İş yerinde kahvaltı için simit mi tercih edersin, poğaça mı?

Çayın yanında simit mi güzel olur yoksa poğaça mı?
Genel olarak simiti tercih ediyorum tadı güzel olduğu için değil kalorisi bana daha düşük geliyor niye bilmiyorum diğeri aşırı derecede yağlı yapılırken de bayağı yağ kullanılıyor o yüzden pek yemiyorum açıkçası gerçi düşündüm de son zamanlarda hiçbişe yemiyorum zaten
TSK'da çalıştığım dönemde bile uykumdan bir saat feragat eder, kahvaltı yapmadan gitmezdim.
Poğaça, simit vb karbonhidrat yüklemesi yapanlar popoları hacı yatmaz gibi olunca değerini anlayacak kahvaltının.
Tembel insanların vücut şekilleri belli oluyor.
Öncelikle kahvaltı alışkanlığım var ve ara ara kahvaltıda simit yine tercih ediyorum. Ha ekmek ha simit. Ne fark ediyor? Kilo sorunum da yok. Yürüyüş yaparsan ve belli bir saatten sonra yemek yemezsen kilo almıyorsun.
@Perikızı__
1. Bir saat erken kalkmak, biyonik saatin bir saat önce çalışmaya başlaması demek,
2. Kahvaltı hazırlarken hareket etmek demek,
3. Bir iki dilim ekmeğin içinde tahıl grubu olarak faydalı karbonhidrat var, poğaçada pekmez, simitte pekmez ve susam var. Yüksek kalori demek,
4. Erken yapılan kahvaltının saat 11 gibi leptin hormonunu salgılanması demek,
5. Güne erken başlandığı için daha hareketli olmak demek...
Tembelliğe övgüler dizmem, sevmem tembelleri.
1. Saat kaçta kalktığımı ne biliyorsun? Ki her geç kalkan tembel olmuyor. Bu ülkede gece vardiyasında çalışan bireyler de var. Bu mantıkla hiç mi uyumamak sağlıklı?
2. Her kahvaltı hazırlayan zayıf olsaydı hiçbir ev hanımı kilolu olmazdı. Ha şimdi senin gibiler tüm gün yiyip içip yatıyor mantığından oluyor. O işler öyle değil. Ev işlerini, ütünü, bulaşığını, çamaşırını cinler periler gelip yapmıyor. Ki bazı insanların köyü var. Tarlada bahçede de çalışıp efor harcıyor. İş sadece Kamuda veya özel sektörde yok. Hayatın her alanında mevcut. Ki aile evinde yaşadığım için kahvaltıyı her zaman ben hatırlamıyorum ama bugün gibi mutlaka işin bala düştüğü zamanlar oluyor. Ki yıllardır kilom aynı ve zayıfım.
3. Vücudun susam gibi lifli gıdalara da ihtiyacı var. Pekmez gibi kan yapıvk şeylere de ihtiyacı var. Çevremde kan değerleri düşük birçok kişi var. Acaba neden? Çünkü çok var pekmez sevmeyen kişi ya da ben çok denk geldim. Ki kilo belli bir saatten sonra yememekle ve yürüyüş yapmakla ya da herhangi bir spor yapmakla gidebilecek bir şey. Abartmaya lüzum yok.
4. Saat 11 erken değildir.
5. Saat 11'de kahvaltı eden biri acaba kaçta kalkıyordur?
6. Tembellik demek erken kalkmak demek değildir. Geç kalkan biri de tembel değildir. Herkesin uyku düzeni aynı olacak diye bir kaide yok.
Hazırlamıyorum *
Bana *
Yapıcı *
Size göre değil miydi erken kalkan yol alır? Az önce erken kalkmaktan söz ettiğimi hiç hatırlamıyorum ama sizin geniş bir pencereden bakıp yorum yapmamış olduğunuz çok aşikar. Yazdığınız her şeyi bir blr okudum ve ona göre yorum yaptım zaten.
Beni etiket yapmış olmanızdan bana yazmış olduğunuzu çıkartıyorum. Havaya demediniz herhalde.
Görüş
30Görüş
Poğaça candır simit canan
Aslında hiçbiri değil bu tip hamur işlerini ben öğün arası canım çok çekerse anca yerim sabah kahvaltısı ya sağlam bol proteinli bir sandaviç veya yoğurtlu parfe tercih ediyorum fresh oluyor;)
Çok iyi bir kahvalti yaparım simitle karın doyurmam. zevk için sıcak simit peynir ve ayran yediğim oluyor
Simit sütten yapıldığından yağlı olduğundan ve son olarak ekmekten kat ve kat daha iyi olduğu için hatta ben kahvaltıda yumurtayı simitle yiyorum 😋
evde kahvaltı etmeyi tercih ederim zabah zabah hamur işleri yiyin sonra ben neden 101091019091 kilo oldum dersiniZ:P
Poğaçayı daha çok seviyorum simit de ayrı güzel fakat ikisi arasında kalsam tercihim poğaçadan yana olur :D.
Poğaça ve meyve suyu ikilisi. Öğlene miden nükleer santral gibi oluyor. O karışımın içine demir girse demiri eritir...
Hamur işi yemem ama yediğimde simit çünkü poğaçanın üstündeki yumurtanın tadını geçtim kokusunu bile tahammülüm yok.
İkisini de yemiyorum. Sağlıklı besleniyorum.
İkisini birden alıyorum. Patatesli ya da kaşarlı poğaça ve simit.
Patatesli ve kıymalı böreği tabi. Ama seçeneklerde yok.
Benim 2 tane favorim var sabah kahvaltısında
Poğaça da çok farklı değil ama ben pek sevmiyorum
İşyerinde kahvaltı etmem asla etsemde bu iki sağlıksız şeyleri yemem
Çocukken yediğim simitlerdeki tadı şimdi alamıyorum artık , o yüzden tercihim poğaça
Zeytinli poğaça ile patatesli poğaça favorimdir herzaman 😊
Bazen ağır oluyor bunları sabah yediğim zaman neden öyle oluyor bilmiyorum. O yüzden fazla aram yok.
Mümkün mertebe kahvaltılık gevrek tüketmeye çalışıyorum ama tercihim elbette simit olur
Simit tercihim. Poğaça hazır olun bazen midemi bozuyor. Ev yapımı olması lazım.
5 gün çalışıyoruz simit de oluyor poğaça da oluyor sandviç de oluyor Börek de oluyor
imit daha cok kalori o yüzden sevmiyorum bi de büyük miniğini yapsalar keske ve yumusagını.
En İyi Görüş