Ufak bir pizza yapıyoruz genelde. Bayat ekmekleri dilimleyip üzerine lütenitsa sosunu zeytinyağı ve kekikle karıştırıp sürüyorum. Bu haliyle bile yenir ama isteğe göre biber sucuk kaşar ekleyip 15 20 dk fırında pişiriyorum mis gibi oluyor 😋
Bayat ekmek somun ekmeği ise kurutup sonra robotta çekip buzluğa atiyorum, bunu içli köfte yaparken kullaniyoruz. Yine bu ekmeği doğrayıp hafif yagda kizartip buzluğa atıyorum çorbanın yanında kitur ekmek olarak tüketiyoruz.
Eğer pide ekmegi ise üzerine beyaz peynir, margarin ve maydanozla harç yapiyorum. Bu harcı uzerine yayip fırında kızartıyorum, kahvaltida iyi gidiyor.. Yine bu ekmeğe en pratik kaşar peyniri rendeleyip üzerine serpistirip fırında kızartıyorum.. Tavsiye ederimmm..
Mikrodalgada ısıttığım zaman yumuşacık oluyor, üzerine kaşar koyup biraz domates ve biber-zeytin ekleyip mikrodalgada 1.5 dk çeviriyorum. Yanına çay ile beraber süper oluyor.
Genelde bende yumurtalı ekmek yapıyorum, ya da ekmekleri ufak ufak bölüp fırın tepsinine diziyorum, peynir, yumurta, domates karışımını üstüne döküp fırına verince de çoksel oluyor.