Bu akşam ne yemek yapsam diye düşünürken bayat ekmeklerden bayat ekmek köftesi" yaptım😊 hem benim için öğün oldu hem de israf etmemiş oldum 👍✅😊

Bu akşam ne yemek yapsam diye düşünürken bayat ekmeklerden bayat ekmek köftesi" yaptım😊 hem benim için öğün oldu hem de israf etmemiş oldum 👍✅😊

Muhteşem bir fikir olmuş nasıl yaptın tarifini kesinlikle isterim biz de bayat ekmek çok oluyor çünkü. Ben genelde çöpe atmıyorum gidip kapıyı asıyorum. Oradan bu inek sahipleri falan alıyorlar hayvanlara götürüyorlar. Ya da bazen parka götürüyoruz ördeklere kuşlara veriyoruz.
Canım 🥰 okadar basit ki inan gercek köfteyi bile aratmıyor ve doyurucu oluyor 🤗 ekmekleri bir kaba ufak ufak doğra içine 1.5 çay bardağı su koy, iki yemek kaşığı un kat , iki tane yumurta kır tuz ve sevdiğin baharatları ekle ( pul biber , karabiber nane , kimyon vss ) sonra bir güzel yoğur ve köfte şekline getirip yağda kızart bu kadar 👍👍✅😊 yanına da iki patates kızartabilirsin hem öğün oluyor hem israfı önlemis oluyorsun
Deneyeceğim mutlaka ✌️🌹❤️😘
Teşekkürler bebiş.
Rica ederim gülüm ne demek 🙋🥰❤️
Isrsf olmasın diye Yumurtalı ekmek, yalancı kahvaltı böreği ya da Tost yapıyorum, veya köfte harcına doğuruyorum. ya da vaktim varsa tavuğu olan Tanıdıklara bırakıyorum.
Ama ekmeğin bayatlamasini önlemek için en önemli silahım, genelde fazladan ekmek alir dilim/parçalara ayırip direk tazeyken dondurup sadece ihtiyacım kadarını lazım oldukça taze çıkarmak. Zaten şipşak çözülüyor, ve ekmek fazla alındı az geldi derdi kalmıyor pek.
supersin güzellik ohhh misss gibi valla eline emeğine sağlık canım 🙏🌺 değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍👍❤️
🙏🙏❤️🥰❤️🥰
İlk defa bayat ekmek köftesini duydum eminim lezzetli olmuştur ellerine sağlık. Bayat ekmekler tabii ki israf olmuyor makineden geçirerek un gibi oluyor poşetlere koyularak buzdolabın da saklayıp köfte harcın da kullanabiliyoruz
Aaa supersin güzellik eline emeğine sağlık 👍🌺 değerlensinde ne yaptığının hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olsn o gülüm 👍👍🌺 bayat ekmek köftesi normal köfteden aslında hiç bir farkı olmuyor çok doyurucu ve kezzetli oluyor hemde öğün oluyor israf etmemiş oluyorsun yanına istersen iki tanede patates kızartırsın günü kurtarmış olursun 👍🌺
🌸
❤️🥰❤️🥰
Kızartıyorum çorba için
Ohhh misss gibi valla eline emeğine sağlık 🙏🌺 değerlisinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍
Teşekkür ederim, seninde eline emeğine sağlık🙏 Kesinlikle, israfa karşıyız.
Çok teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️🥰
🌸💕💕
Bayat ekmek köftesi harika bir fikir! 👏 Hem israfı önlemek hem de lezzetli bir öğün çıkarmak süper. Ben de bayat ekmekleri genelde fırında kızartıp çorbalara veya salatalara kruton olarak katıyorum. Üzerine biraz sarımsak tozu ve zeytinyağı gezdirince nefis oluyor!
Bir de sana bir başka favorimi söyleyeyim: Bayat ekmekle yapılan İtalyan mutfağının gözdesi Panzanella! Domates, soğan, biraz fesleğenle harmanla, bir tutam da zeytinyağı ve sirke ekleyip beklet; yok böyle bir lezzet! 🤤
Senin köfteler de pek iştah açıcı görünüyor, ellerine sağlık! 🎉 İyi yemekler, keyifli sohbetler seninle olsun. 🍽️
Cevap
31Cevap
Maşallah sarmalar ben burdayım diyor guzum 🙃 ellerine sağlık yine ev ahalisine ziyafet çekmişsin
Teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️
Ne demek guzum 🙃
köfteye koyabilirim. ya da hayvanlara yemek olarak da kullanırız bazen :) afiyet olsun ellerine sağlık
Ben birazını zeytinyağı biberiye kekik kavurup kruton Yapıorum kavanozlara koyuyorum iyice kıtır olunca bozulmuor. Bazen yumurta süt peynir kaşar sucuk pizza ya da fırına suruorum, tost yaparım artık bitmiosa da küçük parçalara doğrayıp çocuklarla ördekleri beslemeye gidioruz :)))
Süpersin güzellik 👍🥰 ohh mss gibi
süpersin güzellik harika 👍 🥰 ohh miss gibi valla eline emeğine sağlık 🙏🌺 değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍
👍👍👍👏👏👏👏❤️🌺🥰
Eline sağlık canım bayat ekmek pek olmuyor bende olduğunda da çorba ile ya da airfrey de kaşar peynirle falan uyduruyorum birseyler ama israf olmaz zaten israfa karşı biriyim oldukça dikkat ederim.
