Ben nar ekşili tarafındayım😅

Ben nar ekşili tarafındayım😅

Ünlü yeşil çam filmlerinden birinde rahmetli Adile Naşit ile Münir Özkul un diyaloğu geldi aklıma. Turşu limon ile mi kurulur yoksa sirke ile mi der gibi oldu bu. Damak tadına ya da yanında olan ana yemeğe göre değişir ben ikisini de kullanıyorum.
Hiç sevmem. Salataya şekerli sosları yakıştırmam. Ha yanına belki bir iki portakal, nar tanesi falan onlar ayrı terane ama tatlı sos olmuyor.
ikincisi de ben sirkesiz veya limonsuz salata düşünemem. Özellikle balzamik veya üzüm sirkesini çok yakıştırırım. Beyaz peynir, zeytin de koyarsın o salataya, tamamdır.
Genelde limon ve zeytin yağı gayet iyi oluyor bunlar yoksa belki nar ekşisi tercih edilebilir ama sirke çok aşırı böyle hani her şeyin tadını kapatıyor
Aynen öyle turşu da olur sirke 😅
Turşudada limon iyidir😂 sirkeyi sadece sabah uyandığın da suyun içine katarsın ve içersin başka bir işe yaramaz kilo vermek için sadece😂
Bak sen demek sirke ile turşu olmaz ha 😅😅 kavga çıkar sağlam konu bu 😅
Aile Bile ayrılır😂
Cevap
40Cevap
Nar ekşili daha güzel oluyor.
Nar ekşisi
Sirke bana çok keskin geliyor ve midemi rahatsız ediyor. O yüzden ya limon ya da nar ekşisi kullanıyorum.
Benim de mideme rahatsızlıkları hissi veriyor yerken yüzüm şekilden şekle giriyor 😅
Ben salatada limon tercih ederim ama en olmadı nar ekşisi iyidir.. Sirke fazla keskin geliyor bana.. Keyifli günler..
Kesinlikle öyle, sana da 💃
Teşekkürler baby :D 🌸
nar ekşisi herkesin damak tadına hitap etmiyor aslında sirke daha geleneksel :))
Sirke herkesin damak tadına hitap ediyor mu, 😅 bence hayır ya
yani onu da istemeyen limon isteyen var :))
buradaki mesele herkesin zevki ayrı ama sirke daha geleneksel anlatmak istediğim buydu :))
bende nar ekşisi severim :D
Hahaha görüşe bak ben sirke seviyorsun sandım tamam k zaman 😅
Sirkeli daha iyi. Eskiden nar ekşisi mi varmış? Hem çoğu kişi ekşi bile diyemiyor.
Bak bak sen sirkeli ağır geliyor bana da
Salatalarda sirke sevmiyorum, hiç kullanmam.
Mevsim salatasında nar ekşisi çok severim
Aynen öyle, damak tatlarımız benziyor ☺️
Öyle gerçekten
Turşuda sirkeyi tercih ediyorum Salata da sirke fazla güzel gelmiyor nar ekşisi limon salataya daha çok yakışıyor
Gerçek Nar ekşisi ile güzel oluyor. Sirke çok keskin tat. Sanki diğerlerinin tadını bastırıcı etkisi var.
Nar ekşili o yoksa limonlu oda yoksa sosuz yerim ama sirkeli yemem
Bana göre ikiside güzel değil ve sevmem ikisinide en iyi limon sıkmak
Sirkeden nefret ederim ama nar ekşili veya limonlu çok iyi oluyor
Limonlu güzel. Sirke veya nar ekşisinden birini seçmek durumunda isem nar diyorum.
Daha çok sadece limon sıkılmış olanını severim. Nar ekşisi tamam da sirke sevmiyorum.
Nar ekşisi ile daha güzel. Sirkeyi sadece sakatat çorbalarında ve piyazda severim.
Salatasına göre değişir bu bazı salatalar ikisi ilede enfes oluyor
Sirkerli daha güzel diye düşünüyorum. Hanım zehir bile katsa yerim ben. 🙂 Fark etmiyor. Saygılar...
İkisi de olmasa iyi olur ama olacaksa da nar ekşisi olsun.
Salatada sirkeyi sevmiyorum, en güzeli nar ekşili birazda zeytinyağı ve limon ohh miss...
Nar ekşisini sadece çiğköftede severim ☺️. Salataları sadece zeytinyağlı yemeyi tercih ederim.
ben sadece limon ve zeytinyağı kullanıyorum
nar ekşisi ve sirke sevmiyorum
Elma sirkesi perhizi me salatama birebir eşlik eden harika bir tat
Balzamik sirke ve soya sosu ile. Ama ona biraz nar ekşisi de fena olmuyor bazen.
Balzamik olunca ne oluyor daha mı farklı normal sirkeden?
@__hillsMooNn__ evet, normal üzüm sirkesinden daha farklı. Öncelikle yapılışında tamamen olgunlaşmış hatta bozulmaya yüz tutmuş siyah üzümler kullanılmalı. Lezzetinde karamel dokusu hissedilir. Normal üzüm sirkesinden daha kıvamlıdır. Soya sosu ya da bal ile kullanılabilir.
Ooo bunu deneyeceğim teşekkür ederim bu bilgi için. Dışarda restoranlarda yediğim salataların sosu şahane oluyor evde onu tutturamıyordum demek sizin bu tarifle yapılıyor o soslar.
@__hillsMooNn__ evet, genelde sirke olarak balzamik kullanırlar. Rica ederim.
Sirkeli de severim, nar ekşili de 🤩
Salatayı affetmem diyorsun yani 😅
Ben ne yerdim diyette yağsız tuzsuz sadece limonlu salatayı 😅😅
Nar ekşili Akdeniz salatasına bayılırım
Aynen çok güzel oluyor ya 🤤
Üfff yanına da balık 😍😍
Balık deme be çok pahalı balık 🥺😅
Olsun be balığa verdiğim paraya da acımam şöyle çupra levrek ohhh midem şenlensin 😂😂😂
Ben de bayılıyorum ya
Akşama balık yiyek bari canım çekti iyice akakdkdkdlflglh
Benim yerime de ye 😅
Beraber olsun :))
Nar ekşi Hastalık ya
Orijinali de mı öyle?
Fennaaaa diyorum sana
Salata sevmiyorum sirke hiç sevmem 😅
Salata sevmiyom bana kısır yap 😜😅 kısır salata değil zaten
Nar ekşili güzel olur
Elma sirkesi de yakışıyor, nar ekşisi de..
Sirkeli daha iyi bence yaa
Nar ekşisi ile efsane oluyor.
İkisinde oomaz ikiside olmaz
Limon ya da nar ekşisi
Sirkeli veya limonlu
Limon + nar ekşisi katıyorum ben
Nar ekşisi veya limon ama sirke olmasın 😀
zevk meselesi ben nar eekşisi taraftarıyım
Kesinlikle nar ekşisi
Sadece limonlu güzel.
İkisi de gerekli. Niye seçim yapayım ki.
Bol nar ekşili olmalı 😋
Nar ekşili daha güzel
Her ikisi de olmalı seviyorum ben😅
Ben limon seviyorum
Nar ekşili daha güzel gibi
Limonludan başka yemem
İkiside değil
Düz limon mu seviyorsun?
Limon ve nar ekşili 😋
Sirkeli seviyorum
Nar ekşili
Nar ekşisi