Granit tavada pişirilen keki denediniz mi? Bilmeyenler için fırın yerine keki tavada kısık ateşte pişiriyorsunuz.

Granit tavada pişirilen keki denediniz mi? Bilmeyenler için fırın yerine keki tavada kısık ateşte pişiriyorsunuz.

Hayır, pişirmedim. Kardeşim ben evde değilken tencerede sufle yapmış. Ben nedense tencerede yapılan keki sevmiyorum, olmamış gibi duruyor bir türlü beğenmiyorum.
Fırında pişen kekleri daha çok seviyorum, beğeniyorum. Tencerede pişen kek, bana göre değil.
Cevap
3Cevap
Hayır hiç pişirmedim
Bu işin şov kısmı. Granit kek kalıbı ile fırında düşük ısıda pişirmek ile farkı ne?
Fırın yerine bir alternatif oluyor. Geçen gün bizim fırın çalışmadı kek hamuru elimde kaldı. İnternetten baktım ocakta tencerede pişirenler olmuş hamur ziyan olmasın diye bende yaptım ve sonuçtan memnun kaldım. Öğrenci evlerinde ya da fırını olmayanlar için alternatif oluyor
Fırını olmayanı anlarım ama fırını olan için macera ya da şov.
Pişirmedim ama tencerede sufle yapmışlığım var. Leziz oluyor. Afiyetler olsun.
evet hem çok pratik oluyor ben orta boylu kupaların içine yapıyorum
hayır pişiyo mu öyle 🙄 nasıl yani ocakta yani mi yoksa tencereyi fırına mı sokucaz 😬
Ocakta kısık ateşte pişiyor. Kapaklı granit tencere yeterli oluyor
Kek hamurunu 3 parçaya bölüp pisirmistim pasta yapmistim çok iyi olmustu
Allah allah, pişiyor mu ya cidden teflon da da oluyo mu
ben granit tencerede yaptım yapışmadı güzel pişti
Hayır ilk defa duydum :D peki sonuç nasıldı?
Granit kalın tabanlı bir tencerede yaptım aynı fotoğraftaki gibi pişti. Çevirmeye falan gerek yok bu arada 25 dakika sürdü pişmedi fırında 30 dakikadan fazla kalıyordu
Oluyo mu öyle
Hayır ama değişik bir fikir, denerim😄
Hayır fırının köküne kıran mı girdi
denemedim
Cıks hayır 😳
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?