""""KIRŞEHİR""""

Bi kırşehirli olarak arabaşı bize aittir diyorum çünkü her yöreninkini tattım sayılır mercimek çorbasından hallice tatsız tuzsuz acısız yapanlar var biz açık ara öndeyiz. Sizcee hangi yöreye ait?
""""KIRŞEHİR""""

Bi kırşehirli olarak arabaşı bize aittir diyorum çünkü her yöreninkini tattım sayılır mercimek çorbasından hallice tatsız tuzsuz acısız yapanlar var biz açık ara öndeyiz. Sizcee hangi yöreye ait?
Ben bunu yutma ustasıyım ve hastasiyim. Kayseriliyim bölgemizde Kırşehir Nevşehir Yozgat Kayseri nereli olursa olsun herkes gayet güzel yapıyor. Şöylentiler Yozgat yemeği diyor ama çok onenli değil. Yarın bizde aile boyu arabaşı toplantısı var hamurunu en güzel yapan gelin yapacak getirecek. 😋😋
Bir Ankaralı olarak cevap veriyorum Ankara 'ya ait değil.
Cevap
9Cevap
Kayseri'de yeriz gadası. Ama bildiğim kadarıyla her şehir kendi üstüne alınıyor. Yozgat'ta daha meşhur diye düşünüyorum.
Orasını bilemem kuzucumm her yerde yapılıyor
Kırşehir sanırım
İç anadolu bölgesinde yaygındır ancak asıl yeri yozgattır.
Hahah anlık Yozgatlılar sinirli kdkfk
Antalyada da yeniyor ona bakarsan, herkes sahiplenmiş dkdkd
İç Anadolu'nun her yöresinde yapılan bir çorba ve hamur ama sanırım yozgatlılar sahipleniyor.
4 yıldır Kırşehir de yaşıyorum, hiç denk gelemedim daha :)
Aşıkpaşa Mah. den selamlar:)
Yozgatlılarda bizim diyor ne olacak. Farketmez bana ben yiyici tarafım
Bilmiyorum. Çok fazla karşıma çıkan bir çorba ve çok enteresan bir çorba.. deneyimlemek isterim
kayseriye ait. nokta.
Beş kişiyle aynı tabaktan yemek yemem
Buna benzer bir anım vardı da o depreşti. Kırşehirlilerin de yediğini bilmiyordum bunu Yozgatlılar yer genelde
bu kadar övdüğüne göre güzel olsa gerek
Yozgat diye biliyorum ben
Ben daha bu akşam yedim
Evet cok güzel acılı olacak
Özelden yazsana Bi seni bekliyorum
Yazmıyacak mısın yani
Sen bilir sin
Valla edirneye değil 🙂hiç görmedim bizde
Arabaşi esas Trabzon yemeği dir
Yozgatmi herkes yapio heralde bunu
Arabaşi denince aklıma Yozgat geliyor
Kırşehir'i denerim. Merak ettim simdi