Googlein kendi aciklamasi disinda oreonun vegan oldugu yaziyor her vegan sitesinde de oreonun sansa vegan oldugu soyleniyor icinde krema yok mu krema sutten yapiliyor nasil vegan oluyor
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Süt varsa vegan olamaz.
bitkisel sut diye bir sey duydun mu hic
hadi canim ya saka yapiyorsun oha sut vegan degilmis
Duymadım. madem öyle neden soruyorsun aklın mı yok?
Hey selam sana yazamiyorum da acaba beni takibe alir misin yazmam için
neden?
Önemli bir sorum var çünkü gerçekten ama
pekii
Umarım değildir ama öyleyse soya sütünden falan yapılmış olabilir
neden umarim degildir?
veganmis bu arada oreonun resmi sitesinde vegan yaziyor
Zararlı şeylerden yapıyor. Doğal süt varken kimyasal şeylerden ve gdolu soyalardan yapılan şeyi tercih etmek. Yapay et gibi saçma. Teşekkür ederim bu bilgi için. Artık yemem Oreo falan
yeme lutfen yeme
o sutun ne sartlarda elde edildigini biliyor musun sen
senin gibi caniler yuzunden milyonlarca hayvan oluyor
aciyorum hepinize umarim bir an once soyunuz tukenir
Sizin bu sevdanız yüzünden de milyonlarla insan mide kanserine yakalanıyor
İneklerin fazla sütü alınmazsa meme kanseri olacaklarını biliyor musun sen?
Sizinki de çoğalamadan yok olursunuz umarım. Beyinsiz yığını
veganlik saglikli bir sey hy arada
kirmizi et bunyeye zararli bunu ben degil tip soyluyor
inekler sut versin diye hamile birakiliyir
yavrulari direkt ellerinden aliniyor
hayatlari boyunca makine robot muamelesi goruyorlar
tavuklar desen surekli bir kafesin icinde
inanilmaz canide katlediyorlar
canice*
sen inegin yavrusu icin olan sutunu iciyorsun
o zaman karinin cocugu icin yaptigi sutu de ic
Sen hayvansal ürünlere mi endüstriyel sektöre mi karşısın ona karar ver önce. Çünkü hayvanalra yapılan eziyetten ben de haberdarım ve bunu devlet kontrol etmeli. Bizim kendi bahçemiz var yumurtayı oradan sağlıyoruz. Sütü de güvendiğimiz birinden.
Veganizm sağlıklı falan değildir. Tüm tıp dünyası bunu kesinleştirdi. Mide kanserine sebep olan 5 etmenden birisi veganizm. Çünkü insan otobur değildir. İnsan etobur canlıdır.
Kaldı ki, kırmızı etin zararlarına. Haftada 1 kilo kırmızı et yersen tabii ki kalın bağırsak kanseri olursun. Kimse o kadar ye demiyor. Hafta 2 kez 250 gramlık öğün yeterli.
Faydasına gelecek olursak, ben geçmişte Lösemi yaşamıştım. Doktora o dönemler sormuştuk kan yapıcı şeyler hakkında. O da kırmızı etten başka kan yapabilen bir yiyecek yok diyordu. Pekmezle narla bu iş olmaz diyordu.
Gelelim senin şu süt yumurta algına. Bir fransız ineği günde 27 litre süt verme gücüne sahiptir. ABD'de bu rakam daha fazla. Ve inekler yılda 3 kez yavrulayabilirler. Bir buzağ da günde 27 litre süt içmeyeceğine göre fazla süt alınmalı. Çünkü biriken süt ineklerde meme kanserine sebep oluyor.
Yumurtaya gelelim, bir tavuk yılda 2 kez kuluçkaya yatabilir. Onlar da ancak özel cinsler. Ve ayda 20-25 yumurta yumurtluyorlar. Her ay kluçkaya yatamadıklarına göre bu yumurtları ya başka kuşlar yiyecek ya da çürüyecek. Bunu insanın alıp yemesinde sorun ne onu anlamıyorum.
Et yeme tamam onu anlarım. Ama yumurta süt yiyip içmemek bana son derece mantıksız geliyor.
Süt zaten belli yaşa kadar lazım, ondan sonra insan süt ürünlerine geçmesi lazım. Çünkü belli yaştan sonra süt insan için tehlikeli.
