Karışık yiyecekler yiyemiyorum nedenini bilen var mı?

Mesela şöyle yumartayı oldugu gibi yerim icine pulbiber felan atmam ve yumurta oldukca cirpilmis olmali ki ben sari ve beyazi ayri ayri gormiyim tost yersem icinde sadece kaşar olucak sucuk göğsümü yakıyor pulbiberde òyle menemen zaten hiç yemem karışık sonra domates kokusu bile migdemi bulandiriyor agzima bir keresinde almistim kusmustum ayni sekilde zeytinde kokusuna tahammul edemiyorum zeytin yagida sebze yemeklerini yemekten nefret ederim kokusu tadi migdemi acayip bulandiriyor ama zorla yiyorum annem yuzunden ama onuda cignemeden direk suyla yutuyorum tadini almamak icin etlere gelicek olursak etin o kokusu varya o kokuyu duyunca boyle aklima mandira veya boyle koy geliyor hani o köy kokusu varya o sanki o kokuyu yiyomus gibi hissediyorum ama ette o kadar sorunum yok haslanmis et yiyemem ama he bu arada suku yemek olarak sadece migdemi bulandirmayan kuru baklagiller var mercimek nohut fasulye felan bunlar o kadarda migdemi bulandirmiyo ama aliskanlik oldugu icin onlarida cigneyemiyorum ve kilo aliyorum cok az yiyen biri oldugum halde cignemeden yuttugum icin surekli kilo aliyorum ne yapmam gerek cidden benim gibi ayni sorunu veya benzerini yasiyan biri varsa yazabilirmi
Karışık yiyecekler yiyemiyorum nedenini bilen var mı?