Sosuna hangi baharatları koyuyorsunuz? Ben sarımsak tozu, karabiber, toz pul biber ve köri ekliyorum. Çok lezzetli oluyor. Siz hangi baharatları kullanıyorsunuz?
Krema, içerisine girdiği her şeyi mükemmel bir forma sokabilecek kadar sihirli, kalorisi ve içeriği ile uzun zamandır iradeyle kaçmayı yeğleyip, almadığım o yüksek değerlerden ötürü de huzurlu bir mesafemin olduğu besindir...
Ama nadiren de olsa özel istek yapan olursa, tavuk ve makarnada kremayla birlikte muhakkak tüm soslara taze çektiğim karabiberi, tercihe göre ya köriyi, ya da zerdeçalı muhakkak kullanırım. Sos karıştıktan sonra kişniş, kırmızı toz yahut pul biber, bazen kekik de yemeğe göre eklenebilir.
Daha evvel hiç kremaya alternatif olabilecek, tat değilse de yemeğin '' akışkanlığını '' yine onun benzeri şekilde karşılayabilir şeyler denediniz mi? Beşameli o gözenekli yapısından ötürü sevemiyorum ama tek alternatif de o gibi denediklerimden...
Tavuk için denemedim, tavuğa ben kremayı çok yakıştırıyorum. Tavukla beraber makarnaya da yakışıyor. Beşemali ise daha çok patates veya fırında yaptığım yemeklerde tercih ediyorum. Kremaya alternatif olur mu bilmem ama sadece süt kullanarak da belki olabilir buna yakın bir tat. Kıvam olarak tutması için belki nişasta eklenebilir. Denemek lazım 🤔 Evde krema olmadığı bir vakit denersem eğer paylaşacağım. 🙃