Ev hanımı kendisi hemen siz çığrınmadan söyleyim. Çocuk yok. Eve ben akşam 7,7:30 gibi geliyorum işten. Her seferinde önüme 1 kibrit kutusu kadar peynir 2 dilim kavun koyup geçiyo hava çok sıcakmış. Salonda klima var mutfakta da pişmesin diye vantilatör aldım. Yapması gerekmez mi içim dışım kavun oldu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın ama sen, sana yemek yapsın diye mi evlendin?
Şimdi onu savunmuş gibi oldum ama tüm gün evin içinde de ne bileyim yemek nasıl yapamaz. Çocuk yok, evde de pişmiyor (kaldı ki evde pişse bile yemek yapmalı), ev hanımı (çalışan bir kadın olsa yine anlaacağım, evin işi, iş yeri zorluk çekiyor diyeceğim.
Ne kadar süredir evlisiniz? Belki başka türlüsünü bilmiyor, kimi insanlar hayatı geç algılar, yanlarındaki insanın düşüncelerini anlayamaz, okuyamaz, çünkü hayatı geç algılar kimi insan. Belki eşin de öyledir. Empati yapamıyordur. Ona seninle empati kurmasını sağlayacak şekilde, şefkatli bir biçimde konuş.
"Canım ben seninle bana yemek yap, evimi temizle diye evlendim. Birbirimizin hayatına eşlik ederim diye evlendim. Evin içinde pişmemen için senin için klima taktırdım evimize. Sen rahat et diye. Tüm gün evin içindesin, ben yoruluyorum, çalışsan beni anlarsın, benim seni düşündüğüm gibi senin de beni düşünmeni istiyorum. Ben, bizim için çalışıyorum. Sende bizim için bir şeyler yapamaz mısın? Çalıştığını hayal et ve ben tüm gün evin içindeyim, sana yemek yapmıyorum, yorgun geliyorsun ve bir tas çorba bekliyorsun, eşinle karşılıklı çay içmek istiyorsun. Canımın içi senden istediklerim öyle zor şeyler değil ki, ben senin konforunu sağlamak için çalışıyorum, senden de ilgi beklemem, beni düşünmeni istemem hakkım değil mi? Biraz benim penceremden bak, benim yerime koy kendini. Bir değil, ikiden fazla küçük çocuğuyla, çocuklar ayağına dolandığı halde, evinde klima olmadığı halde, işte çalıştığı halde ev hanımlığı yapan, eşine kendisi de işe gittiği halde kahvaltısını hazırlayan, üzerinde onlarca sorumluluklar olmasına rağmen evin her şeyi olan bencil, düşüncesiz bir eşe sahip birçok kadın var.
Ben sana ev işlerinde de yardımcı olurum yorgun değilsem ama henüz çocuğumuz yok, ayağına dolanan bir çocuğumuz yok, evin içindesin, seni ne zorluyor, klima da var, yemek yapmak dediğin insanın iki saatini alan bir eylem. O iki saat boyunca da yemek yapacak değilsin, tencere de yemekler kendi kendine pişiyor. Yemekler kendi kendine pişerken sen dinlenedebilirsin. Ben bana değer vermeni, saygı duymanı istiyorum. Ben sana değer veriyorum, saygı duyuyorum.
Beni düşünmeni istiyorum "bizim için çalışıyor, işten yorgun geliyor, acıkıyor diye düşünmeni istiyorum, beni anlamanı istiyorum hayatım, birbirimizi anlarsak, birbirimiz için emek verirsek hayat güzel olur. Anneni gözünün önüne getir, işten gelen baban için yemek hazırlamıyor mu? Çünkü annen babanı düşünüyor, kendisini onun yerine koyuyor, hayata onun penceresinden bakiyor. Bende yerine göre hayata senin pencerenden bakmalıyım''diye konuşmanı tavsiye ederim.
Seni anlar umarım.
Belki yemek yapmayı bilmiyor, bilmemek de mesele değil, öğrenmek isteyen herkes öğrenir, şu zamanda yemek yapmayı öğrenmek öyle kolay ki, teknoloji çağındayız, önceden teknoloji yoktu, daha zordu yemek yapmayı öğrenmek. Videoyu izle, videoya baka baka yemek yap, her şeyin de püf noktası var, tam ölçüsü var, ne kadar sürede pişireceğin anlatılıyor, ocağın altını kısık mı, orta mı ateşte açacağın anlatılıyor, öyle kolay ki yemek yapmayı öğrenmek.
Önyargılı da yaklaşmak istemem ama ilerde çocugunuz olduğunda eşin çocuğunuza da bakmak istemeyecektir. Çünkü şu an eşin için her şey kolay, çocuk olduğunda daha çok zorlanır. Eşin miskin ve sorumluluk almak istemeyen, sorumluluğu sevmeyen, sorumsuz bir kadın. Böyle devam ederse evliliğinde mutlu olamaz. Onu, onun iyiliği içinde düzeltmeye çalış, şefkatli ve tatlı dilli yaklaş ona.
