Ben dut pekmezi ve hünnap pekmezi kullanıyorum ama başka seçeneklere açığım :D

Ben dut pekmezi ve hünnap pekmezi kullanıyorum ama başka seçeneklere açığım :D
Kansızlık, vücudun yeterli miktarda hemoglobin ve kan hücreleri üretememesi sonucu ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kansızlığa karşı faydalı olabilecek yiyecekler arasında kırmızı et, tavuk ve hindi eti, taze sebzeler (özellikle kırmızı ve yeşil yapraklı sebzeler), kuru baklagiller, kuru meyveler ve kırmızı meyveler sayılabilir. Bu yiyecekler, vücudun hemoglobin üretimini artıran demir, çinko, B12 vitamini ve folik asit gibi önemli besinleri içerir. Eğer kansızlık sorunu yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir ve faydalı olabilecek yiyecekleri tüketmeye başlayabilirsiniz.
Kansızlığa neyin neden olduğunu bulmakta önemlidir. bunu dışında demir ilacı yani demir vitamini kullanmak iyi gelebilir. meyve ve sebze tüketmekte iyi gelebilir.
Bunların dışında Melisa çayı ya da Limon otu çayı, Portakal elma gibi bol vitamin içeren meyveler iyi gelebilir. bir de eğer fazla kafein tüketiyorsanız aşırı kafein de demir emilimini azaltabilir.
Cevap
15Cevap
Teşhis edilen bir kansızlık durumunuz varsa bunu yiyecekler ile dengeye getiremezsiniz bu bir şehir efsanesidir. Her gün 10 litre pekmez içersen belki.
Kansızlığın tek çaresi vardır o da doktorunuzun vereceği ilacı en az 3 ay boyunca kullanmaktır. Kansızlık ancak bu şekilde giderilebilir.
İlaç kullandım :D tekrarlamaması için yediğime içtiğime dikkat ediyorum diyelim
Kadınlarda kansızlık genelde regli kaynaklı oluyor. İnternetten bak içinde folik asit, demir falan nelerde daha çok. Pekmez de bu çok düşüktür :)
Evet maalesef bir şehir efsanesini çürüteyim burada.
Teşekkürler :)
İlaç kullanmak hatta çok düşükse serum en etkili ve garanti yöntemi oluyor
Bende de kansızlık var ama yiyemiyorum pekmez falan zaten beyaz tenliyim hayalet gibi gezeceğim yakında 🥺😂
Keçiboynuzu pekmezi, kuru üzüm ve ciğer. Kansızlık sorununda yediklerimiz kadar çay ve kahve tüketimini azaltmak da önemli.
Ciğer, dalak, pancar, kırmızı lahana, pekmez gibi A vitamini açısından yüksek değere sahip besinler kemik iliginde alyuvar üretimine katkı yapar.
B 12, d vitamini eksikliğinden kaynaklı kansızlık olur. Bu sebeple vitamini bol sebzeler ıspanak gibi et balık tüketmeliyiz ve güneş ışığı..
Kırmızılar kan yapar, kırmızı bibere (kapya) limon sıkarak taze taze yiyebilirsin.
Pancar da o zaman yapar ha?
Bende de kansızlık var Ciğer ye diyorlar genelde ama ben yemiyorum🤢
Ben de yiyemem :(
Evet o da var
Pekmek kan yapmaz kisa sureli enerji verir. Soguk havada icersen icten yanmali motor gibi hararet yaparsin isitir biraz
siyah üzüm pekmezi için kara pekmez bir fincan iç icine 2 damla limon damlat ama
Kırmızı pancar. Bir de seyidoğlu markasının 5li altın karışım pekmezi var o
Havuç kızarması yoğurtlu falan kuru üzüm çekirdekli çekirdeksiz birde pançar salatası
Ay benim neyim var resmen pekmez istedim şu an 😂😂
Hahahahaah :rolling_on_the_floor_laughing:
Şeker zararlı bunu yiyip başka zararları var doktora git kan ilacı veriyor yetersizse
Doğal şeker olduğu için ve günde 1-2 kaşık yediğim için bir zararı yok. Kan ilacı kullandım ama tekrarlamaması için önlem almak istedim :/
Kansızlığa yiyecek fayda etmez kansız kansızdır
Eder gibi ya :/
Üzüm pekmezi olmaz mı ya
Olur da bende yoktu :D
İlaçtan başka bişey etki etmiyor bana
Üzüm pekmezi kurutulmuş üzüm vb.
Besni üzümü faydalı diyorlar.
pekmez duymuştum
Tencere yemeği yiyebilirsin 🤣🤣
Pekmez iyi kesinlikle.
Tahin pekmez, kuru erik. Bu ikisi oldukça faydalı
Ben de pekmez kullanıyorum