Dünyanın en iyi kahvaltısının İngilizlere ait olduğunu savunan hesap ortalığı karıştırdı. Türk kahvaltısı ile kapışabilir mi?

British cuisine. Best in the world. pic.twitter.com/Lt3cS1kIDb
— No Context Brits (@NoContextBrits) December 5, 2022
Kahvaltı yahut akşam yemeği, Türk mutfağı dünyaya hükmedebilecek kadar görkemli, çeşitli, kesinlikle çok doyurucu ve lezzetli bir mutfaktır. Avrupa'nın zamanla kendine adet edindiği de çoğu şeyin kökeni bize aittir. Osmanlı döneminden itibaren etli yemeklerde sırf meyve kullanımına baksak, zaten dünyada nasıl izler bıraktığımızı, yemek konusunda ne kadar mahir olduğumuzu görebiliriz.
Bırakın İngilizleri, Avrupa'ya da sorsak yine bizim öğünlerimize hayran kalırlar...
Sabah kahvaltısında balık ve ciğer yiyen insanlarız biz onlar ne anlar ki gelsinler İstanbul'da deniz manzaralı bir kahvaltı yapsınlar bu gün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin eşsiz lezzetler farklı tatlar var geçen gün Tokat günlerine gittim yeni kapıya turistler akın akın geliyor.
Aynen öyle valla sana katılıyorum
Türk kahvaltısı daha güzel malum ekonomik pahalılıktan dolayı serpme kahvaltı bazı restoranlarda kaldırıldı. Enflasyon yüksek olmasaydı türk kahvaltısı derdim
Evet maalesef acı gerçekler
Tük kahvaltısı daha zengin. Biz herşeyi yeriz kahvaltıda biber ciğer yiyen insanlarız sabah çorba içen insanız kahvaltıda daha geniş. Bence kapışamaz mideleri bile almıyor bazen yabancıların bunları. Türk kahvaltısı bin basar diyorum.
Bence de Türk kahvaltısı birçok ülkenin kahvaltısından daha zengin
Görüş
28Görüş
Bu tartışmada İngilizlerin birçoğu Türk kahvaltısını övecektir bence
İngilizlerin birçoğu kendi kahvaltısını daha çok seviyor
Adamlar kuru fasülye yiyor kahvaltı da ve en iyi kahvaltı mı seçilmiş? :)) iyi güldüm ha. Tuvalette seçmişler galiba 1. yi =] onlarca ülke gezmiş biri olarak, kahvaltıda Türkiye’nin yanından geçebilecek 1 ülke daha yok.
"Kahvaltıda Türkiye’nin yanından geçebilecek bir ülke daha yok" kesinlikle bu görüşüne katılıyorum
Kişi doğduğunda neyle besleniyorsa ona alışıyor, belki bizde o kültürde doğsak o kahvaltıyı severdik, Türk kahvaltısını hiçbir ülkenin kahvaltısına değişmem
Ben de Türk kahvaltısını hiçbir ülkenin kahvaltısına değişmem
Tabiki de biz Türklerin mutfağı dünyada tek diye düşünüyorum her lezzeti ayrı güzel. Çok az İtalyan mutfağından bişeyler deniyorum ama yerini tutmuyor bizimkinin.
Aynen Türk kahvaltısının yerini tutmuyor
İngiliz kahvaltısı sıcak olur ve işlenmiş et ürünleri çoktur. Bizler pek alışkın değiliz. Bizimkisi daha güzel 🙂
yes bence de öyle
👍
Türk kahvaltısı bin basar. Çoğunlukla hızlı olsun diye amerikan kahvaltı yapıyorum ama olsundu. 😅
Türk kahvaltısı bin basar :)
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Türk kahvaltısı vazgeçilmezliğinin yanısıra bin de basar evet. ⭐😎😎
#tubasueda 🍀🍀
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum
Türk kahvaltısını hiçbir ırk millet alt edemez. Yemeklerimiz ve damak tadımız konusunda ülkeme güveniyorum.
Türk kahvaltısı iyi ki var
Turk kahvaltısı daha iyi tabiki ama bu pahalılık ta yemek zor oluyor
evet ekonomik şartlar izin vermiyor maalesef
Hiç tartışmasız Türk kahvaltısı İngiliz kahvaltısını sollar 😎
Türk kahvaltısı çoğu ülkenin kahvaltısını sollar
Dünyanın 22 farklı ülkesine gittim. Türk kahvaltısı ve Türk mutfanına rakip ülke görmedim.
vayyy bu yorumu dünyayı gezen birinden duymak çok iyi
Yer sofrasında bu İngilizlere bir köy kahvaltısı vericeksin adamların gözü doysun bee 🤣🤣
ahaha iyi fikirmiş
🤣🤣 dimi ama adamla yemek kültürü nasıl olurmuş onu öğrensinler
Van kahvaltısı hazırla onlara kahvaltı hazırlamayı bırakırlar.
öyle mi Van kahvaltısı denemedim ama yorumun üzerine bir gün deneyeceğim ben de
İkinci resmen bakınca kulağımda mehter çalmaya başlıyor 😀
ahaha cidden ya :)
İngiliz ne yaaaa bitsin artık bu batı ozentiliginiz. Biraz cennet vatanımızı koruyun sevin övün
Cennet vatanımızı seviyoruz tabii ki
Kendi evimde kendi ellerimle hazırladığım kahvaltı mı hiç birine değişmem
ayyy ben de biliyor musun :)
Ne güzel 😊
ingilizlerin tabak ne öyle ya bulamaç gibi hepsi üst üstte kahvaltı dediğin peynir zeytin reçel gibi şeyler olur önce gözün doymalı sofrada mis gibi bizim kahvaltılar
Kesinlikle ilk önce gözün doymalı sofrada :)
Gavaltı her yerde aynı değil mi ya
hepimiz peynir ekmek yemiyoz mu
yok maalesef her ülkenin kendine göre kahvaltı kültürü var
Avrupada da bir dönem bulunmuş biri olarak farklı farklı bir çok şey yedim yemek olarak atıştırmalık ürünler dışında yemek konusunda bizden daha iyi bir mutfak yok bırakın kahvaltıyı bu bir tartış konusu bile degil
haklısın, doğru söze ne denir
En İyi Görüş