Ve ondan o düzelmeden çocuk yapma diyorum ben
Peki misafiriniz geldiğinde eşin neler hazırlıyor?01 Yorumla- +1 yıl
Canım ben seninle bana yemek yap, evi temizle diye evlenMEdim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu ona söyleyip dile getirmelisin. İşten geldikten sonra insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey yemek oluyor bunu çok iyi biliyorum ama buna rağmen eşin yemek yapmıyorsa bencillik yapıyo. Bunu onunla sakin bir dille konuşup anlaşmaya varabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılkonuşmaya çalıştım da savunuyor
Cevap sahibi+1 yılKendisi bilir sende dışarıda yemek ye eve geç git. Neden geç geliyosun dediği zaman da yemek olmayan bir eve neden erken geleyim de. Bazen bazı kadınlar cidden bu dilden anlıyor. Emin ol bu hareketi sergilersen bazı şeyler değişecektir.
- Yeme & İçme konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılYani evet madem evdeki şartlar uygunsa pişirmesi lazım. Biraz bahane haline getirmiş. Ama cidden sıcak havada yemek yapmak çok zor. Kılıma olmadan olmuyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Sorması ayıptır nesi zor oluyor ki?
Malzemeleri soğuk odada hazırla ateşe koy sonra pişmesini bekle yani - +1 yıl
Yani.
- Yeme & İçme konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılEğer iki tarafta çalışıyorsa evdeki işlerde iş bölümü yapılmalıdır elbette ancak çiftlerden birisi çalışmıyor ve evdeyse ev işleri, yemek gibi sorumluluklar onundur yani yemek için mi evlendin vs gibi 5 IQ'luk boş duyar kasmaya gerek yok.
Üstelik sen ona evde rahat olsun diye de şartları sağlamışsın ancak buna rağmen o senin onu düşündüğün kadar düşünmüyor. Doğrudan nazik şekilde ben kahvaltı ile doymuyorum lütfen evde yemek pişsin diye uyar eğer yapmayacaksa o zaman eşinde bir işe girsin çalışsın en azından bu tür hareketler gözüne batmaz ve yemeği dışarıdan sipariş edersiniz. Zaten bunu da yapmayacaksa emin ol senin iyi niyetini suistimal ediyordur ve o evlilik sağlıklı değildir.
12 Yorumla
Soran+1 yılyemek için mi evlendin kadar boş bi soru görmedim, saçmaladılar artık
- +1 yıl
Günümüz kadınlarının çoğu maalesef son yıllarda eşitlikçilik kılıfı altında duyar kasmayı adet haline getirdiler.
Bu tarz düşük profilli insanlara takılma hiç.
Evlilik varsa eğer iki insanında birbirine karşı sorumluluğu vardır.
Çalışmıyorum evde yatıyorum, eşim çalışsın istiyorum diye soru sorsan ortalığı birbirine katacak tipler burada böyle yorumlar yapıyorlar.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
34Cevap
- Yeme & İçme konusunda 64,4b cevap paylaştı.
u +1 yılÇocuk olmadığına göre kalk kendin yap kadını yorma. hizmetçi olarak mı tuttun sevdiğin için mi evlendin?=
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkeğin kadınına karşı borçları nafakadır: Yiyecek, giyecek ve mesken temini. Dinimiz bunların asgarî miktarını tâyin ederken devrin şartlarını, örfü, kadının geldiği ailenin iktisadî seviyesini göz önüne almıştır. Fıkıh kitaplarımız bu meselelere geniş yer verir. Teferruata girmeden İslâm âlimlerinin icma ettikleri ana prensipleri kaydedelim:
Nikah akdi, istihdam (kadını hizmetlenme) akdi değildir. Bu sebeple yemek yapmak, evi süpürmek, çamaşır yıkamak gibi dahilî; dükkanda, tarlada çalışmak, hayvanları tımar etmek gibi harici işleri yapmakla mükellef değildir. Kadın, bu çeşit hizmetlerin görülmesi için, masrafı kocası tarafından karşılanmak üzere en az bir hizmetçi tutmak hakkına sahiptir. Koca, hanımın yemeğini pişmiş ve hazırlanmış olarak getirmek zorundadır. Kadın bir kısım ev işlerini yapıyorsa, bunu hukukî bir mecburiyet olarak değil, bir iyilik, hoş bir âdet, örf olarak yapar. Bu çeşit işleri yapmak istemese kocası icbar edemez. Bu davranışı sebebiyle kadın günahkâr da olmaz. Ona terettüp eden hukukî vecibe: “Kocasından izin almadan evden ayrılmaması, kocasının istemediklerini eve almaması, çağırdığı takdirde yatağa gelmesidir.”
