Size güzel bir spagetti tarifi verem mi?

• 1 veya 2 paket spagetti
  • 4-5 ince kabuklu sulu iri yaz domatesi sosun kıvamı olsun bea derseniz 1 yemek kaşığı kadar salça da ilave edebilirsiniz.
  • 1 tane büyük kırmızı kapya biber
  • 2-3 diş iri sarımsak
  • 250 gram kadar az haşlanmış ya da lokma lokma doğrayıp az yağda kıpkırmızı olana dek kızartın.
  • Pazarda mantar bulursanız 250 gram kadar mantar
  • 250 gram kadar BİM kaşarı :D :D :D
  • Birer tatlı kaşığı ila yarım tatlı kaşığı arasında karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, nane, kekik, acı seviyorsanız acı kırmızı pul biber
  • 1 avuç içi kadar da maydanoz

Öncelikle spagettimizi suda haşlıyoruz. Spagetti suyu kaynayınca içine spagettiyi koyun. Suyuna 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, silme tatlı kaşığı kadar da tuz atın. Makarna haşlanınca suyunu dökme içinden 1-2 su bardağı kadarını al kenara. Pişen makarnayı sakın sudan geçirme süz koy bir kenara.

Onlar kaynarken siz de pazardan aldığınız kırmızı iri ince kabuklu sulu domateslerden 3-4 veya 5 tane rendeleyin ya da robottan geçirin domateslerin fazlalığı makarnanıza göre değişir. 2 paket yaparsanız ona domates ve salça artar. Bunları rendeledikten sonra 2-3 diş sarımsak da rendeleyin salça koyarsanız 1 yemek kaşığı salça koyun ve güzelce onu çırpın tatlar bütünleşsin. At onu bir kenara dursun orada.

Tavukları azıcık suyun içine at haşlansın ama çok haşlama dağılmasın daha sosun içinde de pişecek. Haşlanmış tavuktan olacaksa tavukları bölmelisin. Kızarmış tavuktan yapacağım dersen de yağını yarım çay bardağı kadar dök. Lokma lokma doğranmış tavukları at. onlar kızarmaya başlayınca inceden böyle suyunu çekip kırmızı renge gelmeye başlayınca ince ince doğradığın kırmızı kapya biberi at o da kızarsın.

Mantarları da çok ince olmamak kaydıyla doğra doğramadan önce çok kirliyse mantarlar üstündeki ince kabuğu soyabilirsin. Yıkamanı tavsiye etmem. Çünkü mantar su çeker. Onları temizleyip doğradıktan sonra biberli tavuklu harcın içine at o da onlarla pişsin. Mantarlar suyunu salacak salmaya başladı mı pörsüdü mü domates sosunu ekle.

Domates sosu fokurdamaya başlayınca tarifteki baharatlardan istediklerini ölçüye uygun ekle. Domates sosu ekşimesin diye 1 çay kaşığı sosa şeker atabilirsin.

Kapya biber- tavuk- mantar- sos ve baharatlar pişince makarnayı yavaşça ilave et. Kıydığın maydanozları da makarnaların üstüne ilave et. Sonra onları bulamaç gibi iyice karıştır bulamaç haline gelsin. Sonra istediğin kadar da kaşa rendele o sıcağın etkisiyle o kaşar zaten eriyecek. AFİYET OLSUN.

Güncellemeler
+1 yıl
Hadi lan oradan. Yazaydın sen de biz de görüp değerlendirirdik. Sen sos diye bildiğin şey salçayı yağda kavurmak. Su da indomie haşlıyor yemek yaptım diye geziyor. :D :D :D :D Anan öğrettiyse okuma geç. Okumaya çalışmışsın yazı uzun gelmiş laf yapıyor. Bir de yalan söylüyor kitap okudum, makale okudum da boş şeyler okumadım diye. Soru boşsa yorum yapma, anan öğretmişse yorum yapma. PC'de telefonda makale okumuş insana bu yazı fazla gelmez. SATAŞAN KENDİSİ SATAŞMAK İSTİYORSANIZ NAŞ DİYOR İNEK
Size güzel bir spagetti tarifi verem mi?