Selamlar... Böyle bir algı oluyor bazı kişilerde, ne düşünüyorsunuz?

Selamlar... Böyle bir algı oluyor bazı kişilerde, ne düşünüyorsunuz?
Maalesef toplumda yemek yapmak kadının göreviymiş gibi bilindiği için. aksine kadın yemek yapmak zorunda değildir bunu kalbinden geldiği için yapar
Türkiye'de erkeklerin çoğu (Kendilerini tek bir kadına saklayan erkekler istisna) kadınlarla 3 şey için evlenir;
Kadının yemek yapması,
Çocuk sahibi olmak,
Kadının sahip olduğu ün, mal veya başka menfaatler. (Kadının güzelliği de bunlardan bu menfaatlerden biri.)
Yani aslında erkeklerin çoğu, evlenmeye meraklı değil; yalnızca belli çıkarlar dahilinde evliliğe yanaşabiliyorlar.
yemek yapmayı gözünde çok büyütüp çok matah bir şey yaptığını zanneden kişilerde daha çok var bu davranış. Ben biliyorum. Bilindik yemekleri yapmak zaten çok kolay. Diğer beceri isteyen yemekleride tarife bakıp yapa yapa zaten öğrenilir.
Her yemek yapmayı bilmeyen beceriksiz sayılsaydı (meslek olarak cheflik yapanlar dışında) erkeklerin hiçbir işten anlamamaları gerekirdi. Herkes yemek yapmayı bilmek, sevmek zorunda değil bunu beceriksizlikle itham etmek çok yanlış
Teşekkür ederim 😊
Cevap
7Cevap
Herkes anasının karnında mı öğreniyor gadası
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Yapabiliyor oluşu güzel bir beceri ve yetenek oluyorsa, zıttının da dezavantaj görünmesi gayet normal, kadın ve erkek için de. ⭐😎😎
#tubasueda 🍀🍀
Basit yemekler yapılablr makarna menemen filan
Hic yemek yapmayi denemeden ben yapamam diyenler üsengec olablr
Şöyle düşün annen yemek yapmayı bilmeseydi baban sen ve kardeşlerin ne düşünürdü ❓️
Haklı bir görüştür. Kadın dediğin mutfak işlerinden anlamalı.
İlgi alanı değildir yemek yapmayı bilmiyor olması onu beceriksiz biri yapmaz.
Hayatta kalmak için yemek gerekli herkes yemek yapmasını bilmeli bence 😃
Türk kültür kodlarında bu kabullenilmiş nasıl işsiz erkeğe damga varsa kadınlarda da olay bu
Niye beceriksiz olsun
Beceriksiz gibi görenlerin geriliği
Yemek yapmak dünyanın en basit şeyi gerçekten
Yanii dimi hahsjjjs
Çünkü beceriksiz
Bilmesi gerekir
Öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?