20 Yorumla
+1 yılHava sıcak diye yemek yapmamak kaçıncı seviye prenseslik? Vay arkadaş bir şöyle nazlanamadık. Ailesi ya da siz çok nazlandırmışsınız. Ne olmuş sıcak diye, eriyecek mi? Bencillik bu başka bir şey değil. Adam işten geliyor önüne peynir, kavun vicdansız. 2 kap yemek yapsa eriyip biter sonra prenses hazretleri.
63 Yorumla
Soran+1 yılsıcak da değil ki :( yani dışarısı sıcak da ev serin
- +1 yıl
Bencil eşiniz.
Konuşun siz de, nazlandırmaya devam ederseniz hiç yemek yapmaz
+1 yılVicdanı olsa yapar da herkes insan olamıyor. Benim dayımin eşide boyle çalısmiyor dayim çok ağır bir işte çalısıyor geliyor birde ev iş yapıyor mutfaktada klima var onlarin yine yapmaz istese dışardanda sipariş edebilir ama bir telefon etmeye bile aciz . Insanda bir merhamet vicdan olur yorgun geliyor der insan 20 dk sıni almaz bir sey hazırlamasi bence bundan sonra eve peynir ve kavun alma hatta hicbir sey alma zaten yemek yapılmıyormuş kendin dışarda ye eşinde klimanın başında gül gibi yasasin gitsin
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama senin hatan. Akşama kadar 'sıcakta' eşek gibi çalışıp kazandığın parayı yan gelip yatan birine yediriyorsun. Kendimi bu derece enayi yerine koyduramazdım ben. Evde bir iş bölümü olur. Bir taraf çalışıp para getiriyorsa diğer taraf evin tüm işini yapacak. Yok öyle akşama kadar yatıp eş parası yemek. Madem o kadar prensesmiş çalışacak, parasını kazanacak, evine hizmetçisini tutacak..
74 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın :(
- +1 yıl
Yani bence hiç normal değil sonuçta siz işten geliyorsunuz ve haliyle yoruluyorsunuz akşam da eve gelince güzel yemek yemek istersiniz en azından sizi düşünüp sıcak yemek yapmalı o yemiyorsa bile ayrıca sıcak havayla ne alakası var taş çatlasın 2 saat uğraşır o ,2 saatte vantilatörü açsın yani bence üşeniyor ve sıcak havayı bahane ediyor bu konuyu onunla konuşmanı ve rahatsız olduğunu belirtmeni isterim
22 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten ev pişecek bi yer değil. hava sıcak orası doğru ama ev değil yani klima olan ev neden sıcak olsun anlamıyorum bana da bahane gibi geliyor
+1 yılYuhh yani kusura bakmasın da bı tek kendisi mi can taşıyor. O kadar sıcağın altında ağır işte çalışan nice insan var. Altı üstü bir yemek yapicak yani. Yapmak istese getirir malzemesini salona yapar bitek ocakta pisirmesi kalır şaka gibi. Bütün gün ne yapıyor acaba
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 594 cevap paylaştı.
+1 yılŞart koşmadan tatlı bir dille isteğini söylemelisin.
Senin elinden şu şu yemekleri yemek istiyorum, harika yapıyorsun vs. birde güzel bir kaç iltifatla olur bu iş.
Gidipte mevsimi, şartı katmayın olaya. İlgili davransanız her şey güzel olacakta neyse. 🙄
00 Yorumla
+1 yılEşinizin yaptığı çok yanlış bir davranış burada kadın erkek ayrımı yapmalım ⚡️
Güzelce konuşarak belki çözüm sağlayabilirsiniz
Eminim çalışan kadın olsaydı erkeğe yüklenip
Neden yemek yapmıyorsun kadın çalışıyor yoruluyor derdiniz o yüzden aynı şey erkekler içinde söylemeliyiz akşama kadar çalışıyorlar eşinden iki tabak yemek bekliyorlar eğer çalışan bir eşse bir şey diyemem ortaklaşa yapılabilir ama eğer evdeyse bir zahmet bunuda yapsın ⚡️01 Yorumla- +1 yıl
Ve çok aşırı saçma bir şekilde anlayışlısınız tuhaf
İnsan partneri çalışıyor diye acır da yapar en azından ayıp etmiş telefonunu kapat eve en az 1 1.5 saat geç git dışarıda yemek ye fişini unutma kanıt lazım tercihen ev yemekleri lokantasında ye neden geç gelsin diyecek yemek yedim de ama triplenmeden de mucizeyi gör
00 YorumlaYani yapmıyorsa biraz daha ciddi konuşabilirsiniz, yoksa kendiniz yapacaksiniz mecbur.
00 Yorumla
+1 yılEv hanımı diye yapma zorunluluğu yok. Evlilik kavramını yanlış anlamışsın belliki. Sen kendine bir şeyler hazırlayabilirsin veya eşine yardım edebilirsin. Belki de zamanında çok hazırladı ve birazcıkta senden bekliyor bir şeyler olamaz mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılsen anlat bakalım ev hanımı nasıl olmalıymış. 7 aylık evliyiz ayrımca
- +1 yıl
Mesleği yok diye sana yemek hazırlama zorunluluğunda da değil demek istedim. Bunu eşinle konuşabilirsin bu durumdan rahatsız olduğunu.
