Size göre ilişkiler de hesap ödeme durumu nasıl olmalı? 🙂
Hep erkek öder
Hep kadın öder
Davet eden öder
Sırayla ödenir
Alman hesabı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Size göre ilişkiler de hesap ödeme durumu nasıl olmalı? 🙂
Tek bir şeye oy veriyoruz ama söz konusu ilişki olduğunda, karşınızdaki kişinin ne düşündüğü ve karakteri de önemli diye düşünüyorum. Örneğin eski sevgilim kim davet ederse etsin hep kendisi ödemek isterdi. Ben de karakterini bildiğim için onun ödemesine izin verir, sırayla ödemeye alman hesabına v. s. başvururdum. Önemli olan karşınızdaki kişi ve onunla nasıl iletişim kurduğunuz, ilişkiniz, içinde olduğunuz durumlar bence... Bir ilişkide iki kişinin çıkarları gözetilmeli, tek tarafın değil...
Erkek ödemeli davetten ziyade bence, bir nezaketken yapmanın yanı sıra kadında bu anlamda önemsenmek ister ilk buluşmalar çok önemlidir.. ilişkideki duyguların önüne bu tür şeyler geçmemeli sürekli hesabı kadına ödetmek karşı taraf için bir sonraki buluşmada aklına yazar bunu zaten bir erkek bir kadına hesap odetiyorsa o kadın o erkekle bir daha yemeğe çıkmasın...
Duruma göre hareket ederim, İlk başlarda ben kendim ısmarlarım hani derse ya ben de vereceğim derse �yi derim Yani ona bırakırım ya da bir ben ısmarlarım bir o ısmarlar Alman hesabı olur olur yani bir şekilde kadın nasıl isterse öyle olur.
şu da olabilir ben yemekleri ısmarlarım o içecekleri ısmarlar ben ona gider ayakkabılarım o bana gömlek alır gibi
Yerine göre, orama göre, kişilere göre değişir aslında. İlk buluşmaysa genellikle erkek öder, ileri seviye bir ilişkiyse kadın da çalışıyorsa bazen biri bazen diğeri öder. Arkadaşça ise davet eden öder... gibi Hesabın çok da lafı olmaz ama bazen bunu dert edinenler de olabiliyor o yüzden biraz daha hassas olunabilir.
Cevap
29Cevap
Aynen, kadın erkek farketmez. Hesabı davet eden kişi ödemeli.
Takılmayın böyle şeylere.
Erkek ödemli bence.
Davet eden öder, mantığı da şudur: Birini bir yere davet ederken hesabı onun ödemesi beklentisi içinde olmak görgüsüzlüktür. Davet eden mekanı da bütçesine göre seçer. Birini pahalı bir yere davet edip hesabı da onun ödemesini beklemek ayıptır. Kadın, erkek farketmez. Hep erkek ödeyecekse, bütçesi de kısıtlıysa Simit Sarayını beğenmemezlik edemezsiniz. Standartlarınıza uymuyorsa teklifi kibarca reddedebilirsiniz. Bütçesi sınırlı değilse, enayi de değilse Boğaz'da Lacivert'e gidersiniz, karşılığını da başka türlü verirsiniz. Enayi ise, parasını bir servet avcısına yedirdiğiyle kalır.
Bir sonraki buluşma kesin olacaksa sırayla ödenebilir. Sonraki buluşma olmayacaksa, garanti değilse herkes ayrı ayrı ödesin
davet edilenin parasi olmayabilir. adam parasi yok diye davete gelmiyorum mu desin. o yuzden davet eden odemeli.. karsi taraf cimri degilse iyi bir arkadassa tabi tutupta it kopuga para yedirin demiyorum
Hesabı davet eden ödemelidir ama ortada bir ilişki varsa hesabı kız kucaklasa bile o kartı ya da parayı kasiyere erkek ödemelidir. Kasiyer kız ise o zaman kızda ödeyebilir.
Yani kız arkadaşına ödetecek de olsan, kasiyer erkek ise kız arkadaşının kartını alıp da kasiyere sen mi uzatırsın?
