İlgimi çeken ve bende merak uyandıran çoğu meyveyi alıp tadına bakıyorum. Ejder meyvesini denedim ama su gibi bir tadı vardı bu nedenle çok sevemedim. Oysa çok büyük bir merak ve iştahla almıştım... Siz hangi egzotik meyveleri yediniz, tadına baktınız?
Normalde egzotik meyvelere karşı ilgim yok.. Sırf tadını merak ettiğim için manavdan bir keresinde mango ve hindistan cevizi aldım Tadı hiç hoşuma gitmedi. Mango tatsız tutsuz bir şey idi, tadı kalıp sabunu andırıyordu.. Hindistan cevizini uğraştım kırdım. İçindeki suyu içeyim diye, içinden su çıkmadı bari içindeki beyaz kısmını yiyeyim dedim. oda tatsız tutsuz bir şeydi. Egzotik meyvelerin bana göre olmadığını. bu sayede anlamış oldum. Bana kavun karpuz kiraz kayısı üzüm çilek şeftali elma portakal muz vişne verin. Aman aman egzotik meyve vermeyin.
Mango çok güzeldir aslında, ben kendisini de yedim mangodan yapılan dondurma, yoğurt vs de yedim ve severek yiyorum hala daha. Hindistan cevizi için yazdıklarınızı destekler nitelikte şeyler okudum ama deneme fırsatım olmadı. Damak tadımıza uymuyor olabilir Akdeniz kuşağında olan bir ülke olarak ama çoğu egzotik, tropikal meyveyi severek tüketiyoruz aslında 🙃 Deneyiminizi paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim
Rica ederim. Zaten yanlış yazmışım. Manavdan aldığım. mango değil Avokado olacaktı.. Avokadonun kalıp yeşil sabun gibi tadı vardı yiyemedim çöpe gityi bir daha da egzotik meyve almadım.
Heeee yahu ben de diyorum mango gibi muazzam bir lezzet nasıl kalıp sabun gibi olabilir 😅 evet avokado bana da pek hitap etmiyor. Ama mango denemenizi öneririm.. ananas da keza öyle. Beğenme garantisi veriyorum mangoya 😂😅
🙏😂😊Ananas yedim Makinesi var kabuğunu soyup dilimleyip plastik kap içinde satılıyor. Ananas alıp yedim evet tadı güzel. Bir tek egzotik meyve olarak mango kalmış sanırım tadına bakmadığım. En kısa zaman da manavdan alıp tadına bakıcağım. Teşekkür ederim tavsiyeniz için
Onları yiyorum zaten 😅 onlarla ilgili de soru sorarım aklıma geldiğinde. Yalnız davulga ilk defa duydum. Daha önce görmedim de markette manavda. Farklı geldi, görürsem alacağım. Teşekkür ederim öneriler için 🙃
Ben de mangoya bayılıyoruuuuum. Ananas en sevdiğim meyvelerden biri olsa bile mango karşısında elenebilir.. mangolu yoğurtlar da kendisi kadar lezzetli oluyor, tavsiye ederim.
Guava meyve suyu içmiştim, çok güzeldi.. kesinlike alacağım görürsem çok beğenmiştim. Pitaya Ejder meyvesi zaten ama ben onu beğenmedim su gibi geldi bana aromatik bir tadı yoktu. Diğerlerini de deneme listeme yazdım, teşekkür ederim 🙃
Onları alabileceğim bir yer görmedim, görürsem eğer alıp deneyeceğim mutlaka. Jackfruit bal kabağına benziyor, ilginç. Ramburanın da videosunu izlemiştim ama deneme fırsatım olmadı. Teşekkür ederim görüşünüzü paylaştığınız için. 🙃
Ben yurt dışı gezisinde rehberin zorlamasıyla yemiştim. Umarım bir gezinde veya TR'de denk gelir tatma fırsatı bulabilirsin. Rica ederim güzel soruydu. İyi geceler dilerim...
Yani, alım gücünü çok zorlayacak meyveler değil bunlar. 20-25₺si olan bir defa bile olsa alıp deneyebilir.. karpuzun kilosu 4₺ bir karpuz zaten en az 15-20₺.