Midyenin tanesi 4,75 olmuş. Artık Midye yemek hayal mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Midyenin tanesi 4,75 olmuş. Artık Midye yemek hayal mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Midyenin tam olarak ne olduğunu öğrendikten sonra o sevdadan vaz geçtim ben neyse ki. Eskiden tek oturuşta bir tepsi yerdim. Tabi o zamanlar küçüğü 10 krş, büyüğü 25 krş civarındaydı.
Şimdi bırak 25 kr olmayı 19 katı şu fiyata bak. Değmez ki zaten sağlıklı bile değil. Gidin boza ya da şalgam için, kokoreç veya balık ekmek yiyin. Ondan faydalıdır bence.
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmeden geçmek istemiyorum midye karides, ya da balık türünde olmayan canlılar benim inancım olan İslam ve Hanefi mezhebine göre caiz değildir ondan dolayı zaten tüketmiyordum, ancak genel itibarıyla şunu dile getirmek isterim ki ülkemiz şu anda ekonomik olarak bir kriz dönemi yaşamaktadır yani evet belki alım gücü zorlaşmış olabilir belki bazılarımızın sıkıntılar yaşıyor olabiliriz bunu inkar edemeyiz, ancak eminim ki bugünlerinde üstesinden gelecek güçteyiz ve en kısa zamanda üstesinden gelebileceğimizi umut ediyorum
Hayır 6 tane beğenmeyen insan neyi beğenmedi Ben onu bir anlayamadım yani ben bu konuda inancımın hükmünü söyledim kabul eden eder etmeyen etmez
Midye deyince akan sular durur ama işte en az 40 tane yemezsem yediğimden bir şey anlamıyorum yapacak bir şey yok ne kadar olursa olsun yicem 😂
Sende haklısın maaş yatsın midyeci ahmedin kapısında olacağım bende anlaşılan
Teşekkür ederim
Rica ederim
Çok severdim fakat Tekirdağdayken nerden toplandığını gördükten sonra uzun süredir denemiyorum
Hemen her ürünün yapılış yerini görsen emin ol yemeden içmeden kesilirsin
Olsun iğrendim bir kere
Cevap
113Cevap
Artık çoğu yiyecek lüks oldu
siz de midye yemeyin. bakın hükümetimiz togg yaptı. köprü yaptı. yol yaptı. ingiltereyle amerikayla israiller almanyayla rusyayla savaşıyor. gemi yaptı. uçak yaptı. bu bir bağımsızlık savaşı. hükümeti kötülemeyin. sadece ekmek yiyin. hatta kuru ekmek yiyin ama Eroğanı eleştirmeyin. diye oraya çıkabilir bazı aktroller diye izlemeye geldim ama şimdilik atlayan olmamış hayret.
Yok kanka şirinevler meydanda tam üst geçitin dibinde duran mardinli bir abi var hala 2 liradan veriyor midyeleri kötü değil bu arada hem lezzetli hem temiz senelerin midyecisidir
İstanbul'da olsam böyle soru sormam ki😂
Profile şimdi baktım Kayseri'de midye bulmuşsun şikayet etme götür gitsin 10 lira da olsa :D
Olmaz ben parayı sokakta toplamıyorum ki. Ayda yılda bir yerim yeterli olur.
ben böyle bir abartı görmedim.10 tane yesen 47,5 tl yapar okadar da paran yoksa bayramda büyüklerinin elini öp gadası
Çok şükür şu an istesem 1000 tane alacak kadar bile param var. Ama ben orantısız fiyat artışından muzdaribim
Yoo canım isterse alıp yerim.. 30 tl sigaraya veriyorum sonuçta o yüzden bu bana çok gelmez.. Keyifli günler..
