Tercihiniz hangisinden yana oluyor,
Ton balığı
Taze balık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
iki saçma şık. ton balığı da tazedir. bayat değildir. orkinos balığından konserve olur.
taze balık dediğin yüzlerce balık cinsi. hepsinin tadı birbirinden farklı.
soruyu taze orkinos balığı mı yoksa konserve orkinos balığı mı olarak sorsan bir derece anlardım da orkinos denizlerimizde çok az çıkıyor. zaten olta ile avlanıyor bildiğim kadarıyla. her balıkçıda bulamazsın.
Senin algılama şeklin saçma sanırım. Bu soru süper soru seçilmesi dışında bir de sen hariç kimse saçma bulmadı. Lezzet/tercih açısından sorduğum açık.
Lezzet/tercih açısından sorduğum açık değil. sen bir hayvan ile tüm diğerlerini karşılaştırmışsın gibi duruyor. ben soruda lezzet ile ilgili hiçbir ibare göremiyorum.
Ton balığına isim verip de beslemeyeceğinizi varsayarak sadece lezzeti ele alırsınız diye düşünmüştüm kusura bakmayın 😬
ton balığı sadece orkinostan yapılır ve tadı ayrı değerlendirilir. senin soruyu konserve balık mı taze balık mı diye sorman gerekiyordu ki en doğrusu bu olurdu.
Orkinos demediğime göre direkt olarak ton balığı dediğimde anlamanız gereken zaten TON BALIGI oluyor beyefendi.
arkadaşım anlamıyormusun? ton balığı değil. konserve balık konserveeeee. sen konserve ile taze kıyaslaması yaptıysan balık ismi vermezsin
Abicim eğer ton balığının konserve halini kastetmeseydim, 1. şıkkı taze balık mı yoksa... diye ayırır mıydım? Mantıken ikisi de taze olurdu. Taze ve taze olmayan gibisinden 2 kategoriye ayırdığıma göre zaten neyden bahsettiğim açık
kusura bakma ama benim anladığım dilden cevap verenler de olmuş. demek ki tek yanlış anlayan ben değilim. burada balık kıyaslaması yapanlar da olmuş. konserve kıyaslaması yapanlar da. soruyu iki faklı şekilde anlayanlar da var.
Tazeyi kastetsem soru "taze balıklardan şu mu yoksa şu mu?" Şeklinde olurdu. Anlamayanları da ben anlamadım 👀
Taze balık ve ton balığı farklı lezzetlere sahip olduğundan tercih edilmesi kişisel bir tercih meselesidir. Taze balık, çeşitli türlerde mevcut olan ve genellikle kıyı bölgelerinde yakalanarak taze olarak pişirilen balık türleridir. Ton balığı ise büyük okyanuslarda yaşayan ve konserve olarak satılan bir balık türüdür. Ton balığı lezzetli bir balık türüdür ve özellikle sushi, salata veya sandviç gibi yemeklerde sıklıkla kullanılır.
Taze balık, pişirilmesi gereken zamanlama nedeniyle ton balığına göre daha çabuk bozulabilir. Ancak, taze balık yemeklerinin taze, doğal ve lezzetli olması da bir avantajdır. Ton balığı ise dayanıklıdır ve uzun süre taze kalabilir. Ayrıca, ton balığı yüksek protein ve omega-3 yağ asitleri içerir, bu nedenle besleyici bir seçenek olabilir.
Sonuç olarak, taze balık ve ton balığı arasındaki tercih kişisel bir seçimdir. Eğer taze balık bulabiliyorsanız ve taze balık yemeklerini seviyorsanız, taze balık tercih edebilirsiniz. Ton balığını daha çok seviyorsanız veya yüksek protein ve omega-3 yağ asitleri ihtiyacınızı karşılamak istiyorsanız, ton balığı tercih edebilirsiniz.
Ben ton balığı daha çok seviyorum çünkü daha kolay ve pratik geliyor ayrıca protein değeri de yüksek olduğu için özellikle spor yapanların daha çok tercih ettiği bir yiyecek. bu yüzden de bende bazen aç olduğum zaman mutlaka ton balığı yerim bazen de ekmek arasına koyar yerim bazen sadece limon ile birlikte yerim aslında fark etmiyor benim için. tadı güzel olduğundan dolayı yanında turşu ile tercih ederim
Aaa ton balığı yemedim hiç, ne kadar ilginç, aldığımız halde yememiştim, taze balığı yedim, hatta ben ayıklarım, birgün ton balık yiyeceğim , şimdi vereceğim cevap sayılmaz , olmaz, çünkü ben hiç ton balık yemedim
Çok yağ sevmeyen biriyim. Sen de benim gibiysen, ton balığını açınca çatalla bastırarak çöpe tüm yağı akıt ve limon sık. Aşırı iyi oluyor (bence)
Ama yağı full dökülmeyince aşırı ağır 🤢
Yediğim vakit öyle yaparım, teşekkür ederim önerin için 🌺
💗💗
Cevap
57Cevap
Taze balık tabii ki ama yoksa ton balığı da severim.
ton balığı çok lezzetli oluyor. yanına roka domates nar ekşisi karışımı bir canım offf süper oluyor :) :)
s -a-l-a-t-a- yı sansürlemiş site şaka gibi :) :)
Şaka dimi? 😅
valla sansürlemiş. canım off süper yazıyor ya ordaki canım aslında s-a-l-a-t-a :) :)
Ton ton ton dardanel ton djsjs eskiden soruların daha güzeldi. Fenomenlik mi istiyosun?
