Eskiden olsa içimden geldi bugün ben ödüyorum derdik. Artık öyle bir lüksümüz yok. Ben arkadaşa yemek ısmarlamak lüks oldu.

Eskiden olsa içimden geldi bugün ben ödüyorum derdik. Artık öyle bir lüksümüz yok. Ben arkadaşa yemek ısmarlamak lüks oldu.

Ev yemeklerini her şeyden üstün tutarım. Ama insanlar haftada bir et lokantasına gidebilmeli. Arkadaşı geçtim, ailesine ısmarlamalı, gözlemlediğim kadarıyla çorba çok içiliyor.
6 kişi yemeğe gidip açıkcadı öküz gibi yiyip 1 yorgun 2 baygın yedikten sonra siz şimdi yerinizde de kalkamazsıkız diyip hesabı ben ödedim ve çokta büyük bir mebla ödemedim yemek yediğin yer çok önemli
Cevap
74Cevap
Selam gadası 🙃
Eskiden de belirli arkadaşlarıma yemek ısmarlardım. Şimdi de değişen bir şey yok daha geçen gün 180 lira hesap ödedim. Bunlar ufak detaylar yeter ki karşımda ki insan verdiğim değere karşılık verip üç kağıt yapmasın. Bazen ben öderim hesabı bazen karşımda ki arkadaşım aramızda para lafı olmaz.
Maalesef arkadaşım yok ama olsaydı bazen arada ısmarlardım çünkü çok pahallı maalesef
Ismarlayabiliyorum ama verdiğim para içime oturuyor, oysa ki para harcama konusunda en sevdiğim yer yemek konusu. Fakat öyle miktarlara ulaştı ki fiyatları hiç düşünmeden aldığın şeylerde bile "ödedim ama fazla oldu sanki" diye düşünüyorsun.
İşin kötü tarafı da eğer üretmeye geçmezsek, ülkemizde rahatlıkla yetişebilecek ürünleri gidip adını bile bilen sayısının az olduğu ülkelerden ithal etmeye devam edersek bu fiyatlar daha da artacak.
Ismarlama konusu ayrı, dışarıda kendimizin bile yemesi lüks olacak, umarım bir an önce değişir.
Avrupa'da yaşıyorum, ısmarlama kültürü yok. Hesap sadece lüks restoranlarda masaya geliyor, onun dışında her yerde önden siparişte ödeme alınıyor, herkes de sırasıyla sipariş verip ödüyor.
Ismarlamak kendi içinden gelen, bugün jest yapacağım dediğin bir şey olmalı. Öyle kültürleşmiş zoraki olunca hiç özelliği kalmıyor aynı zamanda da maddi durumu olmayanı borçlu hissettirmiş oluyor
Geçen ofise 3 misafirim geldi. Çok değil et döner söyledim yanında da ayran 3 kişi için. 450 tl para verdim. Ismarlama işine maalesef ara vereceğim gibi duruyor :(
Sanki kaziklamişlar gibi:)
@kingkong321 artık ucuz bir şey yok ki
Evde yemek olur ortak tatil olur buna okey bir kişiye hesabi kitlemiyoruz tr nin ekonomosi belli 20k maaşlı birey bile hesap gelince yüzü renk değişiyo
20klı bireyin yüzü mü değişiyor... onun kalıbına tükürürüm... taşkın abla 3000 tl maaş ile ısmarlıyor
Cüzdani şişkin olup tutumlu pinti kişiler çok mesela ayhan sicimoğlu abd de etiketlerini sökmedigi giysileri 2 gün kullanıp mağazaya geri götürüyomuş pratik tutumluluk herhalde gerçi abd de bunu yapan çok mesele 20k değil karakteristik yapı
En yakın arkadaşımla ve bazı dostlarımla evet. Yalnız onların geliri benden biraz daha fazla olunca, genelde yemek teklifi ve hesabı onlar ödüyorlar.
Evet ısmarlayabiliyorum. Arkadaşlar sizde fazla ağlıyorsunuz sanki evde otur otur tabi para bulamazsınız mantıklı düşünün.
