Normalde yaptığım kurabiyenin tarifinde 110 gram tereyağı, 175 gram un ve 1 yumurta var ama ben 180 gram civarı tereyağı ve 300 gram un koydum ve iki yumurta eklersem fazla mı gelir?
Güncellemeler
+1 yıl
Agalar soruya düzgün cevap vermeyecekseniz yorum yapmak zorunda değilsiniz, biliyorsunuz değil mi?
Kurabiye yaparken fazla yumurta koyarsam ne olabilir?
Açıklamada yazdım zaten arttırdığımı ama normal tarifin tam iki katı olacak kadar arttırmam mümkün değil şu anda. Onun yerine diğer malzemeleri fazlalaştırıp sadece tek yumurta koysam nasıl olacak?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Yumurta hamurun tutunmadima yardımcı olur yag miktarını arttiracaksan 2 yumurta kullanmanda sakinca yok.
Tutunmadima ne ya tutunmasına..
Hiçbir kurabiyeme yumurta koymuyorum. O kokuyu istemiyorum.
Soru bu değil ama güzelim
Tarife uygun yap o zaman. Çünkü yumurta fazlalaşınca haliyle kuru malzemelerinide artırman gerekecek
Açıklamada yazdım zaten arttırdığımı ama normal tarifin tam iki katı olacak kadar arttırmam mümkün değil şu anda. Onun yerine diğer malzemeleri fazlalaştırıp sadece tek yumurta koysam nasıl olacak?
Tereyağ ve un koymuşsun ekstra olarak zaten orada bir denge bulmuşsun. Bu fazladan yumurta için yine kuru malzemeye ihtiyacın olacak.
İki çay kaşığı soda bikarbonat da koyacağım ama onun ne kadar etkisi olursa artık flhsksmf denemeye değer ya
Eh dene o zaman.
Bir sıkıntı olmaz ama bir tanesi de yeterli
Yumurta sucuk ikisi de benim memlekette meşhur bana bedava
Kurabiyeye sucuk mu koyayım diyorsun
Peki naptın pişti mi oldu mu
İki tane koydum belirttiğim tereyağı ve un miktarına, gayet güzel oldu
hamuru sıkıştırır ve sert olur
Diğer malzemeleri daha fazla koymama rağmen tek yumurta koysam peki?
yumurta konmaz ki kurabiyeye çok nadir konur :)
Benim kullandığım ve sevdiğim tarifte yumurta da kullanılıyor.
o zaman bi tanedir
yumurtalı kurabiye olur
Annadım abi
Cıvık olur kıvamını tutturman uzun sürer
Açıklamayı da okudun mu/: tek yumurta mı koyayım onun yerine, çünkü diğer malzemeleri normal tarifin tam iki katına getirmem mümkün değil şu an
Çok yumurtalı olur
Vay be
https://www.youtube.com/watch?v=VdHOG7d_GCU
Kokar icinde.
Bir şey olmaz