Selamlar... Bir gün olacak, deneyeceğim güzel noodle minnoşları. 😄
Selamlar... Bir gün olacak, deneyeceğim güzel noodle minnoşları. 😄
Kore mutfağı pirinç ve et ağırlıklı olmasının yanında etle beraber sebzeyi de tüketmeyi seviyorlar Tabii ki onların kullandığı etler farklı olduğu için bir restoranda gidip yeme isteği hiçbir zaman olmadı fakat et ve sebzenin bir arada kullanılması dikkatimi çekiyor Bir de turşusu benim ilgimi çekti acaba tadı nasıl diye merak ediyorum
En büyük fobim yanlışlıkla bir asya ülkesine düşmek, düşündükçe midem kalkıyor ben orada açlıktan ölürüm. Allah düşürmesin🙏heleki Tayland. Mesela orada et olarak domuz tüketiliyor ve bizim kırmızı et gibi tercih ediliyor. Mesela domuz pastırmasi domuz ipi domuz bonfilesi, yani biz burada inek koyun keçi tavuk yerken, adamlar geleneksel olarak domuz yiyorlar. Tabi toprakta hareket eden uçan kaçan zıplayan herşeyi yiyorlar yani farklı yemekleri olsa bile insan bunu düşündükçe kısır döngüye giriyor 🤦
Görseldeki ilgimi çekti. Canım da çekti. Sanırım gözüme hoş gelen her şeyi denerim. 😂
Evet uzak doğru yemekleri ilgimi çekiyor kanks, genelde sushi gibi yiyecekleri seviyorum ya da özellikle asya kültürü yemeklerini, ama hepsi değil tabi ki yani sevmediklerim de vardır ama pek deneme şansım olmadı..
Teşekkürler canım kankam :)
Rica ederim kankam. 😌
Cevap
33Cevap
Birçoğu ilgim dışı kalıyor maalesef öyle bol balıklı soslar kullanıyorlar ki daha yemeden koklamadsn kendimi balık halinde hissediyorum😝
Biraz merakım var. Özellikle suşi denemek istiyorum. Haftaya kısmet olursa denemeye gidicem, bu tarz soru sormayı düşünüyordum o gün sana kısmetmiş😅
Evettt uzak doğu çok ilgimi çekiyor yemekleri de aynı şekilde beni baharda sakura ağaçlarını görebilmem için japonyaya postalayın lütfen 😂
Fazlasıyla ilgimi çekiyor ama yaşadığım yerdeki uzak doğu mutfağına ait restoranlar aşırı pahalı, bir gün mutlaka gitmek istiyorum. Değer gibime geliyor 😍
Japonya, güney kore ikilisine gitmezsem içimde kalır.
Bambaşka kültürleri var adamların. Animelerde gördüğüm o kadar farklı yemekleri vs var ki
Kesinlikle ilgimi çekiyor gidip denemek lazım
Suşiyi çok merak ediyordum ve yedim ama beğendim ve kendi kendime ulan bu muydu milletin övdüğü popüler olan yemek dedim... Bilmiyorum belkide sipariş verdiğim yer kötü yapmıştı
Guzel ulkemin 7 ayri bolgesindeki yemekler varken cok uzaklara gitmeye gerenk yok bence. Rus yemeklerini pek begenmemistim 10 kadar yemistim
Adamlar aç , toprakları verimsiz ve ne varsa yiyorlar. Bu durumda iyi bir mutfak değil.
Bazıları çekebilir ama türk yemekleri bir başka be 😋🇹🇷 bizler teknoloji konusunda çok gerideyiz ama yemek konusunda çok başarılı milletiz 😅
Tabii ki de çekiyor 🤭
Şu an her yerde satılan noodleler bile onların eseri oraya gidip ordan tatsak birde kim bilir ne güzelliktedir.
Uzak Doğu derken bizim için en uzak Doğu Kars 😂😂😂
Ramen yemek istiyorum, yakiniku muydu neydi onlar hoşums gidiyor 😅😂😂
Kore mutfağindan bir kaç şey denemişliğim var 😀
Ben de şöyle iyi bir sushi denemek istiyorum. Daha önce yedim zaten ama bu ara canım istiyor yani
Aslında tatmadığım yeni olan her lezzet dikkatimi geçiyor
Evet sushi, onların kendi tarzlarıyla hazırladıkları noodle onigiri dango denemek istiyorum 🍡🍣🍜
Guzel görünen her yemeğe tamam derim uzak yakın farketmez 😂
Noodle 🍜 haricinde hiç biri ilgimi çekmiyor. Hatta noodle dan bile soğudum.
Yemekleriyle ilgimi çekecek tek uzak doğu Kars, oradan daha uzak doğuyla ilgilenmiyorum. :D
Çin 🇨🇳 Japonya yemekleri gibi mi yok kalsın biz etçiyiz kan 🩸 kokusunu da çok severiz
En İyi Cevap