Soran+1 yılanladım ne demek istediğini, ben de diyorum ki evde ne yapmalı kadın söyle
- +1 yıl
Her gün yapmak zorunda değil yoksa tabii ki boş vakti olduğu için yapabilir yemek.
Soran+1 yıl:))
+1 yılÖyle kadını kaldır at kapıdan kardeşim. Yemek yapmayan kadın mı olur? Yoğun mesaide çalışsa yorgun argın eve gelse anlarım da bütün gün ne yapıyormus evde? O sana değer vermiyor bence. Evliliği biraz gözden geçirsen iyi olur
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 887 cevap paylaştı. Bir çeşitte olsa yapmalı. Sıcakta evet zor , ama kadının şanidir yemek. yapmak. Duş alabilir. sonrasinda. He arada erkekte dışarda yiyelim jesti yapabilir maddiyat uygunsa buda bir inceliktir...
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılilginç bir olay ile karsı karsıyayız. rakı içen birisi mi? yani alkol kullanıyor mu rakı beyaz peynır kavun acaba oglenden kalanları aksam sana mı verıyor , tum gun napıyo kı evde, kım gelıyor , km gıdıyo kafamda delı sorular?
00 Yorumla
+1 yılValla bizim evin hiç bir yerinde klima yok. Evde her gün 4 çeşit yemek olur. Tembelliği adet haline getirmiş kesinlikle. Bunun işle falanda ilgisi yok. Evdeyse bir zahmet yapsın yemeği. Akşam taş mı yenilecek.🤔
00 YorumlaBen evin heryerine klima taktım.
Mutfağa Tv ve Android box aldım mutfaktan çıkmak istemiyor.
Ben olsam sıcak mutfağa bile girmem.
02 Yorumla
Soran+1 yılsalonda klima var, salonla mutfak yan yana ikisinin kapısını da açsa oraya da etki ediyor ama vantilatör de var
+1 yılİnsanın bazen modu düşük olabiliyor mutfağa girmek istemiyor ama hep böyleyse altında başka bir şey olabilir diye düşünüyorum. Sebebini ona sorup bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmelisin bence.
02 Yorumla
Soran+1 yılyaz başından beri böyle
- +1 yıl
E klima var diyorsun sıcak desem o değil başka sebebi vardır kendisiyle konuştun mu
Gizli Üye(18-24)+1 yılİsterse yapar. Kendine bakıcı, hizmetçi değil hayat arkadaşı olarak evlendin onunla. Yemeğini onun yapması gibi bir zorunluluk yok. Kendin yapabilirsin. Ev hanımı olması da saçmalık, bence o da çalışıp eve katkı sağlamalı.
18 Yorumla
Soran+1 yılisterse yapar? ben de istersem çalışayım madem faturaları da öpücükle öderiz
Cevap sahibi+1 yıl"Ev hanimi da olmasi saçmalik o da calisip eve katki saglamali" yazmışım fark ettiysen. Ama kimse senin karnini doyurma gibi bir sorumluluga sahip değil, sen sahipsin. Ha ben yemek yapayi seven bi insanim aileme de sevgilime de eşime de canim istedikçe yaparim ama sevmiyorsa ve yapmiyorsa bu onun tercihidir.
Soran+1 yılben niye sahibim kajshfajkhf senin cinsiyetçiliğine tüküreyim çakma feminist
Cevap sahibi+1 yılSen karinin karnini doyurma sorumluluguna sahipsin demiyorum, öyle algiladin sanirim. Kendi karnini doyurma sorumluluguna sahipsin diyorum. Onu da paranla beslemek zorunda değilsin, o da calismali.
Soran+1 yılevlilikte herkes kendi karnını doyursun olmuyor. hani iş bölümüydü hayat müşterekti, ee?
Cevap sahibi+1 yılİşleri bölüşmek sizin aranızda halledeceğiniz bir durum. Algında kıt mıdır nedir o niye çalışmıyor diyorum karınla tartışmak yerine bana dırdır yapıyorsun. Karını da kesin sen çalıştırmıyorsundur
Soran+1 yılyok algım kıt değil de, çalışmak istemeyen kadını zorla çalıştıramam. çalışmak istemiyor evlendiğimizde bunu kabul etmiştim zaten iş bölümünü bu şekilde yapmıştık.