İnsan 6 tane yediği zaman bir şey anlamıyor ki
En az 50-60 tane yiceksin ki tadı çıksın
🤣🤣 yuh denizi ye derler adama 50 60 nedir infilak ederim ben 🤣
Bende böyle napim 3-5 midyeyi
paradan değil ama ben mide fesadı geçiririm o kadar yersem 🤣
Sen yeme ben yerine düşünce yerim 50-60 tane ama
Maaş yatsın yicem kafaya koydum 😂
🤣🤣 afiyet olsun gözümüz yok ya hsah hastaneden soru atma sonra kolda serum ahs
Sen benim İzmir'de yediğim şeyleri görmedin mi neler yedim neler üst üste çok şükür bir şey olmadı 🙃
🤣 gördüm gördüm maşallah allah afiyet versin ahsh
O pis şeyi yememek için bir bahane daha oldu. Sağlık bakanlığı denizdeki ağır metalleri içeren bir gıdanın sokakta simit satar gibi satılmasına neden ve nasıl izin veriyor anlamış değilim.
Çok sevdiğim bir yiyecek. Böbreklerde sıkıntı yaratıyor diye azaltmıştım. Aslında Kadıköy'de tablada satanlar daha lezzetliydi. Sonradan Midyeci Ahmet gibi yerler açıldı ama bu kez de işletme maliyeti eklendi, dediğin gibi fiyatlar tırmandı.
İzmir'de Olsanız Yardımcı Olurum :) İzmir'de toplu alıyoruz biz. 😋 :D
Yakın zamanda geleceğim yerim inşallah
4.75 olduğuna emin misin? Gerçi 1 tl olsa da ben elimi sürmem 😒
Öyle öyle
4,75 nerede? Geçen tanesi 5,50 dan 20 tane midye yedim 😄
Şimdilik Kayseri'de böyle
Abooo en sevdiğim şey bile pahalı olmuş, zaten her şey pahalı bu da olur. 😞
Bu fiyat Kayseri'de belki senin orada ucuzdur
Yakında burdada olur
20 30 tane midye yerdim eskiden sıcak baharatlı üstüne de limon ama şu an 30x4 desen 120 TL yol parası vs 200 TL değer mi yememek daha sağlıklı midye zaten sağlığa faydali değil ( züğürt tesellisi)
Daha düne kadar midyenin tanesini elli kuruş ve bir kuruş arası yediğim zamanları hatırlıyorum.
Ekonomi ne ara bu hale geldi?
Biz ne ara bu hale geldik?
Ülkeyi karambole getirdiler resmen.
midyeye de zam gelmiş hayvanlar kur üzerinden çalışıyor sanırım halbu ki midye aynı midye deniz aynı deniz üstelik türkiye de yetişiyor mantık yok artık
Ben bayılıyorum ya. Kadıköy'de sabaha karşı yemek güzel oluyor. Benim için fiyatın çok bir önemi yok. Yerken keyif almak önemli. :)
Midye yemek hayal mi bilemem ama mezhebimce caiz değil zaten.
Neyin fiyatı sabit kaldı ki? Her şey ateş pahası oldu.
Her yaz kiyilardan toplayıp sac yapıyoruz mis gibi sırf onun için denize gidiyorum 😂 hemde bedava onun için para vermem
Çok severim ama yıllardır yemedim. Özlemedim değil. 2023'te kurtulursak yeriz artık bol bol 😃
Çok zor bi iş ama toplaması, yani fiyatı az bile, sorun zaten satanlarda değil enflasyonun herşeye olduğu gibi midyeye de yansıması doğal.
şöyle bolca limonu sıkıp şimdi çat çat gömmek vardı 😋 ki bu fiyatlardan sonra artık onlar bizi limonlayıp çat çat falan filan :/
4,75 midye için çok pahalı olabilir ama çok istediğinde cebinden çıkmayacak bir para da değil.
Burada da 5 lira maalesef. Biz rakının yanında kasayla alıyoduk artık sayılı kişi başı 5er tane alıyoruz
Zaten nevsehirdeki midyeler hiç güzel değil İzmir'e gidene kadar yemem ben gidene kadar 5 lira olur kdjdkd
Midye ile duymadık yemeyin bir zahmet.
Zaten toksik bir şey. Ağır metal içeriyor vücudunuzu zehirliyorsunuz haberiniz yok.
