Elinizin ayarı var mıdır?
Göz kararı yaptığınız yemekler de lezzetli olur mu?

Elinizin ayarı var mıdır?
Göz kararı yaptığınız yemekler de lezzetli olur mu?
Doğru ve kesin ölçüler kullanmakta fayda var her zaman, tabii işinin ehli ustalar kendilerine güvenip göz kararı ölçü de kullanabilirler ama daha lezzetli olur mu değişkenlik gösterir.
Evet öyledir zaten arkadaşımın babası bir ara fırına tavuklu patatesli bir tepsi attı valla parmaklarımızı yiyecektik adam resmen pul biber tuzu kafasına göre atıyordu ama sanırım babası restoran da işletiyordu bıraktılar.
Ben o kadar ölçülü yapmaya çalışırım imrenerek böyle tutmaz annem kaşla göz arasında göz kararı yapar birşeyler çıkartır harika mükemmel olur çözemedim ben bu işi😂😂
Ölçerek yemek yapmayı sevmiyorum, hep göz kararı yaparım. Ama pasta, kek tariflerinde bu pek mümkün olamaz, her şeyde göz kararı kullanamayız malzemeyi.
Cevap
19Cevap
Bence de öyle
Hayır oran gerekli tabii ki.
Sadece bir kişinin göz kararı yaptığı yemek güzel olabilir yoksa imkanı yok :D
Göz kararı bahane, el lezzeti şahane. 😂
Lezzetli olur tabii ama kişisine göre.😂
Göz kararı yapan insanlar daha çok yemeğe hakim bence. Tarife baka baka yapmak o yemeği yapmayı bilmiyor olmak demek.
Göz kararı yapılacak yemek var, ölçülü olması gereken var.. El lezzeti bence sadece ölçü ile de bitmiyor.. Keyifli geceler..
Pirinç pilavını göz kararı yapınca ya lapa ya da diri oluyor o yüzden ölçülü yapıyorum. Ama diğer yemekler için geçerli değil.
her şey ölçülü yapılmalı.
Cahiller gram, 3/1 vs bilmediği için el, göz ayarı diye bir şeyler uydurmuşlar.
Göz kararı denen şey zaten yemek yapa yapa el alışmış ne kadar koyup ne kadar lazım olacağını biliyor
yani tam olarak baktınızda aynı şey oluyor
Evet kesinlikle o bir çimdik var ya çok önemli 😊 elimin ayarı vardır ama dilimin ayarı bazen kaçabiliyor. 😅
Tarif , ölçek pek kullanmam ben. Yiyip olmamış diyen duymadım
Bazı yemeklerin tarifi verilemez işte hep bu sebepten.😁
Normal yemeklerde göz kararı yaparım. Pasta, börek gibi çeşitlerde illaki bir ölçü gerekiyor.
Hayır 😬😂 göz kararı tatli yapiyorum genelde pek hoş sonuçlar olmuyor
Bazısı el ayarı bazısı göz ayarı bazısı ölçek...
Kimin eli levzetli diyorlar dogru. Göz kararli yemekler güzel yapan varsa iyi
Yapan kişi yemekten anlayan biriyse göz kararı daha iyi olur tabi
Tarife göre yapıyorum ilerleyen zamanlarda yetkili. olurum belki yemek konusunda şu an o derece iyi değilim
Yemeklerde ölçü kullanmam hiç bir zaman daha lezzetli olur.
Göz kararı riskli bence
Hayır abi ne zaman yemeğe göz kararı tuz atsam mesela aşırı tuzlu oluyor gözüm de aynı ben gibi çok kararsız sanırım
Tatlı ise ölçü ile yaparim. Normal yemek ise evet göz kararı koyarım güzel oluyor
Ben ölçülü yapıyorum henüz daha yeni başladım yemek yapmaya
Kimin gözünün kararına göre yapılıyor? Asıl soru bu eğer benim gözümün karariysa öyle bir denge yok
Evet doğru tespit
Bazen evet 😄
Elım lezetlı goz kararı yemek yapmak
evet bazen ayarı kaçar göz kararı daha iyi
Evet. Göz kararı daha lezzetli
Göz kararından az olsun isterim
Görsele bak , iştah miştah kalmadı !!!
Bana göre daha lezzetli oluyor
bazı yemeklerde bence öyle
Her zaman bu böyle olmuştur bana göre.
Evet doğrudur. Tarife tarif şeyler tatsız oluyor
Evet bence öyle