BoJack Horseman izlerken canım misss kokulu pastırma çekti. Yaz sıcağında yenmeyecek bir şey ama iki paket sipariş ettim. Tekini yedim bile 😋😋 bir de soru sorayım derken görsel aramaya başladım. Sorunun seyri değişti. 🤤 Dün pastırmanın tescilini Sivas almış. Kastamonu mu Kayseri mi diye tartışılırken tescil Sivas'ın oldu. :) Peki ya sen pastırma sever misin?
Pastırmanın tescilini Sivas aldı! Pastırma sever misin?
Evet, geçen Sivas'ın olduğunu instagramdan gördüm. 😅 Açıkcası ben Kayseri olur diye düşünüyordum. Pastırmayı hiç ama hiç sevmem, yemem. Çiğ etin neyini seveyim? 😬 Babam da yerken bunu nasıl yiyorsun diye hep soruyordum.
Seveceğimi düşünerek bakmıştım tadına hiç öyle olmadı, sevemedim. İyi ki de sevmedim malum kokusu düşman koynuna.. Pastırmaki de olabilirdi, o yüzden varsın Sivas olsun.
Yani şimdi bir Sivaslı olarak Kayseri'de yaşayaan been Sivas'ta hiiiç yağlama yimedim 😄 Kayseri'de mantıyı bohça da yapıyorlar farklı şekilde de Sivas'da bir hingel var. 🤷
@padisahinkizi dur şimdi yağlamayı da Sivas’a verip ortalığı karıştırma😂 Sivas’ta patatesli mantı yapılıyor hingel derler. Kayseri eski yıllarda Sivas’a bağlı bir sancakmış bu yüzden aralarında ki bu tarz miras paylaşımlarına karışmamak lazım 😂😂