Hayatımda 3 tane yedim 1 ini çiğnedim 2 sini yuttum 8 liraya almıştım 😂 daha da ağzıma sürmem. Balık sevenlerin sevdiği bir şey
Bedava olsa dahi yemeyeceğim bir şey, ne hijyen var, ne nasıl yapıldığı biliniyor. Komple yasaklanması gereken bir şey, kokoreçle birlikte.
İsterse 50 lira olsun çok da önemli değil yenilecek bir şey değil yemeyince daha sağlıklı oluyorsan yiyince sağlığından oluyorsun
Ben denizdeki canlıların dışkısıyla beslenen midye için üzülmem ama kokoreçin pahalı olmasına üzülürüm 🤔😉
Evet gerçekten çok pahalı ancak yapacak birsey yok seven için kacinilmaz bı durum bende çok severim arada alıyoruz parayi gözden çıkarıyoruz.
Zamanında 5 TL'ye bir poşete yakın alıyordumz büyük midyelerin tanesi 25 kuruş civarındaydı şimdi gerçekten gelinen nokta üzücü.
Bir 35 tane gömeriz ablamla @_Daphnee_ yanına da becks 😂🤌
hayaldi gercek oldu 5 tl cok bi para değil artık
Antalya'da daha pahalı. Midyeci ahmette 6lira mıydı neydi
Elalem marsa arac indirip onu nasil gelistirecegini dusunup tartisirken Midyeci dukkaninin yaptıği zammida hukumetten bilenle ayni ulkede niye yasiyorum ben ya. Bu bana haksızlık arkadas
Her doğum günümde 70 80 yerdim bunu gelenek haline getirmiştim buda yalan oldu desene
4.75 nedir ya 5 yap bari ya da 4.50 25 krşluk şeyler ile uğraştırmayın milleti
Kaliteli yaşamak hayal, kalitesiz insanların hayata basit, boş bakışları yüzünden
Midyeye gelene kadar daha neler var.. yazık gerçekten
Bu yaşıma dek hiç yemedim. Yemem de. Çünkü midye; Hanefi mezhebine göre helal değildir
Artık 5 TL Bin bile bir kıymeti kalmamış ki...
5.500 lira 1000 lira ayarindaysa
5 lira da 1 lira gibidir
Doğal olarak pekde fark yok
Evde tavuklu pilav üzerine karabiber ve limon serper yeriz artık. Fakir midyesi😂
Gerekirse tüm harcligimi biriktirir okulda yemek yemem alırım.
artikcşu şu kadar olmuş diyip durmayin şaşirmayin pahali anladik
Yanından geçemiyorum bunun ya tuhaf bi kokusu var. 🤢
Adana da getirden siparij kg 160 tele pazar günü siparij verdik burada pahalı deyil
İstanbul'da 4tl'ye yiyebiliyoruz. Demekki az yiyecez
Minyeden tiksindim artık yemiyorum ama burada daha pahalı ufak boy midye 5 lira
ben hamsiyi gördüm 60 tl. daha firesi var bi de.
Oooo yaklaşık hepsi hepsi 25 cent. . mına bile korum kova kova yerim.
Hayatım da hiç yemedim bir eksiklik olarak görmüyorum.
Hayatımız hayal oldu midye hayal olsa ne olur...
Yaaa taksimden 3buçuğa almıştım 2haftaönce😢😢😢
En son geçen yaz yemiştim; artık hayallerde görüşmek üzere sevgili midyee🙃
Hazır midye al en azından eti bol. İnternettekintariflere bakarak yapn
10 tane yesek 50 tl 🥺 10 tane için de elimi kirletmeye değmez rüyalarda yiycez artık
Midye denilen şey zararlı bakterilerin öğütülmüş hali. İşin bu gerçeği çok az bilinir.
En büyük sebeplerinden birisi isterse tanesi 10 TL olsun yinede kendini mahrum etmem
Geçen kilosunu 100 liradan aldım...
Pahalı yaaa..
Napıcaz midyesiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?