+1 yılKokusuna gelemiyordur belki şu an önceden yapan birisiyse başka bir derdi olabilir. Ayrıca yemek yapsın diye mi evlendiniz 🙄
124 Yorumla
Soran+1 yılben eve para getiriyorum, eşim benle eve para gelsin diye mi evlendi? yoo. ama bekleniyor bu neticede.
- +1 yıl
Keşke evlenmeden önce konuşsaydınız
- +1 yıl
- +1 yıl
Karısına bir şey sormamış gelmiş buraya sormuş karım böyle diye. Bence karısı hakkında yorum yaptırmak daha çok saygısızlık. Ayrıca kadını yine kadınlar eleştiriyor ya bilip bilmeden yazık..
Soran+1 yılkarıma ne sorabilirim ki evde günde 12 saat boş boş ne yapıyorsun mu?
- +1 yıl
Evinizi b*K götürüyorsa eğer bu soruyu sorabilirsiniz.
- +1 yıl
Tamam kızlar siz mükemmel eş adayısınız 🙂
- +1 yıl
tamam sen 7/24 yemek yap sonra da seni daha iyi biriyle aldatsın o zaman erkeğe yaranılmıycağını anlarsın safkoloz böyle yapa yapa erkekleri tembeleştirin sonra eşim suyunu bile almıyor dersiniz e bulmuş enayi bütün işi ona kitliyor alır mı annesi gibi her önüne gelen hazır
- +1 yıl
tek yaptığı işe gitmek ona bile çok bişi yapıyor gibi davranıyor haberin olsun evli olmasanda çalışmak zorundaydın
- +1 yıl
yaşamak istiyorsan çalışıcaksın başka yolu yok sanki lütfediyor ya
- +1 yıl
kadın işten gelince bi yemek yapan erkek var mı yok
- +1 yıl
sizde herşeyi hazır sunun önüne annesi gibi
- +1 yıl
hasta olsanız bi yemek yapmasını bilmez
- +1 yıl
60 yaşında adam yemek yapmayı bilmiyor ya
- +1 yıl
karısı ölse çocuğuna ne yedircek bu şimdi
- +1 yıl
Kendi işini yükseltip ev işini boş gören bir insana pek bir şey anlatmaya gerek yok @xPsychopath
- +1 yıl
ailesinin eğitemediğiyle biz uğraşıyoruz ya
- +1 yıl
hep bu tip kadınlar yüzünden
- +1 yıl
kendilerini ezdirmeye bayılıyorlar
- +1 yıl
O değil burada Pohpohladıkları adam kendini haklı görüp gidip karısına neler diyecek hiç düşünmüyorlar..
+1 yılSenin hanım kendini galiba pamuk şeker sanıyor havanın sıcak olması yemek yapmaması için herhangi bir bahane sunmuyor ortaya evinizde zaten klima da varmış neyin derdinde ki bu yani bence eşinle konuş
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılSende yapabilirsin bazen en işi yapmak insanı bunaltıyor
26 Yorumla
Soran+1 yılev zaten 80 metrekare ne işi olacak
- +1 yıl
Bu nasıl yorum ya iyi misin ev işini hep kadın yapıyor kendi kendine mi yapılıyor
Soran+1 yılev își ne var kardeşim sanki atla deve, ne abarttınız. ben de bekar evindeydim evimin işini kendim yapıyodum bulaşığı makine yıkıyo çamaşırı makine yıkıyo evde robot süpürge var süpürgeyi bile kendi açmıyo. kadını savunmak için saçmalıyorsunuz az bi tarafsız olun
- +1 yıl
Hergün temizlik yapan evi toplayan yemek, alışveriş, yapan insanla tembel olan kadın aynı değil eşin ev işinden hoşlanmıyor bile olabilir belki derdi vardır sordun mu
Soran+1 yılee ne alaka şimdi, her gün temizlik yapmıyo her gün yemek yapmadığını zaten sorumda söylemişim. ne diye bunu söylüyorsun sorumla alakası ne?
yok bi derdi- +1 yıl
Sordun mu eşine mutsuz musun neyin var diye
+1 yılÖyle olmazki..
Çocuk Allah'tan yokmuş, yoksa vay haline:)
Sen işten geluyorsun ve açsın.
Peynirle kavunlami gücünü toplayacaksin 😐
Sen o sıcakta çalışıyorsun ama, o yarım saat bir duramiyormu ateşin yanında, hayret bir şey.
