Adeta bir yemek havasında yaptığım sosları nedeniyle, bana göre tembel insan yemeği değil. Sadece yağ ve salça ile yapılırsa tembel yemeği olur. Yemek de asla sadece karnım doysun diye yenmez.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Genellikle irmik veya durum buğdayından elde edilmiş una yumurta karıştırılarak hazırlanmış türlü biçimlerdeki kuru hamur ve bu hamurdan yapılır kolay yapılan bişey değil
Bence makarnaya da makarna pişirenlere de haksızlık bu. Makarna soslar ile zenginleştirilen bir yemek. Öyle basit falan da değil. Ben özel sossuz makarna yapmam, baya uğraşırım. Tembel işi değil bence.
Makarna bana göre tembel yemeği değildir... Yapımının kolay olması, o leziz yemeği tembel yemeği yapmaz.. Lakin.. "Bal yiyeyen, baldan usanır" diye bir ata sözü var.. Herşeyin azı karar, çoğu zarar.. Bıkılmayacak bir yemek düşünemiyorum..
Abartısız diyorum son 2-3 ayda her gün makarna yedim :D
Sade değil ama sade makarna yenmez sürekli. Üstüne peynir, sos eklendiğinde hem doyurucu, hem lezzetli hem de besin değeri en iyi gıdalardan birisi oluyor.
sadece salcali makarna diye bir sey yok acin youtubeda italyan tariflerine veya baska tariflere ugrastirici olanlari da var el yapimi makarna olunca daha lezzetli de oluyor