Kabuklarını soy, dilimle, tencerede su ve şekerle kaynat, pişince blendırdan geçir, püre haline gelsin sonra kavanozlara koyup dolaba koy; keklere yumurta yerine kullanabilirsin, aroma verici olarak kullanabilirsin, sütlü tatlılar cıvıtıp sos olarak kullanabilirsin. Bu kadar✨
Elmalı, yapimi pek kolay bir tatlidir. ingiliz asilli bilinir. en bilinen çeşidi elmali olsa da başka meyvelerle de yapildigi gorulur. un, seker ve yag karisimindan olusan hamur ekmek kirintisi kivamina getirilinceye kadar yogrulur. kaba once kat kat meyveler dizilir (dilimlenmis olarak), aralarina da seker ve ozellikle elmaya tarcin serpistirilir. meyvelerin uzeri kirinti hamurla kapatilir, firina verilir. yaklasik 40 dakika sonra afiyetle yenilir.
ozellikle su kis gunlerinde pek iyi gider; kokulu amasya elmalariyla da pek guzel oluyor. afiyet olsunnn😊🌺
Arkadasim Nevşehir'den ilaçsız elma getirmişti onlarla elma suyu ve elma sirkesi yapmıştim. Birazını da turta ve kurabiye için kullanmak üzere iç hazırlamıştım , buzluğa koydum.
Ne kadar bir miktar elma var bilmiyorum ama dediğin gibi kurabiye olarak reçel olarak geriye kalanlarida organik elma sirkesi yapabilirsin zaten sirkenin son kullanma tarihi falan olmaz ne kadar eski o kadar iyi
3 kilo mu 😁😁🙈 kurabiyedm yap diğerleri de yan tarafta dursun hemen bozulmazlar zaten 2hqftaya biter bende resimde kasa kasa elmaları görünce dedim baya var herhalde 😅