O krema sütten yapılmıyor sanırım
olabilir de reklaminda sut var HWKSHWOS
Xnkrkckdkckskckd o zaman sorry
sansa vegan diye geciyor
Sen vegan mısın ya
evett
Çok güzel yaa keşke ben de olabilsem 😕
olabilirsin aslinda zor degil
ben 4 sendir vejeteryan 1 senedir de veganim
Ben de yakında düşünüyorum ama bu topraklarda biraz zorlanacak gibi hissediyorum
hayir aslinda cok daha kolay et sut yumurta gibi seylere oara vermiyorsun
yani bitkisel sut ve sut urunleri daha pahali ama onlari da kendin yapabilirsin
Yok maddi anlamda bir sıkıntım yok zaten ama vegan olmaya müsait bir mutfak yapımız yok demek istiyorum
Oreo haram yeğen.
musluman degilim kardesim
Afiyet olsun yeğen
bu arada oreo helal gida haberin olsun
Hayır oreo onaylamadı helal olduğunu.
domuz yagi soylentisi falan dogru degil bir roportajda soylemislerdi bulabilirsem link atarim
olm oreo onayladi zaten roportajda
Hayır Google de oreo helal mi yazdı nı bizzat söyleniyor.
Ya alkol malkol geçmişte içtikçe helal onaylanmayan ürüne çok güvenmiyorum açıkçası o yüzden sevmiyorum dinden düşünme 😂
eger dedigin gibi tanri varsa o kadar tacizci tecavuzcu hirsiz varken senin bir biskuvi yemene takilmaz merak etme tabii tanri dendigi gibi anlayisli ve affediciyse
Tanrı için yememezlik yapmıyorum sadece islamda ki yasak şeyler evet inanıyorum ve güvenilir olduğunu sanmıyorum.
Bi yaratıcı var, kim olduğunu bilmem.
et genel olarak saglikli bir sey degil zaten o hayvandan elde edilen seylerin de pek saglikli oldugunu sanmiyorum
+ paketli gida zaten ne kadar saglikli olabilir ki
Etin sağlıksız olmasına ihtimal yok bak yağlı dersin eyvallah anlarım dikkat edilir ama doğa gereği insanı güçlü kılan şeylerden biri de ettir, et yemeyen biri dövüşçü güreşçi savaşçı olamaz.
Ben helallik güvenilirlik kısmına takılıyorum
Domuz pis bi hayvan mesela içine işeyen bi hayvan.
Sut var
yokmus iste bende onu soruyorum
Yalan
imkansiz yanlis bilgilendirme yapamazlar baya buyuk cezasi var
Oreoya Süt koymuyolarsa daha zararli bu
soya sutu falan kullaniyorlardir
saglikli baya bu arada baya vitamin ve protein barindiriyor
Vegan olmak ne kadar sacma bisey ya :) kkomedi
hayir aslinda cok guzel
hic hir hayvana ve canliya zarar vermiyorsun
aksine yararin var
sayende yilda 200 hayvan kurtuluyor
Neyin kafası bu? Süt un hangi hayvana zarari var
o sutun nasil elde edildiginu dusun bir
Dusunuyorum cok guzel
çok kötüsün cidden
Süt faydali bisey kötü olan sensin
hayvanlar senin yuzunden iskence cekiyor ya
Yoo süt saginca hayvan icinde iyi bisey
zeka eksikligin var sanirim bu yuzden susuyorum tamam haklisindir
Hahahah yaz bana tartisalim seni kurtarim veganliktqb
bak koyde olup hayvana zarar vermeden kullanilan sute bir sey demiyorum (yavrusuna da zarar verilmeyecek sekilde) fakat bu tamamen endusturilesmis sekilde ve hayvanlari birer makine birer robot olarak goruyorlar inekler sut versin diye hamile birakiliyor ve yavrulari direkt ellerinden aliniyor tuvuklar desen el kadar kafesin icindeler hic biri dogal ortaminda degil koyunlarin yunleri alinakken asla dikat edilmiyor derileriyle beraber yuzuyorlsr ve olusan yaralarin iyilesmesi icin yapilan hicbir sey yok sen o hayvani yiyeceksin diye iskence ederek kesiyorlar aci cekerek oluyor hayvan kullandigin cilt urunlerinin cogu hayvanlar ozellikle tavsanlar uzerinde test ediliyor ve yine iskence icinde oluyorlar
Köy sutu ic o zamn
hayir
Yaz bana