Aa üzüldüm ☺️
Neden yaa? 😅
Aslında sık sık süper soru seçiliyor sorularım.. Moderatörlük teklifini aylar önce aldım ama reddettim çünkü çok sorumluluk istiyordu.
işte olması gereken mod kral değil hizmetçi olacağının farkında (yani olması gerektiği gibi) hiçbir zaman sınıf başkanı olmak istememiştim aptallık bence
ayrıca insan böyle aşağılanır mı sen de beni geçicen birader
😅😅😅
@gizli_sığınak ben kimseyi aşağilamadım. Sudesiyahseven sorularin eskiden daha özgündü o yüzden didim
ciddi dediysen hakkına girmeyelim
Şaka yaptı muhtemelen ☺️
Site de pek rastlamadığım tarz da soruyorum sanıyordum yaa.. Değiştiğimi fark etmedim bile 😐 umarım aynı hissiyatı verebilirim 💜
Evet baya kendine özgü tarzın vardı. Tabi sen nasıl mutluysan öyle sor. Ben sadece fikrimi belirttim.
Balık yiyemiyorum sevmiyorum ama gel gör ki burcum balık 😂
Eyvah 😂
Balıkla kim ugrasicak , yapalım derken zehirlerim kendimi , ne güzel bizleri düşünüp daha faydalı olanı raflara kadar getirmişler almazsak ayıp , hem bulaşık derdinde ortadan kalkıyor 😁😂 devir pratiklik devri
Ben 😂
Kıyamam ahahah
Tabii ki canım. Her gün kan içerek güne başlıyorum (!)
Sadece ironi yapıyorum, ne olur yorumumu kaldırmayın 😅😅
Oldukça kuru bir iftira WÇSOXMDJDDMD
Senden ne zaman iltifat bekledim ben yaa 😃 Neyse delirmiş, dokunmayın 🤪😅
Telefon sapığı gibi geceleri ariyorsunya 😂 çabuk iyi geceler de , görüntüyü aç evdemisin hangi odadasin yok dolabın içini göster 😂🤣 o uçan sinek sanki dişi gibi geldi bana bekle hemen geliyorum gösteririm sana dediklerin 🤣😂 tabi seviye 3 değilim kanitlayamam diye bol keseden at 🤣😂 Gerçekten dlide ağır vurunca yamultuyor onuda söyleyim zaten birgün denk gelirsek dünya küçük o güne kadar dua ve sureleri gözden geçireyim çok lazım olacak 😂😂🙏
Öyle çok istemiş ki serap görüyor (!)
😛😅😂
Ruh ineğidir o, öküz olsam duramazsın WÇSXUDMDDJ kızmadım 🙂
Allah razı olsun 🥲
💜💜💜
Estağfurullah, asil ALLAH CC. Senden razı olsun 🙏 nasipte vardı karşılaştık hiç kırmadan incitmeden 2 gundur kahrimi çekiyorsun hakkını helal et emi 🙏 birde lütfen üzülme 🙏 hayat üzülecek kadar uzun değil sanada hiç yakismaz hee 😁🙏 şimdi canlandirdim ama gözlerin olmadan sana yakışmıyor hep 32 dişle gulmesende yüzünden gülümseme eksik olmasın 🙏😁 bir kerede gül barışalim 🤍
Gülümsettin şu an 🦋🌸
Teşekkür ederim..
Görüşlerini seviyorum, kahır falan hissetmedim ama hakkım geçtiyse helal olsun 🙂 Sen de daima mutlu ve huzurlu ol 🎈
Sadece su ana dayalı değil hep iyi olmanı isterim 🙏 seni kotu edecek ve üzecek herşeyden uzak dur emi , problem yaşarsan ya da yaşatmaya calisan bı haber uçur yeter 😂 Osman ile olay yerine anında intikal ederiz , bu arada Osman motorun adı 😂😂İyi dileklerin için çok teşekkür ederim , varlığın daim olur inşallah 🤲🙏 ama gülümseyen modelin lütfen 😂 kısacık bı dip not yapistirayim ama öylesine değil gerçek 🙏 hayat o kadar çok yorduki kendin için son 1-2 senedir bir şey yaptın mı desen 1 kere bisküvili pasta yaptım derim 😂 kendimi birakali çok oldu artık karşımdaki insanlar için , aile , arkadaş cevresi için mücadele ediyorum. Mutluluk haram gibi bana 😂 çile bulbulum çile şarkısını soyleyesim var 😂😂🙏 ama iyi ve mutlu olduğunu bildiğim her an için bende olmak için var gücümle mücadele edeceğim 😂🙏 zoru severim yaşam seklim oldu 😂🙏
Yaa üzüldüm şimdi baakk..
