Sadece hazır mantı ya da donmuş yemekler vs pişiren birinin yemek yapabiliyorum demesi mantıklı olur mu sizce?

Sadece hazır mantı ya da donmuş yemekler vs pişiren birinin yemek yapabiliyorum demesi mantıklı olur mu sizce?

Pek sanmıyorum ya, hazır sosu açıp makarnaya dökmekle yemek yapmak aynı şey değil. Yine de işin ucundan tutuyor sayılır, bütün gün hazır yemek yiyen birinden iyidir. Ama "yemek yapıyorum" deyince biraz emek, taze malzeme, kendi tercihlerinle değiştirme falan bekleniyor. Hazır ürünleri birleştirmek daha çok montaj gibi. Herkesin standardı farklı tabii.
Cevap
18Cevap
Evet oda bir yetenektir
Başlangıç için neden olmasın😂 hevesini kırmamak lazım
Bence anlamsız. Tencere yemeği yapabiliyorsa diyebilir bence. Ticaret odalarına göre bile ‘yemek’ ve ‘aperatif’ ayrımı var. Tostu basıp çay yapabilmek, yemek yapmak değil mesela.
Ya kendini idare ediyor işte, bütün yemek biliyorum diyenler bunu kastetmiyor mu zaten yaptiklarini yiyorlar sonuçta mahalleye sofra kurmuyor kimse
Bu şey gibi oyunlarda birine hesabını kasmasi için verip kd'sini hayvan gibi yükselttirip ben gamerim demek gibi bişey
Aslında bakıldığında değil ama o kadarını bile beceriyorsa şükür diyip geçmek lazım.
Bazen bazı şeyleri açıklama gereği duymak anlamsız
Puan mı verecekler sarmalar, dolmalar yapınca? Karnını doyuracak kadar bilsin yeter.
Ona aç kalmıyorum denir. Yoksa onlar bana gore yemek kategorisnde degiller.
Yemek yapmayı biliyordur ama uğraşmak istemiyordur, çalışıyorda olabilir.
Birazcık hakkı olsun hazırı masaya koymayı bile beceremeyenler var...
Yemek yapmayı bilen, el lezzeti olan kişi parasına acır, sipariş vermez
onu da beceremeyeni gördü bu gözler o yüzden evet deme hakkı var
hazır mantı hani belki özel yetenek isteyebilir. ama donmuş yemekleri ben yaptım demesi anlamsız.
Olsun. O hazır yemekleri de kıvamında pişirebilmek önemli
Değil sadece önceden hazırlanmış yemeği ısıtıyor gibi oluyor
Onu da yapamayanın var olduğu düşünülürse yemek yapmış sayılır tabi :))
İnanır mısınız onu bile beceremeyen insanlar tanıyorum 🤦
Yemek yapmayı bilmiş olmuyor hazır yemeği pişirmeyi biliyor
Bir gastronomi öğrencisi olarak bu durumu kınıyorum. d
O yemek yapmak değil yemek hazırlamaktır bir şeylerı ısıtmak felandır
Makarna yapan yemek yapıyorum ditor. Bunun da hazir mantıdan farkı yok. Sonuçta gidipte hamuru açıp süzgeçten geçirip güneşte kurtup yemek yapmıyorsun ya.
yemek yapmayı biliyor diyemem ama sonuçta o hazır yemeği ısıtıp veya pişirip önüne koymadıktan sonra hazır yemek olsa ne olur?
Var tabi ki. Donmuş gıda kullansa bile sonuç: yemek. Ki uğraşmak istese tarifine bakar mantının hamurunu kendisi de açar zor değil ki 😅
İnsanın kendi karnını doyurabilecek kadar yemek yapabilmesi yeterli, kimseyi memnun etmeye gerek yok
İsterse diyebilir
var elbette bilmezse o yemeği de yakar
Boş yapmasın ya
Eh yani birazda olsa vardır uğraşıyor neticede
yok 😂 kendini kandırmasın kimse
Var bende öyleyim
Onlarda yemek hakkı var tabi 😅
Olabilir sonuçta karnı doyuyor
O da bir maharettir. Onu yapamayanlar var.
Kendini doyurabiliyor bence diyebilir
en azından bir menemen yapabilmesi gerek
Yoktur Bende hazır işten yemek yaparım
Onları pisiremeyende var
Yoktur
var tabi
Hayır
Vardıe bence
Vardır
hazıra kaçıyor
Hayır, yok
Hakkı yok