İki hafta sonra Ankara 'ya gidiyorum. Ankara 'da yaşayanlardan yer tarifi alabilirim.
Ankara 'ya giden birisi ne yemeli?

#gadası yollarda🤣
#gadasından sevgilerle 🙃
İki hafta sonra Ankara 'ya gidiyorum. Ankara 'da yaşayanlardan yer tarifi alabilirim.
Ankara 'ya giden birisi ne yemeli?

#gadası yollarda🤣
#gadasından sevgilerle 🙃
Öncelikle iyi yolculuklar kardeşim Ankara 'nın havası biraz serindir bu mevsimde o yüzden dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Ankara yemekleri, hem Anadolu'nun hem de Osmanlı'nın etkisiyle şekillenmiş, çeşitli et, sebze, hamur işi ve tatlılardan oluşan bir mutfaktır.
- Ankara Tava: Ankara yemekleri denildiğinde ilk akla gelen yemektir. Kemikli kuzu eti, pirinç veya arpa şehriye, soğan, biber, domates, salça ve baharatlarla hazırlanır. Fırında pişirilen bu yemeğin yanında yoğurt veya ayran çok yakışır.
- Beypazarı Güveci: Beypazarı ilçesinin meşhur yemeğidir. Kuzu eti, patates, havuç, bezelye, soğan, sarımsak, domates, salça ve baharatlarla taş güveçte pişirilir. Odun ateşinde uzun süre pişen bu yemek, etin lezzetini sebzelerle bütünleştirir.
- Çubuk Turşusu: Ankara 'nın en ünlü turşusudur. Çubuk ilçesinde yetişen özel bir salatalık türü kullanılarak yapılır. Salatalıklar, sirke, su, tuz, sarımsak, limon tuzu ve kereviz yaprağı ile kavanozlarda bekletilir. Ekşi ve gevrek bir tadı olan bu turşu, her yemeğin yanında yenebilir.
- Ankara Simidi: Ankara 'nın en sevilen atıştırmalığıdır. Pekmezle yoğrulan hamur, simit şekli verilerek fırında kavrulur. Kahverengi ve gevrek bir görünüme sahip olan bu simit, çayın yanında harika gider.
- Ankara Sarması: Ankara 'nın en tatlı yemeğidir. Yufka, ceviz, şeker, süt, yumurta, tereyağı ve vanilya ile hazırlanır. Fırında pişirilen bu tatlı, üzerine şerbet dökülerek servis edilir.
Şimdiden iyi yolculuklar afiyet olsun imkanın olursa Anıtkabir'e gitmeyi unutma..
.
Oldukça güzelmiş 🙃
Güzeldir 😌
Doğma büyümedir Ankara da yaşayan birisi olarak Ankara dönerini tatmanı şiddetle öneririm. aspava felan hikayedir git gerçek Ankara döneri ye. video atıcam ilk 2 mekana mutlaka uğra
https://www.youtube.com/embed/bpqge3hTz8UHemen bakacağım videoya
Çok takılma bulduğunu ye 😄 ne demişler misafir umduğunu değil bulduğunu yer 🤣 geçenler de İstanbul a gittim umduğumu yiyemeyince kötü oldu o yüzden rahat takıl 🤣
Ne umdun ne yedin peki 🤣
Ya misafir olduğum aile aşırı acı yiyordu. Yıllık acı ihtiyacımı orada giderdim 😄🤣 bi de bubble tea çok merak ediyordum rastlayamadım ona 😄
Yaa kötü olmuş 🙃
Öyle oldu 😅
Nasılsa yine gidersin bu sefer kafana göre ye
Evet yine gideceğim öyle de yapacağım 😄 sen ilk kez mi gidiyorsun Ankara ya
Bu ikinci aslında
Anladım 😄 Ankara da istediğin gibi geçer günlerin umarım. 🙃
İnşallah göbeğime biraz daha göbek katayim
😂😂 kendinle barışık olman güzel
Eee hayatın tadı başka türlü çıkmaz.
Haklısın
bilemedim şimdi.. pizza yiyebilirsin
Olabilir
Cevap
9Cevap
Ben çok yemek bilmiyorum ama Hamburger olabilir ya da pizza. Ankaranın neresine geliyorsun?
Çankaya oraya gideceğim
Aspavacıya git. Bahçelievlerde güzel mekanlar var orası olabilir eğer araban varsa gölbaşına gidebilirsin. Göllerin üstünde restorantlar var.
Araba var giderim oralara
Keyifli gezmeler o zaman
teşekkür ederim
Hacıbayrama gidince döner yiyorum onun dışında aspava iyidir genel olarak..
fast food yemek istersen de armadada hmbrgr vardı ev yapımı hamburger ve patatesleri harika başka şubeleri de vardır ama
Aspava olayını duydum hangisi güzel acaba
Hmm gitmek gerek
13-14 yıldır Ankara dayim daha meşhur enteresan güzel bir yemeğini görmedim. Ama illa yiyeceksen Çankaya, Çukurambar da Zirhci Kebap var. Oraya git, zirh kebap istediğini söyle.
Yaa güzelmiş
👍👍 aynen öyle, restorant iç teması tam Adana ya özel uyarlanmış.
Aklımda bulunsun güzel öneri sağolasın
Rica ederim
Hiç bilgim yok. Ama yedikten sonra bize de söyle. Belki ilerde lazım olur.
Bizzat sana söylerim
İnşallah
Ankara'da pek birsey yok ya bende bu ay sonunda gidecemde en fazla Kızılay avmde birseyler yerim.
Hmm
Ankara'ya bir kere gittim taze fadulye ve dalından kiraz yemiştim 😂
Kiraz iyi denk gelmiş
Taze fasulyede fena sayılmaz güzel yapılırsa yenir 🙃🙃
Güzeldi bahçe mahsulüydü
Hem sağlıklı hem güzelmiş 🙃
Aspava yemeden gitme kesin aspavada yemek yemen lazım :))
Hangisi güzel onu da de bari
Emek Gülçimen aspava 😎
Aklıma yazayım
Navigasyona da yaz 😂😂
Nereye düşüyor bu navigasyon karıştırir sen gel yanıma. yolu tarif et git🤣
Aspava yemeden gidemem o kadar geldiysem sjsjskskdkdkdkdkfkf
O zaman gel sen yemekler benden
Bugün gitcem zaten yemeye kociş ısmarlıyo ajsjsjdjdkdkfkfkfk
Ooo hadi yine iyisin yerini iyice öğren bana tarif edersin
Ben askerdeyken aç kalmıştım o günden beri gitmedim para bozma konusunda çok zayıflar
Para bozma işine oek bakmam.
Ben geldiğimde 2006 da epey sorun yaşadım
Şimdi her şey çok dah iyi
Hiç gitmedim ağabeyi 😊
Gidersin belki birgün
zıkkımın tadı çok güzelmiş oralarda nefisss
Olar
Aspavaya muhakak bi gidilmeli
Onun metnini çok duydum
Aynen bayağı varmış
Ulusta cok güzel esanf lokantaları var
İyiymiş