Ya annemle akşam yemeği hazırlıyoruz canımız spagetti istedide güzel bir sos önerir misiniz üstüne dökmek için
Cevabın nedir?
bak ben bunu hep yaparım ve arkadaşlarım bayılırlar: sıradan gibi gelebilir ama bir de tadına bak, kime yaptıysam çok beğendi çünkü ufak bir sır vereceğim iyi yaz:
1) örneğin 350 gram kıymayı ufak bir çelik tencereye koy, yarım su bardağı da cay ekle ve kısık ateşte o suyu çekmesini bekle.
2) Bir kaba 1 tane soğan rendele ve o soğanı suyunu çeken kıymanın içine koy! (soğanı doğrama ama rendele ve o suyuyla birlikte koy karışır güzelce)
3) bu ikiliyi karıştırırken kıymaların artık kahverengi olduğu göreceksin yani olmaya başlayacak, üzerine bir yemek kaşığı salça (domates salçası istersen biraz da biber salçası) ekle :) karıştırmaya devam.
4) bütün bunlar olurken başka (daha büyük) bir tencerede spaghettileri haşla, çok değil 4 dakika yeter bence..ben öyle severim..
5) salça malça kıyma mıyma derken o kıymanın içine bir tatlı kaşığı dolusu kimyon ve bir çay kaşığı karabiber ve acı tutkuna bağlı olarak da pul biber ek ve karıştırmaya devaö et :)
6) Daha sonra sosu sulandırmak amacıyla spaghettinin suyundan kıymalı tencereye ilave edebilirsin, harika oluyor..
7) Spaghettini bir tabağa koy, üzerine de kıyma sosu ek. İkisini bir tencerede karıştırma :)
8) Afiyetle ye :)
NOT: bu tarif iki kişiliktir (ben öyle yapıyorum) ve spaghettiyi haşlarken azıcık sıvı yağ koyuyorum onun dışında kıymaya gram yağ eklemiyorum! Kıymamda az yağlı dana kıyması oluyor :)
bana sonucunu bildir :)01 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Biber salçasıyla en çok guzel oluyor.. Tavaya baya bi yag koy katı yag varsa birazda ondan.. sonra biber salçasını ekle.. rendelediğin domatesleri de koy iyice karıştır onlar bi 10 dk dursun ocakta.. sonra içine kahve fincanıyla su koy karıştırmaya devam :) sonra kırmızı pul biber karabiber falan koy içine tamamdırr :)
00 Yorumla
Ben Antalya Belek Rixos Premium Hotel******* de Barmenim mutfağa çok yakınım alacart restaurantlarda çıkan spagetti penne yada taglitelli gibi makarnaların üstüne cappy nin domates suyu zeytin yağı biraz limon fesleğen tozu karabiber sarımsak ile harmanlanmış domates sosunu yaparlar içine kıymada koyarlar ama sen koyma en üstüne de parmesan peyniri :) ama sen rende kaşar koy ;)
00 Yorumla
Diğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. mevsiminde olsa domates rendele içine bir tane sarımsak ez derdim hem hafif hem süper bir sos ama domatesin lezzetlisini bulamazsın hımm o zman kıyma kavurcaksın ama içine az fesleğen doğra içine azıcıkta salçayla kavurcan ama. hımm birde beyaz peynir içine maydanoz doğrayıp tencereden inince makarna direk içine katabilirsin. veya sadece kaşar rendele. vs.. vs...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
12Cevap
en sevdiğim makarna sosunun tarifini veriyim:domatesi rendele,içine bir diş sarımsak rendele çok az salça ve 5-6 tane mantar ince ince kes bunları yağda biraz çevir en son makarnayı eklerken içine de varsa biraz kaşar rendele.. pişman olmazsın :)
00 Yorumla- +1 yıl
Krema, biraz sogan dogra icine kücük kücük, ve domates dogra. üstünede basilikum biraz türkcesi ne bilmiyorum ama google den baksan anlarsin kesin ne demek istedigimi cok süper bir makarna sosu kardesim okulda ögrendi bayiliyoruz cok güzel.
00 Yorumla - +1 yıl
menemen yapiyorsun güzelce ama yumurtasız yapiyorsun ben yumurtasız yaparim sonra spagettinin üstüne dökerim harika olur deneyin , biberini bol koyun yeşil biberini... :)
10 Yorumla - +1 yıl
Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın ve üzerine bir çorba kaşığı tepeleme domates salçası ilave edin 1-2 dakika çevirin ve bir fincan su ilave ederek biraz pişirin.Makarna için lezzetli bir sos olacaktır.
00 Yorumla - +1 yıl
hollandadan akrabam getirdi bulamadım eve kalanını bir türlü bulabilirsem unutmazsam yazarım buraya. mükemmel bir şey ama burda var mı bi de o var.
00 Yorumla - +1 yıl
Güzel bir domates sosu içine varsa kırmız şarap dene...
00 Yorumla Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. bolonez candır. kıyma, biber,domates üstünede kaşar rendele misss.
10 Yorumla- +1 yıl
Yarım çay bardağı sıvı yağı, bir kaşık domates sosu veya salça içine bir kaşık soya sosu ve bir tutam kekik
00 Yorumla bence buraya bi bak :) link
00 Yorumlaçok iyi bir spagetti sosu biliyorum hemde hazır adıda ketçap
03 Yorumla- +1 yıl
Ketçap ya da mayonez sevmeyiz biz
- +1 yıl
:))
Domatesli sosisli bir sos yap. Üstüne de kaşar rendele.
00 YorumlaKöri. Ancak hiç denemedim.
00 Yorumlatereyağı, salça, pul biber, nane,
00 YorumlaDomates sos en güzeli.
00 Yorumla- +1 yıl
kıymalıı sos.
00 Yorumla Ketch-up..
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
mantar sosu kremalı yada domates sosu
00 Yorumla Ketçap - Mayonez
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında