Domatesi en çok yakıştırdığın yemek hangisi? Domates hangi haliyle daha güzel? Domates sever misiniz.:)))

Domatesi en çok yakıştırdığın yemek hangisi? Domates hangi haliyle daha güzel? Domates sever misiniz.:)))
domates, 18. yüzyıl sonu osmanlı mutfağına 'yabani' olarak girdi. daha sonra aşılanarak bugün bildiğimiz domates haline geldi. ilk hali kiraz domates boyutlarındaydı. domates yeşilken tüketilirdi. dolması, çorbası, zeytinyağlısı yapılırdı. kırmızıya döndüğünde de çöpe atılırdı.
Domatesin herhali çok güzeldir hatta çiğ hali dahi enfestir, ama ben birkaç sevdiğim çeşidini yazayım, domatesi yazın güneşte kurutup kışın domates biber patlıcanı haşlayıp çayğda öçevirince enfes oluyor, ateş fırınında tepsi ya da tavaya dilersiniz üzerine biraz pul biber serpin yağıda unutmayın tabi tadınıda, yaz domatesini salamura yapın kışın çıkarın nasıl yemek İsterseniz öyle iyi hatta yemeklere dahi atabilirsiniz şahane bir lezzeti oluyor, Bu arada menemeni de unutmamak lazım ister soğanlı anlı ister soğansız nefis nefis nefis, daha yazmak isterdim ama sanıyorum bu kadarda yeter.
Cevap
12Cevap
Sos halinde
menemen domatesin en güzel ve en sağlıklı halidir
nedeni domates pişirildiğinde antioksidan değeri yükselen bir besindir
Ben domatesi en çok kahvaltı zamanında Ezine peyniri ve zeytin eşliğinde seviyorum. Kabuklu şekilde çiğ halde dilimleyerek
Biberli domates kavurmasında ve kahvaltıda sade haliyle çok severim, hele ki bahçe domatesiyse.
Ateş fırınında güveçte pişirilirken çok güzel oluyor
En güzel hali; ezilmeden pişmiş, kabuğu soyulan, sııcak halidir bence..
Kurtulmus domatesi acili menemen yapiyorum herkes bayilio super oluyo
ben öylece etli etli yerim
Menemen salata tost
Her halini severim
Domatesi mangalda seviyorum bütün pişince
Sos haline geliyor ya işte
Domatesli makarna favorimdir 🍝
Salata en yakıstıgı yer
Menemen halini severim
Domatesin her haline bayılırım
Kızartma hali.
Makarnaya çok yakışıyor.
İlk hali
Közlenmiş
Domates severim. 🍅
Menemen..
Tursu
An*al yaparken kabuğunun çıkış hâli der susarım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?