Aaa supersin 👍🥰 değerlensin israf olmasında ne yaptığın hiç önemli değil zaten gülüm 👍🥰 teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️
maşallah döktürmüşsün, on parmağında on marifet. Sen neymişsin böyle 😀
Hamaratlık ve becerikli olmak böyle bir şey 👏👏👏
Teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️
Bayat ekmekleri fırınlayın, blenderdan geçirin, kavanozlayın, dolaba atın köfteye eklemem için uzun süre bekleyebilir.
Süpersin güzellik 🌺👍 önemli olan israf etmemiş olmak ne yaptığımızın hiç bir önemi yok eline emeğine sağlık gülüm 🙏🌺
🙏🙏🙏🌺❤️🥰
Suya koyarak kuşlara veriyorum. Balkonu mahvediyorlar ama o mutluluğa değer.
Aaa supersin harika 👍🥰 değerlensin yeterki ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o 👍 eline emeğine sağlık 🙏🌺
Teşekkür ederim, köfteye harç yapmakta güzel fikir 😊
Bir çok şekilde değerlendirmek mümkün
Çok haklısın 😊
🙏🙏👍🌺🤗
Hamarat kızımızın on parmağında onlarca marifeti var.
Teşekkür ederim 🙏❤️
🙏🙏🙏❤️🥰🙏🥰🙏🙏
köfteye kullanıyoruz gerçi fırında sütçülere veriyoruz
Süpersin 👍 ohh miss gibi valla eline emeğine sağlık 🙏🌺 değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf etmemiş olalım önemli olan o zaten 👍
aynen öyle
👍👍👍👏👏🥰❤️
Çorba yapıyoruz içine doğrayıp yiyoruz😅
Bu arada güzel görünüyor afiyet olsun 💕
@Anlamadımgitti41. Ohhh misss gibi valla elinize emeğinize sağlık 🙏❤️ değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍 çok teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️🥰
Rica ederim 🥰😍🌹
Benim eve ekmek pek girmez ama bayat ekmek varsa kızartır tazelerim
Çok teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️🥰
Ellerine saglik ben genelde artan yemekle4i veya bayat ekmekleri sokak hayvanlrina veriyorum
Aaa süpersin güzellik harika 👍🥰 eline emeğine sağlık 🙏🌺
Seninde guzel ellerine sagilk 🙏🙏❤
Kurutup rondo yapip buzluğa atiyorum köfte için kullanirim
Süpersin güzellik harika eline emeğine sağlık 🙏 👍🥰 değerlensin yeterki ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍 🥰
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor aynı normal köfte gibi görünüyor
Gerçekten pek bir farki olmuyor hem lezzetli hem doyurucu oluyor , hemde öğün oluyor israf etmemiş oluyorsun 👍🤗 çok teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺❤️
İçli köfte ya da çorba içerken kullanmak için kurutup buzluğa atıyorum.
Eline sağlık 🌸
Ooo Süpersin güzellik harika eline emeğine sağlık 🙏🌺❤️ değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok, yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍❤️
🥰🌸
Eline saglık ekmek tüketmiyorum ben haliyle bayatlama sorunu olmuyor
Teşekkür ederim gülüm sağolasın 🙏❤️
Bende yapmıştım gerçekten güzel oluyor
En kullanılır hali kızartıp robotton geçirip galeta unu haline getirmek galiba
Süpersin güzellik eline emeğine sağlık 🙏 👍🌺 değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍🥰
Köfte iyi fikirmiş ama köfteninde bayatlayıp ziyan olması ihtimali bizde daha fazla
👍🤗👍❤️
Abla cok hamaratsin masalla burada boyle yaptigin yemekleri paylasman bana da motive oluyor :) yemek pisiresim geliyor
Masallah*
Yaa supersin güzellik 👍❤️ ne güzel işte tabiki neden olmasın sen dahada iyileri yaparsın emin ol 👍🌺 teşekkür ederim gülüm sağolasın seninde ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺
Köpüşlere veriyoruz biz
Aaaa süpermiş güzellik 👍🌺❤️
🙏🙏🌺🥰❤️
Rica ederim gülüm ne demek 🙋🥰
👏👏👏👏 afiyet olsun. Çok kişi yapmalı. Bizim nurada bir dere var. Balıklara ekmek ettıyorşar sözde, bütün bütün, yazık...
