Kuru fasulye ve bulgur pilavı yapacağım. Daha önce hiç denemedim. Etli ya da sucuklu kararsız kaldım. Her ikisi de olabilir. Yapabilmek için nasıl bir yol izleyeceğim? Hanımlardan detaylı tarif istiyorum. Teşekkürler..
Merhaba hemen tarifi veriyorum ancak tam ölçü veremicem göz kararı yapmalısın bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
1 su bardağı kadar kuru fasulye iki kişiye rahat rahat yeter. Şimdi kuru fasulyeyi çıkartıp su dolu bir kabın içerisine koy ve maksimum 18 saat beklet. Eğer ıslatmaya vaktin yoksa 20 dakika düdüklüde haşlarsın yeterli olur.
Eğer etli yapacaksan önce etleri tencereye atıp suyunu saldığında içine ekstra çok fazla olmadan su ekleyip etler suyunu çekene kadar pişir (etler daha yumuşak olacaktır). Orta boy bir soğanı ince ince doğruyorsun ve sıvıyağda biraz kavuruyorsun.
Eğer sucuklu yapacaksan da soğanlar kavrulduktan sonra ki aşamada sucukları atıp biraz çevir. Üstüne salça ekleyip biraz kavuruyorsun. İsteğe göre karabiber kimyon ekleyip biraz çevirip kuru fasulyeleri koy ve üstünü çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmesini bekle bu kadar 💁🏻♀️
Bulgur pilavı için de 1 bardak bulgura 2 bardak su kullanmalısın. Şehriyeli seviyorsan önce şehriyeleri kavurup bulgurları ekliyorsun üstüne sıcak su döküyorsun. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişiriyorsun. Afiyet olsunn
Ayrıntılı yorumun için teşekkür ederim lakin eti ya da sucuğu pişirdik, tencereye su ekleyip pişmesini bekle demişsin, bunun bir zamanı var mı? Ne kadar pişecek?
Seni yoruyorum ama, kusuruma bakma... Bulyonlu yapayım diyorum: 1- Bulyon ne zaman eklenecek? 2- Pilavı tane tane tam kıvamında istiyorum. Bunun içinde en son aşamada tane tane olması için tencereye gazete vs kapatacak mıyız?
Bulyonlu yapacaksan eğer bulgura su koymadan önce ufak bir kabın içine bulgura ekleyeceğin sıcak sudan birazını ekleyip çözdürmen en iyisi olur. Bulgur pilavını tane tane yapabilmek değil lapa yapabilmek yetenek ister😂 her türlü tane tane olur. Piştikten sonra demlenme aşamasında kapakta su birikip pilava dökülmemesi için havlu peçete kullanabilirsin. Gazete kullanmak hiç mantıklı bir hareket değil