Ben kesinlikle menemen olarak seviyorum. Haşlanmış severim ama menemen olunca ayrı oluyor.

Ben kesinlikle menemen olarak seviyorum. Haşlanmış severim ama menemen olunca ayrı oluyor.

Çelik tavaya bolca (buyuk boy bi yumurta kadar) tereyagi atarim. tavanin mutlaka kapagi olacak. Mumkunse cam kapak olacak ki zamaninda gorelim pisip pismedigini. Ve yagi eritirken kapakta kapali olmali ki kapak ta isinsin..
Yag cok yakilmamali. Eridiginde yagin icine azicik tuz ve bir tepeleme çay kaşıgı kaliteli pul biber atiyorum. 10 saniye kadar tavayi sallayip tereyagiyla pulbiberin iyice karismasini sagladiktan sonra. Kaseye kirilmis ve sarinin yanindaki beyaz kucuk parcalari alinmis en fazla 3 tane yumurtayi tavaya dokerim. Ustune de azcik tuz ve birazda pul biber atarim. Ve kapagini kapatirim. Olay bastan sona kisik ateste olacak. Sonra ara sira tavayi hafifce sallayip sarilarin pisme seviyesine bakarim. İstedigim kvama gelmeden biraz daha once kapatirim cunku celik tava pisirmeye devam eder. Arada 2 kere falan kapgi acilmali cunku buharlasan su icinde geri birikmesin.. ve gelelim isin en guzel tarafina piseken kapagi acip tavayi egerim yagi bir tarafta toplarim sonra aniden diger tarafa egip o yagin tamaminin yumurtanin ustunden gecmesini saglarim.. alti yanmadan ustu de pisiyor. Hemde kabarik ve cok dengeli pisiyor. Celik tencere olmazsa teflonda yumurta kayacagi icin bunu yapamazsiniz.
Oglum hasta oldugunda esim bana bu yumurtadan yaltiriyor. bu tarifle yapilmis yumurtadan yagina ekmek batirarak yagiyla birlikte yediginde inanklmaz bir iyilestirici etkisi oluyor.
Ben klasik sahanda yumurta tarzını seviyorum. Menemende de güzel ama o menemen soğumaya başladığında buram buram gelen kötü bir yumurta kokusu oluyor o da beni soğutuyor
Cevap
10Cevap
Menemen olmuş halini seviyorum.
Pişirme olarak seviyorum
En sevdiğim hali… tereyağlı severim… birde kayısı kıvamı ancak onunda sadece sarısını yiyorum… güzel zeytinyağı ve baharatlı da oldu mu? Güzel bi omlete de hayır demem…
Bol tereyağında köy yurmutasıyla efsane oluyor her yaz köyüme gidince ilk iş taze yağda pişmiş yumurtayla kahvaltı yaparım 😅
Tavada bol tereyaglı sarıları patlamadan cıvık olucak, beyazı pismis , üzerine karabiber kekik , ekmekle banıcaksın
Yumurtanın her hali efsane oluyor ya. En çok omlet (bol peynirli olacak) ve menemen halini seviyorum.
Şefim en çok omlet seviyorum bol kaşarlı maydonozlu
ben yumurtayı en çok çikolatalı pastanın içinde seviyorum :)
Suda kaynamış rafadan çay kaşığı ile tüketmek süperrr
Her halini severim ben ya abartmadan.. Keyifli günler..
Ya rafadan ya menemen ya da peynirli omlet üçünüde yirim
Hic bir halini sevmiyorum, sevemedim gitti. 😕
Oyle. Yerken zorlaniyorum maalesef.
menemen ve çılbır şeklinde seviyorum.
Hiçbir şekilde sevmiyorum
Tavada kırıp yemeyi 😅
Menemen de seviyorum
Kayisi kıvamında haşlama
Görüntü bile harika ya 😋
Haşlanmış sade
Menemen kırmızı çizgimdir
Kıymalı yumurta favorim