Benim için kesinlikle yaprak sarmasıdır. O olmazsa benim için bayram sofrası eksik oluyor.

Benim için kesinlikle yaprak sarmasıdır. O olmazsa benim için bayram sofrası eksik oluyor.

Bayram yaklaşırken evlerde tatlı bir telaş başlar… Bizim evde de durum hiç farklı değildi. Bayram soframızın vazgeçilmezleri ise her zamanki gibi belliydi: mis gibi kokusuyla sucuklu yumurta ve Karadeniz’in eşsiz lezzeti kuymak. Bu iki lezzet olmadan bayram sabahı bizim için asla tamamlanmış sayılmaz annemle birlikte markete gittik. Raflar arasında dolaşırken sadece kahvaltılık değil, bayram boyunca ihtiyacımız olabilecek her şeyi özenle seçtik. En taze peynirler, en güzel zeytinler, sıcacık ekmekler, tatlılar, içecekler… Her şey bayram soframıza yakışır şekilde sepete girdi. O an sadece alışveriş yapmıyorduk; aslında bayramın o sıcak, paylaşım dolu ruhunu da hazırlıyorduk. Kasaya geldiğimizde ise bir güzel sürpriz daha bizi bekliyordu. Ödememizi Vakıfbank troy logolu kartımızla yaptık ve %10 nakit iade kazandık. Hem ihtiyaçlarımızı eksiksiz aldık hem de bütçemize katkı sağladık. Bu da bayramın bereketine ayrı bir güzellik kattı.
Cevap
8Cevap
Baklava kesinlikle ya. Olmazsa olmaz.
Yaprak sarması bence
Bol yagli kavurma, bol yagli pilav, muhakkak ev baklavasi, salata, karpuz. Ben hic birini sevmem yiyemem kokusu da beni öldürüyor. Mecbur katlaniyoruz tabi evden kacma sansim olmadigi icin. Yoksa bana gore ne bayram sofrasi kurarim ne bayram sofrasina dahil olurum hic birini sevmiyorum yemeklerinin...
Yaprak sarma olmazsa o evde hiç bişi yemem. Gidip kim yaprak sarma yaptıysa orada yerim 😂
Tencereyemeğine inat Olmazsa olmaz FırınYemeğidir 😎
Zeytinyağlı yaprak sarması ve kavurma
Tavuk-pilav veya köfte derim. Eğer kurban bayramıysa ciğer kavurma.
Yaprak sarması olmazsa olmazimiz😅
Yaprak sarması mutlaka olmalı bence
Fark etmez ya et olmasın
Yaprak sarması ve börekler
Patates kizartmqsi ve sucuk
Bayramda yemek aramıyorum ne buluesam o.
Tabiki yaprak sarma ev yapımı baklava
Yaprak sarması varsa bir de sütlaç 😋
Annanem , annem , dedem , abimgil
dolma çörek
Börek yaprak sarma
Kıymalı su böreği 🤤
Dolma
Kuru fasülye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?