Balık sezonu açıldı, ne zaman hangi balık yenir, nasıl yenir bilmiyorum diyorsanız, tabloyu kenara not edin...
🐟
#Mahall

Balık sezonu açıldı, ne zaman hangi balık yenir, nasıl yenir bilmiyorum diyorsanız, tabloyu kenara not edin...
🐟
#Mahall
Merhaba,
Bu faydalı tablo için gerçekten çok teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım, aslında şu anda tam olarak palamut balığı sezonu, ancak Alanya'da yazlığımız var burada kalıyoruz özellikle deniz kenarında olsa bile Ankara 'da olan balık burada taze olarak yok.
Ancak imkanı olanların muhakkak yemesini tavsiye ederim.
Hamsi mideme dokunuyor, o koku maalesef bana göre değil, yiyemiyorum.
Birçok cins sazan'ı da; avlarım ama; yiyemem maalesef. Kokusu var.
Palamut yiyemiyorum, torik olursa, eh belki. Ama palamut maalesef mevcut gövdedeki siyah bölgelerin kokusu beni mahvediyor.
Alabalık da güzeldir ama tabakta '' güzellenirse '', kiremitte vs olursa belki.
Genel itibariyle uskumru, kefal, yayın, çinekop, bütçe uygunsa levrek severim. Bu balıklar da genel itibariyle yağlandıkça kalitesi artar. Tercihen Ocak ayına doğru en güzel hallerine gelirler, bilhassa çinekop ve kefal eğer Ocak ve Şubat aylarında bulunabiliyorsa müthiş lezzetli olur yağ dokusuyla. Tavası, mangalı, fırını ve buğulaması güzel olur.
Allah olmayanlara da versin, balık bir kültürdür, bu kültür de her daim edinilebilir. Yeter ki isteyelim.
Ya işte dokunana dokunsun valla beni aşırı rahatsız ediyor :)))
Valla vitaminini bilemiyorum, palamut yiyemiyorum ben. Yersen komple balıktan soyutlanacağım.
Alabalık çok sade bir balık abi. Kefal, çinekop yahut uskumru gibi balıklar hem yağlı, hem de lezzetlidir. Ama alabalık çok sade olduğu için bilhassa kiremitte vs popüler olmasının sebebi de bu, lezzet katıyorlar bir şekilde :))) Yoksa iyidir, Allah yokluğunu vermesin.
Tablo için teşekkürler, çok faydali oldu.🌿
Ben palamut severim. Hamsiyi de buğulama yerim. Zaten sağlıklı olanıdır.
Eig için teşekkürlerr🌺
Hamsi çiksada yesek ya
Hamsi çıksa da yenmez ki şu an.
Kar yağması lazımmış en lezzetli hamsi için.
Kar soğuğunu yiyince yağlanır ce daha lezzetli olurmuş..
Eskiden beri öyle biliyorum 😊😋
İste zamani gelince yani citir citir ekmek arasinda 😋
Ekmeksiz de olur 😋😀😂
Ekmek ince cizgim😃
Tesekkur ederim
Rica ederim 😊
Cevap
6Cevap
Kışın hep hamsi yerim gadası
faydalı bir tablo
Ben palamut hariç balık çok sevmiyorum, hamsi gibi küçük cinsleri ise hiç yemem.
2 gün evvel palamut yedim, güzeldi gereçten.
En çok ton balığı tüketiyorum, seviyorum.
Bu ara çok canım balık istiyor… ne de güzel denk geldi… 2 kez istavrit 1 kezde çinekop yeme şansım oldu ama yediklerimden yola çıkarak sanki istavritin mevsimi tadı yerinde ve oldukça güzeldi… 😋 görseli dikkate alacağım…
Faydalı bir tablo cidden ekran görüntüsü aldım. Her balığı fırına atasım geliyor benim. Özellikle palamut vs efsane oluyor
Çupra, somon, levrek, alabalık seviyorum. Kış boyu en fazla çupra tercih ediyorum. Geri kalan çok da önemli değil. Yaz sıcaklarında hiç yemem.
Mangalda hiç balık yemedim yazık bana 😔😂😂
Balık 10 günde bir falan iyidir sürekli sıkar yahu ben genelde fırında yapıyorum efso oluyo. Yanına güzel Akdeniz salata, fırınlarken yanına patates dilimleri ve minik soğanlar falan üfff bayıldığım lezzet 😍
Güzel bilgi, teşekkürler. Ama hamsi buğulama neden işaretli değil orasını anlamadım. Hamsi buğulama mis gibi olur.
Balık yemem ama ailem için tabloyu kaydettim bile. 😄👌
Balık yemem yiyenlere de şaşıyorum. Çok kokuyor
Evet çok güzel kokuyor mübarek..
Hatta yanlış hatırlamıyorsam kolonyası bile vardı..
Hamsi kolonyası..
www.google.com/search
Ay kusucam şimdi :D
Koklamış kadar oldum teşekkürler :D
Sizlere balıklarınız ve kolonyalarınızla mutlu bir hayat diliyorum. :D
Levrek ve mezgit seviyorum. Tabloda yok ama bide ala balık seviyorun
Mezgit hiç yemedim ama Levrek ve Alabalığı bende çok severim.
Tabloda bunlar var dikkatinizden kaçmış sanırım sadece alabalık yok.
Benim bildiğim levrek ve alabalık çiftlikte yetiştiği için her mevsim var.
Ama deniz levreği ise bildiğim kadarıyla Şubat gibi çıkıyor.
Mangal ve ızgarası süper oluyor 👌
ay ne güzel resim paylaşım için teşekkürler
Bunu nerden buldunuz 😂
Merak ettim
Hım balık Larin zamanı ni bilmek iyi olur ona göre balık alınır ilk defa böyle tablo gördüm ondan gördüm merak ettim
Hiçbir balığı, Hiçbir zaman yiyemem.
Balıkçı değilim ben ya
Balık bir candır, yenilmez. Bunun planını programını çıkartmak son derece ayıp. Utanmalisin.
Bitki de bir canlıdır ı zaman sizde bitki de yemeyin..
Sebze ekmek dahil.. 😀😂
Owww
Mezgit en sevdiğimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?