Bayat mı ben yeni ve sıcak ekmek yemem yeni alınan ekmeği alıp derin dondurucuya koyar en az 1 hafta sonra çıkartıp yeriz keriz miyiz
Yumurtalı ekmek yapiyorum
Ohhh misss gibi valla eline emeğine sağlık 🙏🌺 değerlisinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍
Köfte İskender :)
@sinemsaral Süpersin güzellik 👍🌺 ohhh misss gibi olur valla eline emeğine sağlık 🙏🥰 değerlensin yeterki ne yaptığımızın hiç bir önemi yok israf olmasın yeter önemli olan o zaten 👍🥰❤️
Canım sarma çekti ya😬
😊😊😊😌😌😌
Kardeşime veriyoeum🙄
👍👍👍🤗❤️
Kuru fasulyeye göm ye 😂
Ohhh misss gibi de olur 👍👍🥰 değerlensin yeterki ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o
Az almak lazım
Kesinlikle öyle 👍👍🥰
Aç kalsak bile cidden çöp olmasın yeter 🙂
👍👍👍🥰😍
Köfte, yumurtalı ekmek, fırında peynirli domatesli
Ohhh misss gibi valla elinize emeğinize sağlık 🙏 👍🥰 değerlensin yeterki ne yaptığımızın hiç bir önemi yok israf olmasın yeter önemli o zaten 👍🥰
Evet kesinlikle ☺️
👍👍❤️🥰🌺🌹
Köfte yaparim yumartayla kizartirim böylelikle israfta olmaz ortaya çok güzel yicecekler cikiyor
Ohhh misss valla eline emeğine sağlık canım 🙏🥰❤️ değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten 👍
Aynen canım benim biz hanımların her şey elinden gelir değerlendirmeyi de iyi biliriz seninde eline emeğine sağlık çok güzel gözüküyor afiyet olsun
Ne kadar güzel düşünmüşsün tarif gelir mi şeff
@sesizlerinsesi Teşekkür ederim gülüm sağolasın ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺 tarif sen istersen tabiki gelir neden gelmesin
💕🌻🌺rica ederim ablamm ve valla tarif gelsin canımız çekti dkdkskd
Bayat ekmek köftesi : bir kabın içine ekmekleri ufak ufak doğra içine 1.5 çay bardağı su koy, 2 yemek kaşığı un 2 yumurta kır , tuz ve sevdiğin baharatları ilave et ( pul biber, karabiber, nane kimyon, vss) hepsini yoğur ve köfte şekline getirip yağda kızart , birde gerçek köfteyi aratmaz hem çok lezzetli olur hem doyurucu olur , birde öğün oluyor ve israf etmemiş oluyorsun
Yaaa çok güzel ve pratik peki tandır ekmeği ile yapsam olur muuu
Onla olmaz canım içi olmadığı için
Hmm olsun çok teşekkür ederim yinede uğraştın o kadar 💞🌺
Rica ederim gülüm ne demek hiç önemli değil 🙋🌺❤️🥰❤️
🙏🤍🤗
Köpeklerim var onlara veriyorum
Aaa supersin 👍😊
abla beni "all" küserim bak..
Haha 😂 noldu noldu ablasının gülü 🌹😂
Evde bayat ekmek kalmaz. Kaldı diyelim kuşlar yer.
👍👍😊
Soğan aşı yapıyorum ben
@yeterhayeterhayat. Aaa supersin 👍😊 yeterki değerlensin israf olmasın ne yaptığımızın hiç bir önemi yok eline emeğine sağlık gülüm 🙏🥰🌺🤗
Teşekkür ederim efenim 😅 israf olmasın tabi. En kötü karşı komşumun keçileri var ona veriyorum 😂
Harika 👍👍👍😊
Tost yaparız genelde 😋
Aaa supersin 👍 yeterki değerlensin israf olmasın da önemli olan o ne yaptığımızın hiç bir önemi yok , eline emeğine sağlık gülüm 🙏❤️🥰
Kesinlikle 👍🏻
Ben genelde yumurtalı kızartıyorum sadece onunla çay içip kalkıyorum bazen kahvaltıdan
Galeta unu yapıyorum.
Ya da pizza yapmak istersem kullanıyorum.
Yumurtalı ekmek yapıyorum. Yanına da çay. Misss..
Aynı bu şekilde değerlendiriyoruz abla afiyet olsun 😊
Libidon gene yükselmiş veriyorsun yemeğe kendini :D
Duymuyorum dibime gir de konuş
Dibine girerken konuşmayı sever misin
Annem yapıyor fotorafdakinin aynısı
Aaa süpermiş annenin eline emeğine sağlık 🙏 🌺 👍 değerlensinde ne yaptığımızın hiç bir önemi yok yeterki israf olmasın önemli olan o zaten o
Köftede güzel oluyor
Kesinlikle öyle 👍
Evet
👍👍👍🥰❤️
Şaka mısın🤣
Noldu noldu 🤣
Tavuklara veririm
Süpersin 👍🌺
Mercimek çorbası 😀
Süper ohhh misss gibi olur valla eline emeğine sağlık 👍👍🙏🥰❤️
Afiyet olsun efenm😊😊
🙏🙏👍👍🥰