Neyse, hoş bir dilde anlatmaya caliş. Madem sıcakta yapamıyor, oke
Ozaman akşam bir güzel mutfağa girsin yapsın. Diyer gün için:) her akşam böyle
Dolaba koyar, sen gelince çıkarır ısıtır yersiniz. Nasıl?00 YorumlaÇok saçma bir bahane isterse gayette yapıla biliyor madem çok sıcak yapsın yemeği dolaba koysun bozulmaz eksimez akşam gelince de ısıtıp yersiniz. dolap bunlar için var.
00 Yorumla
+1 yılLan ne canım zorunda değil yazmışınız adam da çalışmak zorunda değil ozaman aw ashhs
Knka şakayla karışık hava çok sıcak bende işe mi gitmesem falan de. Diğer seçenek yolları ayırmak zaten çalışmıyor ve ev işi yapmıyorsa kusura bakma ama sen bildigin hayvan bakıyorsun xd00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan kavun yemek için evlenirmi diyesi geciyor icinden ama diyemiyor 😂 bunu bize sormak yerine karıni karsina alip neden soruo cevap almiyorsun ya da fikir vermiyorsun. Cıgrınmadım bu arada
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılVallahi bu sıcaklarda bende yemek yapmıyorum çok çabuk doyuyoruz kaliyor yemek kavun karpuz peynir kahvaltılık en güzeli mis gibi
02 Yorumla
Soran+1 yıldoymuyorum ben
- +1 yıl
Hazır mantı yapsın söyle
+1 yılOna da kavunla doymadığını söylemelisin bence. Çorba zaten 10 dk da pişiriyor, 10 dakikacık sıcağa dayanabilir gibime geliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılaynen yani 2 malzemeyi atıp suyu da koyunca bi daha başında beklemene gerek bile yok ki
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılEşin de çalışan bir kadınsa beraber yapmanız gerekir... Ama ev hanımıysa evet, hastalık vs gibi durumlar dışında tabii ki yapması gerekir...
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 325 cevap paylaştı. Eve para bırakma dışarıdan ye evdeki tüm yiyecekleri de al işe giderken aç aç yatsın evde 2 gün aklı başına gelir
10 YorumlaAslında Yapması Lazım Belki Bir Çeşit Olsa Bile Yeterli Bence Sıcağı Bahane Edip TV Ve Telefona Dalıyot Belkide 👍😉
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılAma kadın haklı o kadar sıcağın başında nasıl yemek pişirsin imkansız gibi bir şey
02 Yorumla
Soran+1 yılklima var vantilatör var
- +1 yıl
bu adam o sıcakta çalışıp eve aç geliyor bu adam da tüm gün klimalı evde oturan eşinden yemek beklemesinde haklı değil mi
- Yeme & İçme konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılHayır o karın senin gerekirse hizmetçi tutacaksın o yapacak yemeğini !
04 Yorumla
Soran+1 yılkarım napcak peki bu durumda
- +1 yıl
Bebelerini büyütecek
Soran+1 yılbebe nerde senin bebeni mi büyütcez
- +1 yıl
Sana hatunluk yapacak deli ya.
Sen yemek yapmayı biliyorsan sen yap hazırlamasını bekleme hem kendi yaptığın yemeğin lezzeti bi baska😋
- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar da kadın işte, böyleleri ile evlenince sonuç bu. her şey güzellik sevgi aşk değil işte sonuç bu, aç kalmak, yazık...
01 Yorumla
+1 yılYa haklısın ev hanımı olmasa dicektim beraber yapın ama evde aksama kadar yapmasi gerekir. Cok düşüncesizmiş
00 YorumlaHer eve bir ben lazım😁 Geceden yemek ve tatlı mı yaparım🙂 Dün de sarma sardım, eve gidince pişiririm😁
02 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yani sende hava sıcak diye eve para getirmesen, eşinin ihtiyaçlarını almasan yeri olur. Hava bahane olamaz.
00 Yorumla
+1 yılAnnen yakınsa ondan isteyebilirsin belki utanırda yapar sana yemek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsıcakta işte çalışan erkekler enayi, senin karı da sefasını sürüp enayi yerine koyuyor kullanıyor seni
12 Yorumla
Soran+1 yılvalla seviyorum kendisini ama ben de böyle düşünmeye başladım :(
Cevap sahibi+1 yılevde poposunu büyütüyo klimada, yatakta da yan gelip yatıyosa harbiden deli olurdum ben
Sevmiyor seni. Boşa bunu yarın birgün aldatır böylesi
11 Yorumla
+1 yılMutfakta klima olursa oda rahat eder sende yemek yersin.
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılKavga etmek yerine sen yap. Hosuna gidecektir. Pesine o da yapmaya uğraşır
00 Yorumla
+1 yılSıcak havalarda insanın canı sulu yemekler çekmiyor muhtemelen eşinizin canıda çekmiyordur
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani uygun bir dille kırmadan söylemeyi deneyin derim.. Keyifli günler..
