Ben fırında tavuk yaparım genelde. Yanına da lezzetli tane tane bir pilav. 😍

Biber dolması ve sütlaç. Kendim de bunlara bayıldığım için gelenlere yapmak hoşuma gidiyor. Ablam sağolsun yanında çalışırken kendi kendime 80 çeşit yemek yapmayı öğrenmemi sağladı ksfksoaks yanında çalışan elemanlara yemek yapardım onlar da silip süpürüp kalkıyordu masadan mdkgos
çok şanslısın, ben de annemden öğrendim yemek yapmayı
Uzun zamandır misafirlerim için mutfağa girmiyorum. Ayda birkaç kez kendim için belki.
Dışarıdan söylerim. Genelde arkadaşlarım gelir. Kiloluk ızgara, çutur kova vs sipariş ediyorum.
Beceriksiz olduğum için yapabildiğim değil de söylediğim lezzetler var:)
Semtinde bulunan çok iyi bi et döner, tereyağlı baklava ya da eklerciden sipariş veriyorum 🙃
Cevap
14Cevap
Fırında tavuk bizim de misafir geldikçe kesin yapılan yemeklerden biridir. Bir de ortaya aperatif falan çok yapıyorum zeytinyağlılardan
zeytinyağlılar olmazsa olmaz
Misafir gelmiyor
Pilav, sarma, püreli köfte, çorba salata olur
İşk aklıma gelenler
O işlere genelde annem bakıyor 😂 ancak iş bana kalsaydı. Ben yapmazdım ya dışarıdan kebap söylerdim, ya da pizza söylerdim.
Çok değer verdiğim insanlarsa eğer mangal yakardım.
Tatlı olarak profiterol yaparım yiyenler de güzel olduğunu söyler, kendimi tatlı yapmada geliştirmek istiyorum belki bir gün kafe açarım
benim annem çok güzel profiterol yapar. ben onun kadar ustalaşamadım maalesef.
Mercimek çorbası
Tavuk sote/fırında tavuk
Pilav
Salata
Tatlı olarak da magnolia, ıslak kek vs. Menüm hep aynıdır 😅
efsane menü
Barbekü işitiyorlar 😒 artık pahalıya mahal oluyor 😂
Kimin geldigine gore menuye karar veriyorum. Herkese ayni yemegi yapmam.
Gelen misafirlerden sonra misafir ağırlamaktan şahsen nefret ediyorum. En iyisi evde tek olmak.
Yemeği annem yapar biz adanaliyiz mangal yakarız ya da sakatat yaparız ben de helva kavurur arasına maraş dondurmasi koyarım güzel oluyor
biz Adanalı sözünden sonra gelen etle ilgili cümeleler :D bunu her adanalıdan duyuyorum. :D
Etsiz yemeğimiz yok ki annem bulgur pilavını bile ciğerli yapar illa soğan salatamız olur
Canlı insan aç kalmaz ama ben kalırım hiç bir şey yapamam😔
O an evimde ne varsa onu yaparım
en güzeli
Ekmek pizzası yaparım.
hem pratik hem de lezzetli 🤌🏻
Makarna ya da menemen
Tane tane pilavın tarifini paylaşılır misin?
Yok, sigara ikram ediyorum 😄
Misafir gelmiyor zaten yemeği yapan ben değilim
Yoktur.
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Tavuğun kilosi kaç para biliyon mu zor yaparsın
Perde Pilavı
Kaburga Dolma
köfte pilav salata
bayılırım bu menüye
Misafir kabul etmiyorum
hahaha tercih meselesi tabii
Gelen düzgün gelse ederimde