Kullanıyorsanız en sevdiğiniz tarifi benimle paylaşır mısınız? Ben muzlu lapa halinde tüketiyorum daha çok. Tarifimde 1 çay bardağı sütle 3 3,5 yemek kaşığı yulafı laba haline getirip tabağa aldıktan sonra bal, tarçın ve muzla renklendiriyorum.
Evet yulaf yemeyi seviyorum genelde. çünkü spor ve diyet yaptığım için genelde yulaf hem besleyici olması hem de tadı nedeni ile sürekli tercih ediyorum. sevdiğim tarif genelde internetten bakarak yaptığım tarifler oluyor kendim bilmiyorum çünkü tarif ise şu şekilde.
Yulaf Lapası 1 çay bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini bir tencerede birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra yulaf ezmesi hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Pişirirken karıştırıyorum.
Yulaflı Omlet Her sabah yumurta ve baharatlar ile omlet yapıyorsanız, bu sabah malzemelere 2 kaşık yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz. Evet yulaf ezmesi eklenerek yapılan omletler daha fazla tok tutar ve omleti daha sağlıklı hale getirir.
Yulaflı Puding Sıcak süt ile hazırladığınız yulaf lapasına bir miktar bitter çikolata ilave edilir. Bitter çikolata en sağlıklı çikolata türüdür. Tüm malzemeler karıştırılıp dolapta 2 saat bekletilir ve sağlıklı puding afiyetle tüketilir. afiyet olsun
Yani millet çok süslü tarifler yapıyor yulafla ama benim el becerim yok, hem de bir bodyci olarak çok vaktim yok bu tür işlere. Yulafla yaptığım ve sıkılmadan tükettiğim tek tarif yulaf ezmesi + şekersiz fıstık ezmesi + bir parça şekersiz bitter çikolata.