Lahmacun hangi ilimizin meşhur lezzetidir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Lahmacun hangi ilimizin meşhur lezzetidir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Lahmacun Gaziantepten çıkmıştır ama Gaziantep lahmacunu kıymadan hamur görünülmeyecek şekilde yapıldığı için bu da satanlara kârlı gelmediği için Urfa lahmacunu tarafından piyasada silinmiştir. Mevzu budur. Sırf kıyma ve incecik hamurlu lahmacun yerine kalın hamurlu ve serpilmiş kıymalı lahmacun sisteme daha uygun geldi maalesef...
Lahmacunun tarihi çok eskilere, babillere kadar dayanır. Doğuya özgü bir yemektir ve yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Lahmacuna kimi yerlerde Türk Pizzası adı verilir. 1960 yıllardan sonra ülkemizin doğu bölgelerinden tüm ülkeye yayılmış ve büyük ilgi görmeye başarmıştır
Gaziantep veya Şanlıurfa diye biliyorum
Şanlıurfa
Cevap
14Cevap
GaziAntep diye biliyorum..
Mersin olabilir
Nerden cikmis bilmem ama 30 yil once fala bi kere urfada lahmacun yemistim tadi hala damagimda. Antepte 4 yil kaldim en iyi yerlerden lahmacun. yedim ama onla alakasi yoktu. Antepte kisin bi lahmacun yapilir afini unuttum ama nar eksili diyin bilirler. Yazin yapilmaz eti cabuk bozulan biseymis. Cok guzel o jrfadan sora en iyisi oydu
Antep in meşhur lezzetidir.
Gastronomi ili neresiyse oranın meşhur lezzetidir ama anladığım kadarıyla çevre illerde kendilerine pay çıkarıyor.
Şanlıurfa ama ülkeye hatta avrupaya yayılmış bir lezzet. Şahsi fikrimi sorarsanız adanalılar ve antepliler urfalılardan daha lezzetli lahmacun yapıyor.
Kayseri diye düşünüyorum ayrıca öyle pek de abartılacak kadar lezzetli olduğunu düşünmüyorum mesela benim çok böyle aramadigim nadir yemekler içindendır lahmacun.
Adana Antep ve Urfa ama ben diyim üçüne de hakimim adanadan gerisi yalan
Adana da iyi diye duydum ama en iyis ben yaparim ya soğan da olmali sarimsak da
Biz Diyarbakırlıyız lahmacun on numara diyebilirim.
Hatta annem yapıp fırına gönderince bir başka oluyor.
Şanlıurfa
Araplara aittir ve lahmacun arapça bir kelimedir
Urfalıyam ezeldennn urfalıyammm ezelldeennn 😂😂😂😂 benim memleketim herkese lahmacunnnnn😂😂😋😋😋😋
81 ile bir il daha ekledik biliyorsunuz😁suriye ilimizin
Bilmiyorum ama Anamin Lahmaculari lezzetli oluyor
Bilmiyorum ama çok lezzetli
Şanlıurfa'nın diye biliyorum
Urfa
Urfa’nın ya da Gaziantep in diye biliyorum
Urfadır bence
Antep veya Urfa sanırım
Antep
Şanlıurfa da yenilmeli
Urfa.
Gaziantep