Bence bunu gurur meselesi yapan erkek kendi ödemeli 😅 Madem kızın ödemesini sorun etmiyor, kasiyere kız uzatsa da bir sorun olmaz 😅 Tabii ki erkeği zor durumda bırakmayacak bir hesaptan bahsediyorum. Simit-çay kombini de olabilir 🙂
Parası olmayan erkeği tercih eden bir kız her koşulu kabul eder. Günümüzde parasız bir erkeğin çok tercih edilmediğini ikimizde çok iyi biliyoruz dolayısıyla erkek ödemekten çekinmez, cebinde yoksa gideceği yeri ona göre söyler zaten...
Hesap ödemeyi istemek gurur ya da değil fikrimce bir usul...
Ben sevdiğim adama parası yoksa ve benim varsa cebine harçlık bile koyabilirim 🙂 O dönem o işsizse ve çalışıyorsam neden olmasın? Sadece erkeğimin (parasının yettiğince, olduğu zaman) bir tık fazla jest yapmasını severim. Yoksa erkekler de banka değildir ve parası hiç yoksa asla ödetmem, hepsini ben öderim o gün. Ama varsa ve centilmenlik yapmıyorsa da kırılırım.
Sevdiğimiz insana arada biz de bir şeyler ısmarlamak istiyoruz ama gücü yettiğince çoğunlukla onun ısmarlamasını seviyorum. Yoksa o dönem, full ben ısmarlarım sorun değil. Sadece olduğunda saklamayacağını görüp bileyim🙂
Bu tür şeyleri fazla abartılıyor bnce kimin ödediği farketmez yeri gelir ben öderim yeri gelir karşımdaki öder sürer gider kasmaya gerek yok
Davet eden ne ya erkek diye diye canlarını yediler o yüzden artık devir değişti kadın ödemeli
Bn davet ettim. Seni beylikduzunden aldim. Kadikoy gecip yedik ictik tekrar beylikduzu bu arac su yakmiyor. Tsksi olsa bini gecer
yani öyle bir kaide olmamalı diye düşünüyorum
Kim daha zenginse o ödesin şartlar eşitse sırayla ödensin
Bir kişi davette bulunmuşsa bunun ödemesi gerekir
Sırayla ödemek kıza özgürlüğünü hissettirir bence
Bence davet eden ama sevgili buluşması ise erkek tabi ki
Davet etti diye hesabı kitlemek olmaz. Ya ortak ödenir ya da sırayla ödenmesi daha doğru.
Erkek öder ama arada kadınında içinden geldiğinde ödemesine izin vermek lazım.
Centilmen erkek kadına hesap ödetmez. Karşısındaki eskort dahi olsa.
Davet ediyorsan bi zahmet de öde yani. ya da eve çağır. Zor geliyorsa.
Kim ödeme konusunda daha baskında o ödesin kavgalar yaşansın sen ödücen haaayır ben ödicem küsüşmeler olsun
Bu konu bu KS de büyük bir yara, asla çözülemeyen 😅
Bence hep erkek ödemeli
Centilmence erkek ödemeli ama zaten üstü müsait değilse davet etmez
Parasından vazcayabilen öder
Bence hep davet eden ödemeli.
Ben davet ettiysem ben öderim
Fark etmez ortakda ödenebilir.
Hep erkek oder
Davet eden öder
Parası olduğu sürece erkek öder.
Bana farketmiyor ben hep öderim
Hep erkek ödemeli
Kesinlikle kesnlikle tecrübe
Yanlış soruma attın 😅
Fark etmez, seviyorsa zaten tecrübesiz de olsa mutlu eder 🙂 Biraz empati, biraz izledikleri ve biraz da okuduklarıyla ortaya bir kombin sunar ve en az 7/10 olur
Bence davet eden ya da sıra sıra ödenmeli eşitlik
bilmiyorum sjdfksd
Çünkü seni o çağırmış sonuçta
Evet davet eden öder
Sırayla
Alman diyorum
Evet
Erkek öder
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?