Neden herkes yemek yapmasını bilmiyor o zaman.
Hep bu iş kadınların üzerine yıkılıyor.
Ben sana yemek yapmak zorunda mıyım kardeşim lütfen herkes kendi yemeğini kendi yapabilir mi?😃😃😃

Herkes yemek yapmayı bilmese de en azından karnını doyurcak kadar yemek yapmayı bilmesi lazım bence. Yemek yemek bir ihtiyaç neticede. Sürekli dışardan yemek yemek, birilerine yaptırmak ya da hazır yemekler yemek nereye kadar. Az da olsa bilmeli öğrenmeli bence insan
evet.. en beyaz yakalısından.. en macosuna! bu bır zayıflık nişanı degıldır.. yalşnız kaldıgında aca kaldıgında kendı basının caresıne bakamıyorsan neye yarar paran neye yarar cınsıyetın neye yarar karıyerın.. ben gıbı bırı cıkar derkı hay seveyım senın cınsıyetını paranı karıyerını:)
bıde ama var... ama hayat yuku paylasabılmekten onun ıcın hayatı kolaylastırabılmekten gecıyor.. yarın sızın zorundamıyım arkadas dedıklerınızı erkekte demeye baslarsa o evde ne tat kalır ne tuz nede bereket.. mesela ılk copler bırıkmeye baslar:))
Ana menüyü hatun ara sıcakları ben hazırlarım
Afferim 😀
Asıl sorun sofrayı kimin kaldıracağı 😀
Beraber yediğine göre 😀
En tatlişi de beraber pazara çıkmak ☺️
Poşetleri taşıdığın zaman pek bir tatlışlığı kalmıyor. 😃
Bebek arabasına yerleştirmek kadar mutlu bişey yoktur😀
😀 😀 😀
Teşk. mss vavelya😄
Rica nikeyşın😃
Zorunda değil ama bilmesi daha iyi olur hergun dışardan yemek yenmez insan ev yemeği de yemeli
Cevap
13Cevap
Evet, herkes yemek yapmasını bilmeli.
Nasıl çişini yapmayı, düşünce kalkmayı biliyorsun. Aynı şey yemek konusunda da geçerli.
Zorunda çünkü herkes bir gün tek kalmaya mahkum olacak.
Sağolsun bizim annelerimiz yemek yapmayı erkeklere öğretmiyorlar
Bizede öğretmwk düşer
Ama iyi yemek yapabilenleri tanıyorum
Efsane, on nummaraa 😏👍🏻
Kadının fıtratına uygun olan bir iş olduğu için yemeği kadın yapmalı ya da şöyle düşün kadın eve para getiriyor erkek evde yemek yapıyor saçma değil mi:) herkes görevini yapsın arkadaş :)
Niye çalışan kadınlarda var ama yemeği yine kadın yapıyor o ne olacak peki?
Çalışmasına izin veren erkek o işlerde de hanımına yardım etmeli ama isteğimiz çalışmaması
Çalışmak için kadın erkekten izin istemiyor çoğu zaman ama yine tüm işler kadının üstünde, çocuk da dahil. İki kelime de ben akşama kadar çalışıyorum der erkek ama kadının bunu deme hakkı olmadığı gibi üstüne çok konuşuyorsun olur ve erkek soluğu dışarıda alır 🙄
@Hayatgercek kadının eşine sormadan izin almadan çalışması doğru mu peki sonra ben hem çalışıyorum hem çocuk bakıyorum oluyor
Günümüzde kimse kimseden izin almıyor biliyorsun hiç bir konuda
@Hayatgercek büyük oranda haklısın ama herkes görevini yapsa bir sorun olmaz işin aslı bu bence
Evet ama yapmıyor işte beyler. Öyle alıştırilmis, bu yüzden bu düzen böyle gelmiş böyle gider, tamamen değişmesini beklemek boşuna
@Hayatgercek siz tek taraflı bakıyorsun ve sanki sadece erkekler görevini yapmıyormuş gibi zannediyorsun halbuki görevini yapmayan o kadar çok bayan da var ki bunun cinsiyetle alakası yok kişiyle alakası var
Çalışan ebeveynlerin ev içi iş paylaşımının ne sistematik ne de kültürel bir şablonu Türkiyede hala oluşamadı. Yani aslında iş kadını olgusuna toplum alışamadığı için sorunlar çıkıyor