Sen ne iş yapıyorsun
Arkadaş olalımm
@Kaybedenlerkulübü_07 galiba influencer
Aslında yanlışlıkla bu ismi koydum diyebiliriz
@Kaybedenlerkulübü_07 anlamadım
Öylesine yazmıştım şimdide değiştiremiyorum
@Kaybedenlerkulübü_07 nickinden bahsediyorsan bence güzel
Evet adımdan bahsediyorum
@Kaybedenlerkulübü_07 bence iyi o filmi severim..
Arkadaşlarıma iktamda bulunmak sadece bir restoran veya cafe de olmak zorunda değil. Kendi mekanımda elceğizlerimle ikram çok daha iyi...
Elbette ismarlarim ama gidip McDonald's da 130 liraya menü yemektense gidip kebap yeriz daha iyi hem daha uyguna geliyor yani
Ben kendime bile ismarlamiyorum yok arkadaşlara ısmarlayacam..
Hem zaten okul bitince de arkadaşlar da dağıldı
Bazen ısmarlıyorum, tabii ki her zaman olmuyor
Tabi ki ama eskisi gibi sık değil.
Biraz daha seyrek.
Evet ısmarlarım para muhabbeti yapmayacak mantıklı davranacak arkadaşlara sahibim
Evet, 3 kişi çıksak mesela 1'er simitten toplam 3 simit ısmarlayabilirim bu ekonomiyle😂
bu ekonomide kendime bile yemek ısmarlamıyorum
Hiç bir ekonomi dostlarıma yemek ısmarlamama en gel olamaz enflasyonu yıkar geçeriz... 🥂
Ismarlıyorum, hatta bu ay pahalıya patladı😀 ama arkadaşlarımı mutlu etmeyi seviyorum❤
- tamam 🤨
(Ekonominin getirdiği en güncel psikoloji)
Fazla disarda yeniyorum, nadiren samimi arkadaslara
Ne yemek ısmarlayacak arkadaşım var ne de yemek ısmarlayacak param var...
Bir tek ben çalıştığım için arada bir iki kişiye ısmarlıyorum.
icab ederse ısmarlarız elbette daha ölmedik çok şükür
Az ama öz arkadaşım var onlarla da aramızda böyle şeylerin lafı olmaz, ısmarlarım seve seve.
Genel olarak dışarıda çok yemek yemiyoruz sadece kahve
Hayat şartları zor beş kişiye ısmarlardık eskiden şimdi ancak bir kişi çünkü her şey beş katı
Kimseye bir şey ısmarlamam. Kim benim için ne yapmış
Hala o gücüm var ama ne kadar devam eder bilmiyorum
maddi durumum iyi oldugundan beni pek etkilemiyor
Her ne kadar lüks olsa da ben davet ettiysem ısmarlarım
Ismarlıyorum çok şükür ekonomim yetiyor.
Arkadaşım olur musun
Sıkıntı yok. Ismarlıyorum.
Hadi arkadaş olalım
Görseldeki gibi arkadaslarimiz oldu da biz mi ismarlamadik?
Ismarlayabilirimde burada çok arkadaşım yok henüz
Bugün ben ve iki arkadaşıma starbucks'dan kahve aldım üç kahveye 194 tl ödedim.
Türkiye uçuyor uçuyor ama bilin bakalım uçan ne? -Tabiki fiyatlar
Arkadaşlarımla yakınlık dereceme bağlı 😂 her arkadaş olmaz
Çalıştığım yerin personel indirimi sayesinde %25 indirimli şekilde ısmarlayabiliyorum 😅
Geliyorum
Biz yiyemyrz ki birilerine ismarlayalm bunlar kişiliğimizi karakterimizi psikolojimi bozdular artk
Bu arkadaşım ablamın doğurduğu ufak tefek bişeyse evet ısmarlarım 😅
evet ısmarlayabiliyorum
Evet ısmarlayabiliyorum.
Kendisine bile yemek ısmarlamayan ben
Yarıya artık alman usulü
en yisi
Evet, ısmarlayabiliyorum
Sen daha önce 25 kişiyi doyurdunmu
Evet ısmarlayabiliyorum
Kesinlikle insan iki kere düşünüyor.
Ben söylerim Ya canları sağ olsun
Kendimiz doyduk da onlar kusur kaldı