Benim kesinlikle arby’s, bulunduğum şehirde ise maalesef yok. Ne zaman dışarıda görsem hep arby’s yerim bu yüzden. Eskiden fiyatları çok daha uygundu, benim favorim olan steak soslu menüyü ben 20₺ yerken şimdi 60₺ olmuş.
Çok uzun bir zaman önce, sanırım bir Awm'de yeni açıldığı için bir indirimi yahut hediye çeki falan vardı Arbys'in, anımsayamıyorum...
Hamburgerini füme etli istedim, patatesini aynen görüntüdeki gibi ve baharatlı istedim, o zaman bir de farklı bir garnitür istedim. O kadar enteresan geldi ki bana, kalkıp bir de farklı bir hamburger istedim, elimde füme tavuk vardı, bu kez de füme kırmızı et istedim.
Onca şehirde farklı yemekler yemişimdir, öyle bir füme et ve patatese daha denk gelmedim ama cidden aşırı pahalı şu an...
Öyle rağbetin de olduğu bir firma değildir ama gerçekten füme et anlamında kendileri birinci, patates konusunda da. Ama hamburger çok uzun zamandır sağlıklı bulmadığım için yemiyorum, fiyatlar da cabası.
Öte yandan, çıtır tavuk konusunda ve hamburger konusunda Mc Donalds ve KFC tam bir faciadır, ikisinden de şiddetli bir şekilde haz etmiyorum.
Buraya yıllar önce KFC açılınca kardeşim merak etti götürdüm. Çalışan kişiye '' kemiksiz menülerinizi görebilir miyim?'' dediğimde yanlış anladığını düşünüp başkasına devretti işlemi, o kişi de '' bizde sanırım hiç öyle menü yok '' deyince beni gülme tuttu. Sırf kardeşimin gönlü olsun diye katlandım menülerine, rezaletti.
6-7 sene evvel hayatımda yediğim en müthiş kapalı pizzaları Subaru yapıyordu, şu an çalışanları kapalı pizza nedir, haberleri bile yok, tamamen bozdular.
Popeyes 2-3 sene öncesine dek benim gönlümün en iddialı ve güzel fast food zinciriydi, çok nadiren fast food tüketmeme rağmen Popeyes kovalarını severdim. 50-60 parça ve büyük bölümü kemiksiz olan kovaları, birkaç güzel garnitür ve içecekle iki kişiyi doyuruyordu. Uzakta olan bir kuzenim geçen kış geldi, ısrarla götürmemi istedi, eski menünün 3'te 1'ini verdiler kova olarak, '' acaba yanlış mı verdiler?'' diye götürüp sordum, meğer menüleri küçültülmüş...
Fast food'u çok çok nadiren tüketen biriyim, kendim yaparım genelde yapılabilirleri, ama şu son durumlardan ötürü minicik menülere 70-200 tl bandında (kişi başı) paraları artık vermem sanırım...
Arby’s ben de ilk yediğimde sizinle aynı duyguları paylaşıyordum, hala aynı düşüncem. Bence ham et gibi olduğu için çok da fastfood sayılmaz, ben sizin gibi sağlıklı olmasını öncelemiyorum çok ama ona rağmen diğer fastfood markaları gibi yedikten sonra midede şişkinlik yapmıyor. Füme olan bageti ben bir kez yedim, ben steak soslu hayranıyım... bu görselde olan da jr menü, ben de çoğu anlamda biraz jr olduğum için bana yetiyor ama yetişkin menüsü olmadığı için çok yetersiz gelir size. Keşke eskisi gibi bir menü 16-18₺ olsa da Çifter Çifter yesek. Ama benim yaşadığım yerde olsa yine ayda 1-2 o parayı veririm. Bende yeri çok ayrı çünkü.
Popeyes yerim arada kıyma şeklinde burger yemeyi sevmediğim için, menü bana yetiyor 1 burger ve patatesi ama abim 2-3 tane yiyor haklısınız çok küçük menüleri...
Buraya bir sebep dahilinde geldim, gerçekleşirse ödül olarak kendime her ay 2 defa steak soslu biçiyorum.
Yine en iyisi iskender, en azından sizler için doyurucu olur.
Şu görüntüdeki hamburgeri hiç görmedim, daha geniş ve hafif dikdörtgenimsi yapıda hamburgerleri vardı, uzun süredir yemiyorum. Füme et ne olursa olsun müthiş yapıyorlar, rakipsiz bence.
İskender hayranı insanlar var, pek sevmem ben nedense. Kebap menüleri iyidir ama Adana, Urfa, Mersin yahut Gaziantep dışında da pek iyi kebap olmuyor maalesef.
Jr menü bu çünkü, 30₺ye aldım. 😅 Bana yetiyor çok iştahlı ve çok yiyen biri değilim bu nedenle ama yetişkin birisine yetmez. 10/10 Arby’se olan düşkünlüğümü benim bütün arkadaşlarım bilir bence de emsalsiz.
Ben de kıyma yemiyorum ya, Adana Urfa bana hiç iyi gelmiyor. Ben İskenderciyim, bayılırım hele bol tereyağlı olursa...