Dünyanın en lezzetli mutfakları listesi şöyle açıklanmış:Türkiye 17. sırada ama yunanistan 2.'de haahah! USA'nın hangi yemeği varmış mesela hamburger mi? Bu nasıl liste ya kim hazırladı bunu allasen?
Dünyanın en lezzetli mutfakları listesinde komedi bir yerdeyiz. Soğansız menemenle bile geçebileceğimiz ülkeler yok mu bu listede?
Bu tarz listeler tamamen politik amaçlara uygun şekilde hazırlanıyor. 200 300 yıllık tarihi olan ABD'nin kendine has 1 yemeğini say desek birçok insan sayamaz. Yunan mutfağı dedikleri şey zaten bizim yemeklerin sonuna -ki eki getirip çaldıkları yemeklerden oluşuyor örneğin baklavaki, caciki gibi. Japon mutfağı kendini kültürlü göstermeye çalışanların gidip tercih ettiği mutfaklardan birisidir ve Suşi dışında çok popüler yiyeceklerini de çoğu insan bilmez.
Ama bizim mutfağımızdaki kebap, döner vb yiyecekleri dünyada bilmeyen yoktur ki bu çok bilinen yiyeceklerimizden sadece 2 tanesi. Hint yemeklerini listeye almaları bile komediyken bir de ilk 10'a girmiş. İlk 10 da sıralamayı haketmiş tek mutfak Mexica mutfağıdır.
@simgee_yuuna Şu liste objektif yapılsa Amerika kıtasından en iyi yemek kültürüne sahip olan ülke Mexica, Avrupa ve Asyada da İtalya, Türkiye olurdu yani ilk 3 sırayı bu ülkelerin kendi aralarında alması gerekir.
Çin’in Hindistan’ın ne yemeği var lan? Çin’in kedi köpek yarasa yahnisi çorbası güzel demek ki Adana Kebabından, yaprak sarmasından, mantıdan. Hindistan desen ot ve yumurtadan ibaret. Aşırı ve ağır baharatları var. Yunanistan zaten mutfağındaki yemekler olduğu gibi Türk mutfağından cacığa caciki, yaprak sarmasına/dolmasına dolmadakia, ıspanaklı böreğe spanakopita, musakkaya mousakka, Güveç yemeğine göüveççi, baklavaya baklava, helvaya halva, dönere de guros diyorlar. Ermeniler de aynısını yapıyor. Onlar da sarmayı, baklavayı, lahmacunu sahipleniyorlar. Ben bu kadar toplama millet görmedim a... m... k. Her şeyi s1ktir et. Ben Türk mutfağı kadar çeşitlisini geniş coğrafyalısını bilmem. Et ağırlıklı beslenen için de sebze ağırlıklı beslenen vejeteryan için de dolu dolu tarif var. Onlar bizim bokumuzu yesin.
En güzel mutfak bana göre türk mutfağı çoğu mutfak lezzetini denemişliğim bizim ki kadar hoşuma gitti sevemedim bir türlü bence bizim mutfak en güzel mutfak sırlama doğru mu bilmiyorum ama türk mutfağının birinci sırada olması gerekiyordu türk mutfağının.
damak zevki olmayan haybecilerin verdiğiği bilgiler referans alınmaz.
hepsi de türk yemeği diye ölüp bitiyor. akın akın geliyorlar.
bakın ben sürekli yurt dışı projeler yapıyordum daha önce yani 5 yıl öncesine kadar. uçakta çok tanıştığım insanlar oldu bana şunu söylediler. thy ile uçmayı tercih ediyoruz çünkü verdiği türk yemekleri harika diyorlar.
