Şimdi görseldeki biraz özel olmuş. Mevlüt pilavı yani büyük kazanda yapılan pilavlar lokanta pilavıdır aslında. Bunlara tadı veren en iyi madde büyük tencere ve yağlar.
Özellikle tereyağı ve margarin yağı kullanılan pilavların lezzetleri ayrı bir güzel oluyor.
Bizim cenazelerde lapa ile eti ayrı pişirirler, lapa ile yapılan etli sulu yemeği isteyen pilava atabilir.
Bense daha çok bulgur pilavı yanında kavrulmuş eti içine karıştırıldığı tane tane pilavı severim.
Bunun eti içinde karışıktı, bunu o yüzden çok beğendim diyemem fakat normalde üzerine koyarlar bizim burada eti. İçinde karışık olmaz. Bence de kullanılan yağ kesinlikle çok etkiliyor pilavı. Ben de tereyağlı severim.
İroni yaptım sen de ironi ile karşılık vermişsin sevdim seni. Pilavı da ayrıca severim çok güzel ama evet içine doğru dua okunup ufleniyor tıpkı mevlutteki pirinç şeker ve tuza uflendigi gibi mevlüt hazırlığında ve mevlutte defalarca bulundum gördüğüm bir şey bu
Hayır değil. Bebek Mevlüdü olabilir, hacı mevlüdü olabilir. Yeni evlenenler de okutuyor. İlla ki cenaze olmasına gerek yok okutmak için, bu benim yediğim de cenaze değil hacı mevlüdü