- 1 yıl
- + Bir uzmanlığım yok. Bir kaç bir şey yapabilirim. Onun haricinde netten araştırarak bir çok şeyi yenilebilecek şekilde yapabilirim.: )
- Bir de alıntı bir yazı ekleyeyim:
PRATİK VE GÜZEL YEMEK NASIL YAPILIR?
Pratik ve güzel yemek nasıl yapılır?
Yemek yapmaktan keyif alan herkes tabi ki yemek yapabilir, hatta yapmaya alıştığı yemeklerin lezzetleri konusunda parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar iddialı da olabilir. Ama hep aynı tarifleri kullanmak bir süre sonra bir rutin yaratır, hatta yemek yapma motivasyonunuzu bile azaltır. Bu rutini kırmak için arada değişik yemek tarifleri denemek, yeniliklere açık olmak iyi bir fikir. Gündelik hayatın temposuna uygun hazırlanmış pratik yemek tarifleri de işte mutfağınıza o yeni nefesi katmak için en büyük yardımcınız olacaklardır.
Güzel yemek yapmanız Rafinera’nın kendi mutfağından sizlere sunduğu önerilerle artık daha da kolay. Hadi hemen mutfağa koşun, aşağıdaki önerilerimizi değerlendirerek birbirinden lezzetli ve pratik yemekler yapmaya başlayın!
Hızlı yemek hazırlamak için pratik önerilerimiz:
Yemek yapmaya başlamadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla iyice yıkayın. Çiğ gıdaların kokuları ellerinize daha hızlı işleyeceğinden, özellikle et, balık veya tavuk ile temas ettikten sonra ellerinizi mutlaka tekrar yıkayın.
Pişirme sürecinde hem zaman kaybı olmaması hem de aklınızın karışmaması için tüm malzemelerinizi tezgahın üzerine yerleştirin. Aynı anda birkaç yemek yapmayın, tek bir yemeğe odaklanın.
Bazen çocuklarımız evde hiç yemediği bir yemeği, komşuda tabak tabak yiyor olabilir. Bu canınızı sıkmasın, gözünüzden kaçırıyor olabileceğiniz bir kaç püf noktasına dikkat ederek siz de yemeklerinizin lezzetini arttırabilirsiniz :)
Yemek pişirirken dikkat edilecek püf noktalar:
Çok güzel bir çorba yaptınız, çorbanız kaynadı. Kaynadıktan sonra kapağını mutlaka kapatın, kendi buharıyla dinlenince daha da lezzetli olacaktır.
Eskilerden söylenmiş bir söze inanıp yemeğin salçalısının iyi olduğunu düşünüyoruz. Fakat yemekte salçayı fazla kaçırırsanız salçanın baskın tadıyla yapmış olduğunuz yemeğin lezzetini gölgelemiş olursunuz.
Salça asidik bir yapıya sahiptir ve pişerken malzemelerin besin değerlerini düşürür, tükettiğiniz yemekten sadece tuz ve salça tadı alırsınız. Bu sebeple salçayı en aza indirip, salça yerine domates kullanmaya çalışın.
Salçada tuz oranı fazladır. Eğer yemeğinizde salça kullanmak zorundaysanız, tuz kullanmayın. Tuz daha sonra da ilave edilebilir.
Et doğrama tahtanız ile sebze doğrama tahtanız ayrı olmalıdır. Et doğramada kullandığınız bıçakları, yıkamadan sebze doğramak için kullanmayın.
Yemeğe başta çok fazla su eklemeyin. Sonradan eklediğiniz su her zaman ılık olmalıdır.
Patlıcanları yemek yapmadan önce tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletin. Bu işlem acı tadını alacaktır.
Soğanları soyarken gözyaşı dökmemek için üzerine biraz sirke serpin veya soğanı kullanmadan önce buzlukta bekletin. Bu hem gözlerinizin yanmasını engelleyecek hem de soğanlarınızın kolay doğranmasını sağlayacak.
Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız biraz un ekleyin.
Yemek yaparken tencerenizin kapağını sürekli açmak istemediğiniz için cam kapaklı tencereler kullanmaya karar verdiniz. Bu sefer de yaptığınız yemeği buhardan dolayı göremiyor musunuz? Kapağın içini limon kabuğu ile silin. Bir daha buhar olmayacaktır.
Köfte yapmak istiyorsunuz ama tadı tam istediğiniz gibi olmuyor. Rafinera size tadını damağınızda bırakan köftenin sırrını veriyor; köftenin içine kattığınız ekmeği içme suyuyla değil, et suyu ile ıslatın.
Limonu hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Bu sefer de etleri yumuşatmak için kullanacağız. Limon suyu kullanımı ile et hem yumuşar hem de daha kısa sürede pişer.
Çay demlemeye dair bazı inanışlar var; mesela çay ne kadar uzun süre demlenirse tadının o kadar güzel olacağını sanılır. Bu tamamen yanlış. Çay uzun süre beklediğinde içindeki maddelerin etkileşimi ile tadı değişir, ayrıca bayatlamaya başlar. Çayınızın demlenmesi için 10 dk beklemeniz yeterlidir.
Çarşıdan aldığımız maydanoz dereotu gibi yeşilliklerin hemen sararmaması için iyice yıkayın. Temiz bir peçete yardımıyla kurulayın. Naylon bir saklama kabı içerisine koyup, buzdolabında muhafaza edin. Uzun bir süre bozulmadan kaldığını göreceksiniz.
Ekmeklerinizin hemen küflenmemesi için, ekmek kabına ufak bir kapta tuz koyun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- 1 yıl
Yediğim her yemeğin yapılmasını öğrenecek kadar azimliyim gadası
00 Yorumla - u1 yıl
Ben yemek yapma konusunda pek başarılı değilim maalesef
00 Yorumla Uzman değilim ama güzel yaptığım yemekler var
01 Yorumla- 1 yıl
Mesala neler
- 1 yıl
Yaklaşık 10 yaşından beri yemek yapıyorum baba mesleği en sevdigin yemek hangisi?
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Bir şeyler yapıyoruz
00 Yorumla Yeteri derecede uzmanım
00 Yorumla- 1 yıl
Aşçı olabilecek kadar dicem çünkü aşçıyım 😀
00 Yorumla - 1 yıl
Orta derece de aşçı sayılırım 😅👨🍳
00 Yorumla - 1 yıl
Hiç uzman değilim maalesef
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. güzel yumurta yakarım
00 Yorumla- 1 yıl
Eline sağlık güzel görünüyor
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 957 cevap paylaştı. Senin yaptığın gibi güzel yapamam
00 Yorumla- 1 yıl
Degilim
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 10,5b cevap paylaştı. Yemek yiyiciyim
00 Yorumla- 1 yıl
iyi yemek yaparım.
00 Yorumla - 1 yıl
Master seviye
00 Yorumla Hiç.
00 Yorumla
Detaylı bilgi