Domates Severmisiniz?

Turkiyedeki insanlar domates yiyemiyor ki 😂 hibrit israil tohumu olan kokusuz tatsız leş gibi domatese benzeyen bisey yiyor. Ne tadı var ne de vitamini. Birde pahalı! Allaha şükürler olsun ki avrupada yaşıyorum ve o iğrenç domatesi salatalığı yemiyorum ☺ ben organikciyim 😍
Gelirken bana tohum getir o zaman
Tohum? Git al cifcilerden
Hangi. Çifçiden. Ülkede çiftçimi kaldı. O çifçi ekiyor senin beğenmediğin domatesi
Bilemiyorum. Araştır bazı dernekler ücretsiz veriyor tohumları ben adanada okurken ücretsiz tohum veren dernekler vardı ismini hatırlamıyorum. Onlara ulaşırsan kargo ile yollarlar...
İyiki senden istedik. Bizi adanaya kadar yolladın😂
Biliyormusun 🤔 telefon diye bir icad var 🤣 onunla arayınca onlarda kargo diye birseye veriyorlar tohumu evine kadar getiriyorlar. Çok ilginç dimi 😳
Bu kadar övdün övdğn sonra bize organik olmayan domatesi layık gördün. Sağol ya
Amaaan boş ver sen turksun gdo'lu yemeye alışıksındır bisey olmaz
Aen yunanmısın
Benim bir ayağım isviçreli 😏
Peki Haidi
Severim hatta balkona diktim özellikle domates peynir zeytin maydonuz ekmek arası favorim
Hımm birde ekşi mayalı baget ekmeği 🥖
toprakla uğraşma güzel dir insanın üzerindeki bütün elektriği alıyor büyünce çocuklar gibi seviniyoruz bu sene benim bahçeden yeni 1 avuç kiraz topladım inanın tomarısıyla para verilse o kadar sevinmem hatta 7-8 senedir armut olmuyordu bu sene 3-5 tane geçen gün gördüm işte sevinç sevgi budur
Ne mutlu size
@Bay_Nutella teşekkürler
@Bay_Nutella trabzon ekmeği de güzeldir tam buğday ya da kırmız buğday olursa
Siz Çiftlik hayatı yaşıyorsunuz sanırım
@Bay_Nutella yok hafta sonu sıkıntı stres atmak için yaparım
Toprakla uğraşmak güzeldir tadını çıkartın
@Bay_Nutella aynen eyvallah
Cevap
7Cevap
Domatesi her türlü seviyorum İzmir Tarla Domatesinin tadı çok güzel oluyordu onun dışında Ayaş Domatesi ve Çeri güzel
Aşırı severiiiim.
Bu görseldeki bilgileri öğrendiğim de iyi oldu.😅
Ben ayaş domatesine bayılırım mesela
Kabuklu olursa ağzıma sürmem
Hastayım galiba dkmsöaösö
Allah Allah 😂
Bayılırım😋 özelikle Çanakkale, maniye, ayaş, finike ve siyaha, fakirlik dönemlerinden kalma bir alışkanlık ara sıra gene yapıyorum bir elimde yarım somun ve bir elimde domatesi gömerim.
Şimdi durum iyimi
İyiydi bu enflasyon oranlarından önce ama genede şükür diyelim eskiye göre düşünürsek iyi yani en azından makarna ağırlıklı beslenebiliyoruz, makarnacı yaptılar sonunda bizide blr zam daha gelirse ki gelecek işte o zaman er kişi niyetine ruhuna el fatiha
O zaman domates ekmek geleneği ile devam edeceğiz gene yapacak bir şey yok alışkınım nasıl olsa
Evet severim fazlası ile
Özellikle mevsiminde salatasını çok yerim.
Severim
👏👏👏
Hiç sevmem
😂 😂 😂 Sebep
Bilmiyorum ya, çocukluğumdan beri yiyemiyorum 🙃
Enteresan. Aslında hoş güzel bir şey
izm siyah domates daha güzel ve lezzetli
Denemedim İstanbul'da bulursam denerim
gerçekten güzel bazen bahçe toplarım harika kokusu var
Deneyecepim ya da tohumunu bulup dikerim
evet
Afiyet olsun hanımefendi 💐