Evet ama siz kadın evde otursun görevini yapsın erkek dışarıda çalışsın görevini yapsın diyorsunuz. Günümüzde kadın çalışıyor bunda çoğu erkek için sorun yok ama evdeki işlerde sizin de dediğiniz gibi herkes üstüne düşeni yapmıyor, çoğu şey kadının görevi deniliyor ama bu haksızlık. İşte bu yüzden yalnızlık sultanlık 😏 kimse evlenmesin, kimse kimsenin işini de yapmasın o zaman. 🙄
@Kominikeyşın iş kadını olgusu bizde tutmaz ki zaten tutmasını da istemem çünkü kadın ilk görevi olan annelik görevini yapmalı tek başına olmasa da bir nesil yetişricisidir anneler eve para getirmesine gerek yok
@Hayatgercek aslında eşinin çalışmasını istemeyen erkek de çok hatta çalışmasını istemediği için reddedilen erkek de çok neymiş erkekler onlara çalışma diyemezmiş o yüzden bu iş kişide bitiyor cinsiyette değil
Herkes kendi yemeğini yapma fikri bu ülkede olamayacağı için ve diğer tüm işler de çoğunlukla kadına yük olduğu için hayatımda bir ömür kimseyi istemiyorum. Kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değilim
Evet almak zorunda değilsin ama nasip olurda yaşlandığında ne yapmayı düşünüyorsun evde tek başına
@Motorsiklettutkunu ben kendime yeterim her durumda. İnsanlar yaşlanınca bana bakar diye evlenip yine bu amaçla çocuk yaparlar ama umduklarını bulamaz ve hüsran yaşarlar 😏 yine yalnız ve tek başlarına bir köşede ölüp giderler 😒
Allah kimseyi başkasına muhtaç etmesin başkası derken eş bunun içine girmez bu konuda sana katılmıyorum insanlar sadece bana baksın diye evlenip çocuk yapmazlar ama insan sevdiği bir insanla ömür beraber olmak ister diye düşünüyorum
@Motorsiklettutkunu çoğunluğun emin ol amacı bu, sizin de giriş yaptığınız gibi yaşlanınca yalnız kalmayim çocuğum olsun ki yine kimse bakmasa o bakar saçmalığı. Halbuki ne eş hele çocuk bu devirde çok zor hatta imkansız
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama inşallah bu düşüncelerini değiştirecek biri çıkar karşına ne diyelim :)
@Motorsiklettutkunu çok zor. Çünkü kimseyle tanışmaya bile sıcak bakmıyorum
Yaşama sevincini mi kaybettin yoksa bana mı öyle geliyor bu kadar umutsuz olma
@Motorsiklettutkunu Yo yaşama sevincim fazlasıyla var ama tek başıma. Kimseye gerek görmüyorum
Sen bilirsin ne diyelim hayırlısı olsun o zaman
@Motorsiklettutkunu aynen öyle 😏
Zorunda değil ama kendi kendine yetebilmesi için önemli bir nokta.
kendinizi doyuracak kadar bilin yeter herkes mehmet gürs olacak değil ya
Hayir herkes bir zahmet ogrensin sadece yemek degil her turlü işi.
Yemek yapmak zenaat işi kendine bakacak kadar bilmeli herhes
Değil ama yemeyi biliyorsa bu işten biraz da olsa anlamalı.
Iki tarafta yemek yapmayı bilmeli bunun erkek-kadın ayrımı yok.
kadının evlendiğinde kocasına yemek yapma zorunluluğu yoktur.
Amann yemek yapmakta ne var aç videoyu baka baka yap
Hayır bilmek zorunda değiliz bende yemek yapmayı hiç sevmiyorum
hayır bilmek zorunda değil. Örneğin kimi zaman bende yapamam
Bilmek zorunda değil ama kendini idare edecek kadar bilse yine kafii.
Erkekler yemek yapmayan kızlara farklı bakıyor kaç yaşındası. Nasıl bilmezsin
Değil bazıları yemek için bazıları yapmak için gelmiştir dünyaya
Yani kendi başının çaresine bakabilmesi için bilmesi gerekiyor.
Kendime yetecek kadar
Değil ama yemek zorunda.😋
Hayır bilmek zorunda değil..
Teksen yapmak zorundasın
Yani hayatta kalacak kadar.
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp 🤗
Herkesi bilmem ama ben iyi yapar iyi de yerim
Hayır değil bence
Bence bilmeli
Hayır değil
Mümkünse bilsinler
zorunda