bize bu veriler gerek. birilerinin uydurduğu listeler anlamsız
Gayet normal bir liste ve Türkiyenin o sırada olmasına hiç şaşırmadım. Neden mi? 20nin üzerinde ülke gezdim ve çoğunda türkiyeye ait ürün satışı görmek neredeyse imkansız ve bize ait olduğunu bildiğimiz bütün şeyler aslında yunan mutfağı olarak geçiyor. Baklava, peynir, künefe, salata, kuzu, humus, zeytin, zeytin yağı, sarma, dolma vs kısacası bize ait pek bir şey yok. 2 üründe türkiye tartışmasız 1. Sırada. 1. si Çay 2. Ülker çay bisküvisi.. bu 2sini %90 bütün marketlerde bulmak mümkün. Yunan ürünleri mi hemen hemen her yerde. Krinos markasına ait restorant ve ürünleri her yerde görmek mümkün
Merhaba.. İlginç ve şaşırtıcı bir tablo çıkmış ortaya. Ben de, sizin düşüncelerinizle aynı fikirdeyim. "Onlar ne derse desin Türk mutfağı 1 numara" Ülkemizi ziyareten eden turistler bile yemeklerimize hayran kalıyorlar.. Bazen belgesel izlerken denk geliyorum. Yabancı ülkelerin mutfak kültürlerine, genellikle kuru ve hazır bir beslenme tarzını benimsemişler. Üstelik her türlü canlının etini de pişirip yiyorlar. Bazen izlerken o belgeselleri Türk olduğuma ve Türk muftağı gibi bir kültürümüz olduğu için Allah'a sonsuz şükrediyorum.. Türk muftağının sahip olduğu envai çeşit yemekleri, tatlıdan tuzluya kadar hepsini tek tek saymaya kalksam destan yazılır.. Bence yemeklere değil, ülkeye göre oylama yapıyorlar. Konu Türkiye olunca bizim listede ilk beşte yer almamamız çok normal. Çünkü bizlere, Atalarımızdan yadiğar bu eşsiz topraklar da hepsinin gözü var..🇹🇷 ❤
liste, her mutfagin en populer 30 yemegi katilimcilara sorularak ve 5 uzerinden oylamalari istenerek yapilmis 1. ve 17 arasindaki fark farkindaysaniz yalnizca 0,36 politikten ziyade cahilce oldugunu dusunuyorum elin sikagolusuna hurrem sultanin bildircin dolmasini ve bolonez soslu makarnayi gosterirlerse tabi ki boloneze asik olup 5 verir, bildircina ay bu ne be diyip 3 verir
ote yandan bildircin dolmasi italyan mutfaginda da mevcuttur ama bolonez benzeri bir sosla sunulan bir turk eristesi yoktur bu acidan da bakilabilir yemek zaten cografi bir sey ve akdeniz ulkeleri her zaman en ustlerde yer aliyor
Italy ve mexico mutfağı , Fransız mutfagida favorim. Mesela Fransızların julyenini her hafta yemesem olmuyo. Meksikadan taco en favori yiyeceğim. Turkiyeninde lahmacunu😂👍Pidesi sonra canım size desin sarması, adana kebabı, Urfa kebabı, mercimek corbasi, balık ekmegi, baklavası vallahi ben çok yiyorum sizin mutfağı seviyorum. Turk mutfağı çok güzel
Bak ben yurt dışında yaşıyorum burada askerlik yaptım 15 çeşit çorba vardı belki a hepsinin tadı aynıydı yani bunların ağız tadı inek misali tad kavramları değişik nitekim 10 gün boyunca italyada Restaurant ta yemek yedim orasida aynıydı ahhh gözünü sevdiğim Türkiyem dedim Türk mutfağım dedim anlata biliyormuyum :)))
Saçma sapan bir liste. İtalya da pizza makarna hamur işi ağırlıklı olmayan ne var ki.. Yunanistan zaten bizim ege yöresi yemekleri. Turkiye bi tık üstte olması gerekirdi mantıken. Güney kore mutfağının aşağılarda kalması da komik. Hangi ülkeden ne kadar oy geldiyse sıralamayı o belirlemiş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
canım bunları normal insanlar anketle seçti. yani aşçılar gurmeler falan seçmedi o yüzden bu kadar gerideyiz yoksa ilk onda olmamız gerekliydi. biliyorsun bizim yemeklerimiz dünyada çok ünlü değil. ayrıca bizim yemeklerimiz yanında şarap da içilmiyo ama asyalısı olsun avrupalısı olsun her zaman yemeğini şarapla birlikte yer.