00 Yorumla
+1 yılsıcakta yemek yapası da yiyesi gelmiyor insanın ama tabi ki yapmalı hafif şeyler
00 YorumlaBöyle bir saçmalık olmaz biraz dominant mı olsan seni takmıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLan bırak zeytin ekmek. peynir ye kadını yorma. Havalar cidden sıcak
130 Yorumla
Soran+1 yılabi hava sıcak da hava sıcak olunca midemiz tatile çıkmıyor ki doyurmuyor beni peynir zeytin
Cevap sahibi+1 yılBilemem yapması lazım evde klima vs vs varsa zor birseyde değil. yemek yapmak. ama derdi ne bu kadının anlamadım ne yapiyirn7.24 reelss de videomu izliyor?
Soran+1 yılvalla bilmiyorum dizi izliyo film izliyo
Cevap sahibi+1 yılKadinlar kafayi yemiş birader hepsi aynı. Yeni nesilin maalesef bunlardan kadın çıkmıyor çok nadir çıkıyor onlarsa tükendi sanırım.
Soran+1 yılabi zaten cidden öyle büyük büyük yemekler geniş sofralar beklemiyorum bi kase çorba bile yeter ekmekle yerim o da yok
Cevap sahibi+1 yılKardeş al. karsina konuş sende ciddi anlamda bu nedir de?
- +1 yıl
e kendin yap hazır çorba bu kadar kolaysa adam çocuğu olsa bakamıycak herhalde
Cevap sahibi+1 yılSen bu konulara girme abim evde araba sür. Şenlik. konular değil bunlar
- +1 yıl
sen hele sesini kes yaşlı
Soran+1 yıl@xPsychopath hazır çorba mı? zehir içeyim istersen
- +1 yıl
kaç yaşında yemek yapmasını bilmiyor ya anası ne öğretti buna
- +1 yıl
diğer her şey çok mu sağlıklı hormonlu meyve sebzeler
Cevap sahibi+1 yılOfff güzelim git oyun oyna sen çimlerde yorma kafanı bu islere
- +1 yıl
doğal bişi yok böceğin önüne koysan o bile yemiyor
Soran+1 yıl@xPsychopath ne saçmalıyorsun? işe gidip geliyorum boş boş oturan kadına söyle bunları bana değil
- +1 yıl
yav yürü git sende mezara gir
- +1 yıl
Azrail seni çağırıyor
Cevap sahibi+1 yılYaz bu çocuk bırak bunu, buna cevap bile verme wcden çıkınca bile annesi yikiyordur g.. tünü buna cevapsız verilir
- +1 yıl
19 yaşında gťünü annene yıkatıyordun demek utanmaz seni
- +1 yıl
bu nerden bilsin tabi yemeği
- +1 yıl
annesi olmasa açlıktan ölür
Cevap sahibi+1 yılHadi byby
- +1 yıl
cevap bulamadı kaç hemen
- +1 yıl
beceriksiz kim niye seni evine alsın ki
Cevap sahibi+1 yılBirsey söylerim çok zoruna gider git yazma seninle. muhattap. olacak halim yok
- +1 yıl
olamazsın zaten ya sen kimsin benim seviyeme erişmen için 40 fırın ekmek yemen gerek
- +1 yıl
bulamazsın tabi laf tembel
- +1 yıl
tek yaptığınız işe gidip gelmek onuda yapmayın
- +1 yıl
duygusu sömürüsü hep
Cevap sahibi+1 yılKızım seni anan baban sevmemiş hiç belli. Otur yerinde elindeki cihazla oyna kendinle oyna Bi skkktr git ve
- Yeme & İçme konusunda 624 cevap paylaştı.
+1 yılSende eve gelme 2-3 gece takılsın evde tek başına
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 4b cevap paylaştı. kahvaltı yapın en azından çay peynir ekmek zeytin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim evlensigin için geçmiş olsun bu devirde kadınlara söz getirilmiyor görevi olan şeyleri bile erkeklere itiyorlar. Otur kendin yap ben öyle yapıyorum ya da disarda yiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi belki sıcaktan yapası gelmiyordur. Belki yardım etmeni bekliyordur bir nevi grev gibi. Erkekler olarak ataerkilliği bırakmamız lazım artık. Kadınlar artık eski gibi değil.
