Dün akşam arkadaşıma, sabah çorbacıya gidio kahvaltı niyetine içelim dedim. Ben bunu Sivas'ta çok yapıyordum, zımba gibi oluyordum vallah 🤤 neymiş efendim sabah çorba içilmezmiş. Şehir yogisine bak sen.. -zodi gergin-
Tam kelle paça; sarımsak, biber, limon, isteğe göre sirke şifa şifaa 😋😋 Sabah çorba içer misiniz? Hangi çorbayı tercih edersin?
Sivas'ta kelle paça herhalde Türkiye'nin en nadide çorba çeşitlerindendir, bir de inanılmaz doyurucu porsiyonları yahu, helal olsun Sivas halkına. Gönlümü fethettiler kaç kere bu davranışlarıyla :))) Çok severim.
Ayrıca süzme mercimek gerçekten zaafım olan bir çorbadır, o da sabah içilebilir.
Sabahın köründe yapılabilecek en güzel şey çorba içmek hele ki uykusuz gecelerden sonra. Favorim mercimek ama çok yağlı olmayan bütün çorbalar uygundur.
Şu an kahvaltım için çorba yapıyorum ve 5 dakika önce @hARDER_ ile sabah çorba içmeyenlere sallıyorduk. Sabah yenecek en güzel şey kesinlikle çorba ya, çorba sevmeyenleri kınıyorum
Şu an çorbacıya gidicem direkt mesela evden çıkınca 😃 şifaa şifaaa sarımsak sirke limon acı biber miss sıcak çorbanın yerini 40 çeşit serpme kahvaltı bile tutmaz
Sivasta isen havalar soğuk iken kelle kırdırmak daha iyi çorba konusunda da hemde her sabah içilir çorba ayri bi kültür sabah beyran çorbası ile güne başlamak zımba gibi olursun