İzmire gezmeye giden biri ilk ne yemeli?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
İzmire gezmeye giden biri ilk ne yemeli?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Boyoz yanında haşlanmış yumurta istersen kumruda yiyebilirsin öğlen söğüş ya da İzmir usulü kokoreç yiyebilirsin. Sahil olan yerlerde midye çok satılır midye yemediğim için tadını bilmiyorum ama İzmir usulü olduğu söyleniyor. Sokaklarda lokma almak için kuyruklar görebilirsin istersen şurup döktürmezsin peynir ile yersin
Boyoz gevrek kumru bunları tüketebilir güzel olur. Gevrek çay ve tulum peyniri mükemmel üçlü ya da boyoz haşlanmış yumurta ve çay bu menüde çoksell
Öğle ve akşam yemekleri için söğüş ve kokoreç tercih edilebilir ben ikisinide sevmiyorum tüketmiyorm. Ayak üstü atıştırmalık isteniyorsa bomba olabilir ya da midye
teşekkür ederim
Rica ederim 🙃
İzmirde biri olarak söylüyorum, abartılacak kadar değişik şeyler göremedim. Boyoz deneyin, bomba güzel bişey tabi. Çimlerde alkol olayı falan ucuza bira satan barlar bunlar hep İzmir .
Yakın zamanda oradaydım yeme içme alanı çok geniş ayrıca çok uygun fiyatlı İzmir'in gurmesi adlı Instagram fenomeni sağolsun güzel yerler öneriyor detaylı bilgi veriyor
3 hafta oldu İzmir e taşınalı. İstanbul a göre ilk dikkatimi çeken kaliteli mezeler, zeytinyağlılar ve poğaçaların bolca iç malzemeli olması.
Cevap
7Cevap
İzmir bombası
Sabah boyoz, öğlen söğüş akşam yemeğinden önce de bomba
Yengen diye bir şey duymuştum. Meğer İzmire özgü bir şey miş.
İstanbul Beşiktaşa da yemiştim 😅
İzmire gidersem Bi yengen yerim sjsjsjsj
Neden böyle bir isim koymuşlar bilmiyorum
şu boyozu neden abartıyorlar bu kadar anlamadım çok şükür nimet tabii ki ama bence milföy böreğinden bir farkı yok
Tabikide boyoz😌 off bu soru olmamaliydi canım çekti ve hakiki İzmirli olarak çakma değil ona göre😏
Gitcem İzmire İzmir maraş gzek istediğim yerler
Boyoz, kumru ve bomba derim.. Keyifli günler...
Askerde alt devrem boyoz getirmişti tadı gayet güzeldi.
Çelebide bomba,
Dostlarda boyoz,
Kızlarağasında kahve, şambali
Vedatta döner, kartalda kokoreç,
Söğüşü de pınarbaşı sanayi giriyi benzinliğin içindeki aco dan 😄👍🏼
Bilmiyorum İzmir'e çocukken gittim
İzmir köftesii😅
Boyoz yorumlarını okumaya geldim
Boyoz bide biskrem gibi kurabiyesi var ondan
Bir bomba patlatmalı bence
Kumru ve kokoreç olabilir
Boyoz
Bomba
Kokoreç , beyran
Kumru
İzmir bombası
İzmir bombası.
İzmir bomba 😋
Yengen
Bilmeyenler için:
Yengen : Kumru ekmeğinin arasına kömür ateşinde pişirilmiş sosis, sucuk, erimiş kaşar peyniri ve turşu dilimleri konularak üstüne de mayonez ketçap eklenerek yapılan bir çeşit sandviçtir.
boyoz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?