Bence doğru, ilk ona gitmeliyiz ama şöyle bir şey herkes Yunanlar bizim yemeği çalmış diyor , zaten kebap lahmacun Arap yemeği, bence türk mutfağında da o kadar çeşit yok
Geniş ve zengin seçeneklere sahip bir mutfağımız var, taa Osmanlıdan itibaren. Listeyi hazırlayanlara ne yedirmişlerse akılları bulanmış olmalı. Usa nın bol cheddarlı burger i mi gözlerini doyuran acaba 😂😂
Tam ben bu soruyu soracaktım unuttum. Ama olsun başka bir arkadaş sormuş ve yorumlara bakarım. Birde aynen valla Yunanistan ne alaka heleki aynen u. s. a nın ne yemek kültürü varmış tuhaf. Türk kebabları dünyanın dilinde.
Yunan mutfağı olarak bilinen her şey bize ait. Maalesef Yunanistan bizi fena sömürüyor hala da devam ediyorlar. Ellerini kollarını sallayarak gelip her şeyi toplayıp gidiyorlar sınır bölgelerinde.
Ayy cidden. Zevkler ve renkler tartışïlmaz ama oldukca zengin yemek kültürümüz varken bu nasıl oluyor? Ayrıca 3 yïl önce uluslararasï gastronomi festivali yapmadık mı? Şimdi bizi neden geriye atmıslar?
Bizimkiler pazarda fiyatları görünce anca kuru suğan koyabilmisse demek ki sofraya Bak yunan yemeklerinin yarıdan fazlası bizden cogurdukleri nasil ikinci olmuşlar tabi onlar alabiliyor istediklerini 😅😅😅
İtalyan ve Yunan mutfağı diye sundukları anadolu mutfağı. Dünyadaki diğer devletlerin bizim için adil sonuç çıkarmasını beklemiyorum. Biz daha kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlayamadıktan sonra o sıraya biz asla giremeyiz.
Soğansız menemen mi? Türk mutfağı kadar zengin bir mutfak yoktur dünyada, bir elin beş parmağını da geçemez. Damaksız birileri hazırlamış bunu ( Türk mutfağına haksızlık ediliyor ilk 5 te olmalıydı)
ABD bizi geçmiş mi, kocaman porsiyonlu fast food dışında ne yemekleri var ki? Ki o fast foodlar bile başka ülkelerden öğrenilmiş tarifler. Hayret ki ne hayret. Listede olması bile saçma değil ki bizi geçmiş olması.
Saçma sapan bir liste. Her listeye inanmıyorum. Yunanistan’ın tüm yemekleri bizde çalıntı. Baklavaki, dolmaki Kdjfk al bizim yemeyi sonuna ki koy yuman yemeği oluyor. Ananınki diyesim geliyor hırsızlara
Liste tamamen saçmalık bence, Amerika nasıl Fas'tan daha önde oluyor Çin ve Romanya ne alaka Lübnan niye bu kadar geride? Kim hazırladıysa damak zevki baya değişikmiş...
Anket bir kaç küçük ayrıntı dışında bence makul amerikan mutfağı türk mutfağına açık ara fark atar bir hamburgerden ibaret değil kesinlikle her eyaletin kendine has yöresel lezzetleri var.
Yemek konusunda bilgisi olmayanlar yorumlarda atıp tutmuş, bende seviyorum türk mutfağını ama milli davaya çevirmeye gerek yok mevzuyu, Çin mutfağını haşerattan, yılandan fareden ibaretmi sanıyorsunuz okuyun araştırın biraz yunanistan mı diyenler 20. bin yıldır bu coğrafyada yaşıyor. Kebap kültürü türk mutfağını temsil etmez ayrıca er kültürü kebap kültürü mezopotamyadan orta anadolu menşelidir. Türk mutfağına hakettiğinden fazla puan vermişler bence bu ankette bu da ülkelerin mutfak terminolojisini bilmemelerinden kaynaklı türk mutfağına ait sandığınız yemeklerin bir kısmı yunanistanda asırlardır yapılıyor.😆
En vahim olanda İtalyanın makarnası ve pizzasından başka neyi varmış birinci olmuş diyen yorumun içler acısı cehaletin böylesi😆 Makarna kültürün salçalı çıbıktan ibaretki çok haklısın. Sadece İtalyan makarnası ve pizzasının çeşidini saymaya ömrün yetmez😆 Diğer yemeklerini saymıyorum bile
Yunanistan dolmaki caciki diye diye asirip 2. olmuş. Medeniyetler yemekler benzer ama biz reklam yapamıyoruz. Ahh ahh, millet makarnanın bile deli gibi reklamını yapıyor.
Mutfağı pazarlama sıkıntımız var. Bize ait olanlar Yunanistanınmış gibi ve onlar pazarlıyor. İtalyanlar evet lezzetli yemekler hususunda bir numara olmayı hak ediyorlar
Asıl konu bu Yunanistanın 2. olması bence. Düzenli olarak bizim yemeklerimizi ve tatlılarımızı sahiplenerek ne yaptılar, bizim yemeklerin sonuna ek getirip mi girdiler bu listeye.
Buraya gelip ağzının suyu akarak yemek yiyenler yoğurdu ayranı baklavayı burma kadayıf ve diğer tatları bilmeyenler tarafından hazırlanmış komik ötesi bir liste..
Eveeet geldi Kral II. Konstantin'in 2. kızı ve Kral George I'in 4. torunu prenses Theodora.
Yemeklerin isimleri onun sahibi olan Milletlerin verdiği isimle anılır. Diğer dillere de o şekilde geçer. Örneğin; hamburger yabancı yemeğidir ama Türkiye dahil her yerde bu isimle anılır. Aynı şekilde yoğurta dünyanın her yerinde yoğurt denir çünkü Türk yemeğidir ve Türkçede ismi yoğurttur. Şimdi sizin sahiplendiğiniz yemeklere bir bakalım: misal "Dolmadakia" dediğiniz yemek Türkçe'de ki dolmanın karşılığı. Dolma Türkçe bir kelime, yemeğin yapılış şeklinden yani içinin doldurulmasından bu ismi alıyor. Buradan anlaşılıyor ki yemeğin kökeni Türkçe'den geliyor. Bunun gibi size bir çok örnek verebilim. Lokum - Lokoumia, kalamar - Kalamarakia vs vs. Hepsinin kökünü anlatmaya kalksam sabaha kadar sürer ama merakınız varsa araştırabilirsiniz.
Tabi bunun yanında bu iki Millet bin yıla yakın bir süredir iç içe yaşadığı için başta yemek kültürü olmak üzere bir çok konuda birbirinden etkilenmiştir. Elbette Yunan mutfağından Türk mutfağına geçen yemeklerde olmuştur ancak uluslararası sergilerde çoğunlukla yunan mutfağında sergilenen yemeklerin kökeninin Türk mutfağı olduğu bir gerçek.
Ki zaten bizim bu konuda sitemimiz bizim yemeklerimizle sizin birinci olmanıza değil, Yunanistan Anadolu kökenli bir çok yemek için patent başvurusu yaparken Türk yetkililerin sadece izlemesine. "Yemeyenin malını yerler" demişler sonuçta her iki milletinde sofrasına gelen, yemek kültürüne girmiş yemekler bunlar biz patentini almak için uğraşmayınca sizin başvurmanız normal. Ama bu yemeklerin kökenini değiştirmiyor prenses. Yani tulumbaya "Tulumpakia" diyince, ya da başka bir Yunanca isim verince Yunan yemeği olmuyor 😉 saygılar...
Merhaba , sadece soğan dolu pizza yaparak 1. Listeye geçen İtalya'dan kat ve kat daha iyi olduğumuzu düşünüyorum yemek konusunda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatında Edirnenin ötesine geçememiş insanlar çıkıp "İtalyan mutfağı pizza makarna sadece", "Amerikan mutfağı sadece hamburger" demesin bir zahmet. İnsanlar ne kadar meraklı bilmediği şeyler hakkında emin konuşmaya
hepsini kendilerine göre kafaya göre hazırlayıp asıyolar torpilin böylesi :d
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu listeyi yapan sitenin sahibine baktım. Herif hırvat. Hırvat yemeklerine bir bakayım dedim lahana sarması var :D Bu nasıl liste lan? Ayrıca o kadar b*ktan liste yapmış ki faslılar bunu tehdit etmiş
Türkiye Almanya’dan bi üstse sıkıntılı bu liste 😂 şaka gibi. Almanya lahana sosis ve patatesten ve bira dan başka bir şey bilmiyor. Türkiye nasıl bi tık önde olabiliyor anlayamadım
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Dünyanın en lezzetli mutfakları listesinde komedi bir yerdeyiz. Soğansız menemenle bile geçebileceğimiz ülkeler yok mu bu listede?