Neden bırakıyorsun ki kendini? En yakın zaman da youtube dan doğa sesleri açarak güzel hayaller kurup da ruhunu şarj ediyorsun 🙂 Bu en sevdiğim terapi yöntemlerinden biri. Düşünüp de korumak istemen yeterli..
Mutlu oldum💜 Sevdiğim bir üyesin, daima sorularıma davetlisin. Seni görmek güzel 🙂 Kendine cici bak 🧚🏼♀️
Teşekkür ederim 🙏 öyle bir yazmissin ki sonunu bir an akşam gibi hissettim hayırlı akşamlar diyecektim 😂🙏 megersem sen şimdi gidince bir boşluk olacak ya beyinde o canlanmış 😂🙏🤍 taşımak zor iş 😂 moralin bozulur , canın sıkılır uygulamaya girmeye ve senden mesaj gelip gelmediğine sık sık bakarım 🙏 tut----yüzünden gülücük, hayatından neşe , aklından da ben hiç eksik olmayım inşallah , amin de sende 😂 AMİN. Görüşmek üzere ins. 🙏
Taze balıktan kastın ne? Taze balık tüm balıkları kapsıyo ton balığı sadece ton balığı. Konserve ton balığını kastetmeye çalıştığını düşünüyorum o yüzden ton balığı da taze olabilir demicem. Saçma/Eksik bi soru olmuş. Somon mu ton mu dersen somon derim, hamsi mi ton mu dersen ton derim.
Ton balığının konservesi taze olacak değil ya 🙂 taze mi ton balığı mı diyerek zaten konserveyi kastettiğim ortada. Eğer ton balığının taze olanını kastetseydim taze balıkLARDAN... diye bir soru yapardım. 72 kişiden 2 kişi bu şekilde anlamış 😅
Abla bak ne demişim ton balığı derken konserveyi kastettiğini düşünüyorum dedim. Değindiğim yer orası değil. Taze balık dediğin ne milyon tane taze balık türü var somon var hamsi var palamut var istavrit var mezgit var lüfer var zargana var var da var. Bunların hepsinin tadı farklı öbür kişi de bunu kastetmiş. Taze balık dediğin bi tür değil. Ton balığı bi tür. Anlaman için en sonda örnek de verdim. Somon mu ton mu dersen somon derim. Hamsi mi ton mu dersen ton derim. Hamsi de taze balık somon da taze balık.
Abicim genel söyledim işte. Ha hamsi ha somon. Yani 2 saat uğraşarak tavada/ızgara da falan uğrastirarak ve evi kokutarak pisirdiğiniz balık mı yoksa üsengec işi olan ton balık mı tercihiniz 🤠 Bu soruyu "yaprak sarmasını evde yapmayı mı tercih edersiniz yoksa marketten almayı mı?" Gibi anlayın işte 👀
Taze balığın yeri ayrıdır levrek favorimdir fırında
Ton balığını markana ile çok güzel gidiyor yaparım da mısır, tereyağ ve ton balığı olmazsa olmazı bunlar.
Ton balığı norveç gibi bir yerdense olurda onuda sürekli bulamayacağımız için normal taze balık yemek daha sağlıklı olur.
Neden norveç?
O tarfaflardaki somon balıkları hem lezzetli hemde daha sağlıklı oluyomuş. Arada markette görüyorumda biraz pahalı oluyo.
Normalde ton balığı orkinosdan yapılıyo ama konserve olarak somonda satıyolar
Ton balığının yağını süzüp de limonlamak off
Afiyet olsun 😀
😅💜
sude özelden süper soru hakkında bir şey sorabilirmiyim
Elbette 🙂
Ugrastirmayan balık 🤣 balıkta çokta lezzet aramıyorum aynı gibi geliyor sonuç odaklıyim protein kaynağı
Taze balık ama küçük balık türlerini yemiyorum hamsi istavrit vb balıklar yemem. Büyük türleri severim
Ton balığı kolay minimal. Diğerinin kılçığı ve yağlı olması dezavantaj.
Konservede de çok yağ oluyor
Süzebilirsin ondaki yağ saf yağ oluyor. Ama tavada yaptığında kızarmış yağın besin değeri farklılaşıyor..
şüphesiz taze balık. konserve ton balıkları bana sağlıklı gelmiyor
Tabii ki taze balık, haftada 1 defa mutlaka yapıyorum.
Ton balık sadece makarna üstüne döküp yemesi güzel okuyor bide salatası
Bi dönem çok fazla ton balığı yedim kusma seviyesine geldim o yüzden taze
Taze balik herzaman guzeldir ama konservede herzaman yaninda tasiyip bozulmayan birsey.
Taze balık tavada 🙂
Alabalıktan daha taze balık bilmem. Konserve Ton balığınıda severim
Taze balığın tadı başka 😊 balık ekmek ne güzel olurdu şimdi çok severim
Balık güzel yapılmış levrekse taze balık değilse ton balığı 😂
En İyi Cevap