı koy tavaya bir bardak su veya süt ısıt yumuşayana kadar sonra kaseye koy içine çikolata at eriyo hoş oluyo biraz da meyve veya ne seviyosan kuru meyve
Yiyemiyorum cok denedim bir kurabiye tarifi görmüştüm belki denerim demistim denemedim o türlerde olabilir isterseniz
Bir kere denedim birdaha yakınımda bile bulundrtmadim
Yulafı süt, kakao ve balla pişiriyorum üstüne isteğime göre meyve ekliyorum ilk zamanlar bende pek sevmiyordum ama alışınca sürekli yiyorsun ben bazen bal bile koymuyorum sadece kakaoyla yapıyorum biraz acı oluyor ama yine de güzel. Yulaflı pankekte güzel oluyor ben yulafı blenderdan geçirerek kullanıyorum
Bende cok denedim ama her yaptigimda begenmedim, kardesim guzel kakaolu vanilyali pasta gibi yapiyordu o guzeldi. Askerden gelsin de yulafa devam
Kardeşinin tarifi çok merak ettim ben ayarını tutturamadım bir türlü
Inşallah bende öyle yapabilirim
Leblebi sevmiyorum bende dilimi kupkuru yapıyor sanırım erkekler kas yapmak için proteine yöneliyor bende bugün düzenli yulaf yemek cildi güzelleştirir diye duydum ondan yemeye başladım
Ben kas yapmak için ya da zayıflamak için değil de güzelleşeyim diye yiyorum yoksa hiç sevmedim tadını
Evet bol su içiyorum yağlı ve hazır gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum yulaf yeşillik falan yiyorum hem sağlıklı olmak için hemde güzelleşmek için
Yulaf yenmiyo ya bildiğin saman ya kakao muz falan bişey eklenen lazım ha çok etkili diyet için ama yenmiyo be
Ben pişirdim sütle muz ve kakao ekledim mama gibi oldu dolaba koydum iyice katı olmuş hem şekersiz gibi de geldi tok tutuyor ama yerken midem bulanıyor
Ben sálâk gibi hiçbisey eklemeden yiyodum 1 ay dayanabildim sadece aroma katmak aklıma gelmedi aromasiz yesen daha kötü yani
Ben ilk aldığımda yapılışını bilmiyordum gevrek gibi yeniyor sanıyordum tadı kötü gelince gevreklere karıştırıp yemiştim
Ahaha yok sende benim gibi araştırmadan yapmışsın bende bide yanında yer fıstığı ezmesi yiyodum tadı o kadar kötü ki ben 1 ay aç gezdim
Neyse en azından sağlıklı beslenmişsin
Aynen 😄
Zor da olsa sevmiştim yulafı, tekrar bıraktım ama 😂
Bende severim umarım
bir ara denemiştim ama dayanamadım bıraktım, içindeki değerlere de bakınca çok da gerekli gelmedi
Faydalarına baktım cildi güzelleştiriyormus o yüzden yemeye başladım
Günlük 200 gram civarı yulaf yemiyorum, içiyorum sütle karıştırıp. Oturup da 30 dakika yulaf çiğneyemem
Yemiyorum
Annem yulafı atlar yer der hep
Yiyorum ama faydalı diye severek değil pek
Bende öyle cilde falan çok iyi geliyormus düzenli yemek
Bende her tarifi denedim fakat sevemiyorum ama kurabiyenin ya da kekin içinde güzel oluyor
arkadaşım öyle bir yerki nefret edene bile yedirir tarifi de güzel ama ben beceremiyorum yapmayı tadı zaten kötü o dengeyi ayarlamak lazım
Bende yeni başladım ayarını tutturamadım
Tadı güzel değil gerçekten hiç sevmiyorum ben
Yoğurtla karıştırıp yerdim 😆
Elma ve ceviz ekleyince güzel oluyor 👍🏻
Süperlig maçlarını ücretsiz izlemek için telegram kanalımızı takip edermisiniz
Spor yaparken de alışamadım yulafa bi türlü
Sanırım erkekler kas yapmak için yiyor kızlarda genelde zayıflamak için bende düzenli yemede cildi güzelleştirir diye duydum o yüzden yemeye başladım
Çok faydalı aslında ama tarifini tutturabilmek de gerekiyor
Bende ya
Tavada yumurtaya koyuyorum. Sütle mi yiyorsun?
Yumurtayla yenir mi
Tavada yaparsan elbette..
Evet haftada 3-4 defa tüketiyorum.
Peki sen nasıl yapıyorsun pişiriyor musun
Ben direkt paketi açıp tabağa döküyorum muz mandalina bal karıştırıp yiyiyorum
Süt de mi eklemiyorsun çiğ gibi olmuyor mu
Hayır vicikimsi sevmiyorum. Kuru halı daha güzel içine kattigim meyvelerin suyu kafi geliyor. Hem daha hafif oluyor hem de daha pratik.
Bende denerim bir ara öyle sütle pişiriyordum eriyor o zaman içindeki yulaf
Ben de denedim öyle ama çok ağır oluyor yenmiyor şişiriyor.
Evet iftardan sonra yedim biraz bıraktım bende karnımı ağrıttı
Zaten yemek yemeden önce yenir. İştahı ibkapatsin daha fazla yemek yiyip kilo alma diye.
Anladım teşekkür ederim
Yiyordum zamanla alışıyorsun güzel bile geliyor
Tüketilebilir de pek değil aslında
Meyve kurusu katilmadan yiyemiyorum
Yemiyorum
Evett
Evet
Yemiyorum.
At mıyım ben.
Yemedim hiç
Hayır
At miyim yicem
Yulaf çok severim
Peki nasıl yapıyorsun
3 kaşık yulaf ince öğütülmüş olursa daha güzel olur 1 çay bardağı süt içine muz at ezip ye öyle dilersen kakao da koy
Peki pişiriyor musun hepsini
Evett
Sıcakken mama gibi yiceksin
Evet sıcak daha güzel geldi soğuyunca çok katı oluyor tadı da gidiyor
Evet
yemiyorum
Hayır
sevmem
Yemem at yemi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?