310 Yorumla- +1 yıl
Eskisi gibi değil diye bir şey olamaz kusura bakmayın o zaman evlenmesin yani öyle şey mi olur adam çalışsın karısı adamı yorgun falan dinlemeyip aç bıraksın bunun ataerkil le hiç bir alakası yok ergen Ergen yorum yapmışsınız aile olmak hayata tutunmak nasıl olacak söyler misin bu insanlar evcilik oynamıyor hadi akşam oldu eve gelin çocuklar diye annesi çağırmayacak
Size bir şey öğretmişler ataerkillik diye heryere bunu pişirip insanların önüne sürüyorsunuz
Kadının mutlu olmayı hakettiği kadar erkekte mutlu olmayı hakediyordur öyle değil mi
Cevap sahibi+1 yıl@psikoloji_öğrencisi Tamam bir bakıma haklısınız ama kadınların da evde yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kadın erkeğin kölesi değildir hanımefendi ama tabiki de annelik vazifesini yapması lazım
Cevap sahibi+1 yılGerçi belki de bahsi geçen kadın ya hiç yemek yapmıyor yatıyor ondan dolayıysa yanlış tabiki
- +1 yıl
@psikoloji_öğrencisi
Sen ne saçmalıyorsun ya evlilikte illa kadın erkeğe yemek yapacak diye bir kural mı var? İstemiyorsa yapmaz hiçbir zorunluluğu yok. Evlilik bu temeller üzerine kurulan bir şey değil, inanamıyorum erkekler medenileşti, kadınları köle olarak görmemeye başladı kadınlar gerileşip köle hissetmeye devam ediyor. Ha çalışmak evin geçimine katkı sağlamak kadının da payı, evde yan gelip yatması erkeğin sırtından geçinmesini savunamam. Ama yemek yapma zorunluluğu katiyen yok. İçinden geliyorsa yapar, gelmiyorsa yapmaz neyin tantanası bu. Erkek hayat arkadaşı, aşk, sevgi, değer, birliktelik üzerine mi evlendi yoksa yemeğimi çamaşırımı arkamı toplasın diye mi. - +1 yıl
Erkek hem dışarda hem evde yapmak zorunda değildir işinize gelmiyorsa evlenmeyin
Cevap sahibi+1 yıl@psikoloji_öğrencisi Valla helal olsun senin gibi düşünen kız var mı bilmiyorum senin gibi kıza denk gelirsem direkt basacağım nikahı mesela bizim yenge var sanki dayım bakıyor çocuklara evde kaynanasına da yardım etmiyor öbür gelini eleştirip oturuyor.
Soran+1 yıl@dorage siz sanıyorsunuz ki evlilik şey. gönüller bir olsun bokun içinde de otururuz. evlilik algınızı değiştirin
- +1 yıl
Soran sana yemek yapilmamasi ile temizlik ayni şey değil. Temizliği de kim neyi kirletiyosa o şekilde yaparsiniz. Sana kimsenin yemek yapma "zorunluluğu" yok. Algına yazık.
Psikoloji ogrencisi üzerine basa basa kadin da calisip eve katki saglamali diyorum erkek hem disarda hem evde diyosun. Ne boş insanlarsiniz
Soran+1 yıl@dorage zorunluluğu niye yok ya ben anlamıyorum. burası bi ev. ev dediğin yapıda yemek pişer ki insanlar karnını doyursun. e iş bölümü diye ağlıyorsunuz bölmüşüz ben para getiriyorsam o da yemeği yapacak ki bölüşüm olsun
- +1 yıl
Evlilik oyun değildir, zor geliyorsa evlenmeyin bu kadar basit niye uzatıyorsunuz
Seviyorsa bir insan sevdiği için herşeyi yapar öyle değil mi
Evlilik ticari araç değil ki anlaşma yapılsın
Sizler sorumluluk almakla zorundadır konusunu karıştırıyorsunuz
Bu hayatın hastalığı kazası belası parasızlığı da var yani bu zihniyete sahip insanlar en küçük zorlukta eşini bırakıp kaçarlar zaten
Gizli Üye(18-24)+1 yılKanka böyle alıştırma konuş yemek yapması konusunda
01 Yorumla
+1 yılYani bi incelik yapabilir yemek yapmak görevi değil ama yapsın be o kadar boş zamanı var civciv alsan yetişir tavuk olur keser yersin
01 Yorumla
Soran+1 yılgörev nedir kardeşim?
+1 yılKeşke buraya yazacağına eşin ile konuşsan ayrıca yapmak zorunda değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılben de çalışmak zorunda değilim, napcaz
Siz yapın ya da dışarıdan alın ya da belki eşinizin bir sıkıntısı vardır hem konuşun
00 Yorumla
+1 yılboşa öyle mi karı mı olur para kazanmayan kadınla neden evlenirsiniz anlamam it gibi çalışacaklar
00 Yorumla
+1 yılHava sıcak diye yemek yapmayanı ilk defa duyuyorum
10 YorumlaNe desem bilemedim vallah🤷🏼♀️
00 YorumlaAhajsh
Güzelce konuş00 YorumlaKesinlikle yapması gerekiyor
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Eşim hava çok sıcak bahanesiyle günlerdir yemek yapmıyor. Yapması gerekmez mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler