Adanada mezun olduğum yerde çalışmaya başladım 😊 üniversite okurken her gün seleme kahvaltı yaptığım mekana geldim bu sabah... Resim çekmeyi unuttum alıntı 😅
2019da okurken kişi başı 20tl verirdik miss gibi doyardık, şimdi hem malzemeden kısmışlar hem eskisi gibi lezzetli değil buna rağmen kişi başı 75tl olmuş 🥺🥺 ben 50tlye kabuldüm. 3 senede %375 zam nedir yahuu?
Marketten alınan kahvaltılıklar daha uzun süre götürüyor 😂 alacaksın kahvaltılık o parayla bir de ekmek bir hafta götürür. Dışarıdan yemek lüks oldu artık. Yemek sepetine korkusuzca girebilmek bile pek mümkün değil. Ne yani kendimizi iyi beslemek adına dahi zengin olmamız gerekiyor? Dışarıda bir serpme kahvaltı yapmak bile artık birçok insan için lüks ve özel gün aktivitesi. Kendimizi şımartma aktivitesi neden? Çünkü her zaman sürekli yapabileceğin bir şey değil de ondan. Para kolay kazanılmıyor ama her şeyin fiyatı öyle bir artıyor ki o kolay kazanılmayan paranın kolayca bitmesi insanın zoruna gidiyor. O kadar emek ver çalış ama para dayanmasın. Neyse ki öğrenciyim de geleceğimi kurmak için eşek gibi çalışmam gerektiğini önceden farkettim. İllaha zengin olmak lazım yani öbür şartlar altında meyve yemek bile artık lüks oldu.. Boğazımdan geçecek şeylerin lokmasını da mı hesap etmek zorundayım yahu? Bu ülkede iyi para kazanmak çok zor ama kazanmazsan iyi bir hayat sürmen de nerdeyse imkansız. Ve para bir araç bu araca az sahip olarak kendini ne yeterince besleyebilir ne de güzel bir yerde barınabilirsin.. daha çok çalış Akıllıca çalış Para kazanmayı bil Ancak öyle istediğin şeylere daha rahat ulaşıyorsun Her şey para değildir. Ama resmen artık iyi bir yaşam koşulu için olmazsa olmaz bunu biliyoruz. İyi bir yaşam koşulu da artık herhalde meyve yemek, dışarıda olmak bile başlı başına masraf , tatil yapmak da lüks artık. 😂🤠trajedi sadece Haksız mıyım?🙄🤦🏻♀️😕
Ankara marco pashada geçen sene kişi başı 30 liraydı şimdi 70 olmuş. Evde o kahvaltıyı yesek daha pahalıya çıkar. O yüzden dolardaki serpme kahvaltı bence ucuz.